Darwiniana

Seznam diskusních fór - Obchodni informace : 
Exotické borovice - dvě za cenu jedné
Autor: Mirek Srba (IP zapsáno)
Datum: 18.08.2006 21:12

Vzhledem k mimořádné úrodě jsem se rozhodl vyhlásit jednu podzimní akci... Do konce října 2006 budu zájemcům dodávat nebo zasílat dva exempláře Pinus coulteri a Pinus palustris za cenu jedné.

Oba druhy těchto borovic pocházejí z USA, ale bohužel z oblastí natolik teplých, že naši zimu nepřežívají a je nutné zimovat je doma.

Pinus coulteri je zajímavá tím, že její šišky jsou vůbec největší mezi všemi jehličnany na světě. O této borovici byl též napsán velký článek v trifidu 2004/3. Jednu z nejlepších fotek šišky téhle borovice můžete najít například zde, na stránkách Dr. W.P. Armstronga:

[waynesword.palomar.edu]

Pinus palustris je nám masožravkářům blízká především tím, že je tento druh nedílnou součástí většiny přírodních lokalit špirlic na jihovýchodním pobřezí USA. Zajímavá je také tím, že prvních 3-5 let má vegetační vrchol ponořený v rašelině (kvůli požárům) a vypadá tak jako trs šnitlíku. Teprve poté co v zemi vytvoří dostatek adventivních pupenů, začně růst do výšky. Pokud mladý strom nespálí během pár let požár vytvoří si ohnivzdornou borku. A pokud vršek mladého stromku uhoří, opakuje rostlina svůj pokus z pozdemních pupenů. Zajímavá je i tím že její jehlice jsou 40-45 cm dlouhé a větve tak trochu připomínají kartáče v automyčce.

Odkaz do nabídky borovic a dalších JBK je zde:
[www.sarracenia.cz]

Předmětem nabídky jsou rok a půl staré semenáče obou druhů.



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss