Darwiniana

Seznam diskusních fór - Začátečníci : 
rastlinky z Botanickej zahrady UK Praha
Autor: olhavari (IP zapsáno)
Datum: 10.03.2011 16:12

Dobrý deň,
pred pár dňami som navštívil Botanickú záhradu našej univerzity na Albertove.Pri tejto príležitosti som si zakúpil pár mäsožravých rastlín.Ide o druhy D.capensis ,D. venusta ,D.siliciae a Saracenia kríženec. Rád by som sa opýtal na D.venustu keďže o takto pomenovanom druhu neviem nájsť žiadne informácie a takisto ma zaujíma či ich mám presadiť hneď do väčších crepníčkov a či vyhovuje týmto druhom ak ich budem pestovať spoločne v nezakrytom akváriu na parapete.DIskusiu som čítal tak som pochopil ,že capensis žiaden extra komfort nepotrebuje. Capensis však práve po príchode domov stratil rosu a tá rada s petkou sa mi neydá prirodzená mýslím ,že rastlina signalizuje niečo zlé.Asi ponožky.

Re: rastlinky z Botanickej zahrady UK Praha
Autor: Jirka Vaněk (IP zapsáno)
Datum: 10.03.2011 16:30

Dobrý den,

u všech výše zmíněných rostlin zapomeňte na akvárium a strčte je rovnou na parapet. Všechny potřebují jen dostatek slunce a v létě dost vody. Akvárium si nechte na jiné kytky. Tyto ho neocení a ani v něm nebudou růst lépe.

D. venusta je krásná a nenáročná rosnatka, kterou můžete pěstovat na parapetu hned vedle kapské. Hledejte pod jménem D. coccicaulis - viz [www.darwiniana.cz]

Osobně si nemyslím, že je nutné rostliny po zakoupení ihned přesazovat.

Je zcela běžné, že při transportu ztratí rosnatky "rosu". Do několika dnů by se měla tvorba sekretu obnovit. Pokud to chcete uspíšit, přikryjte ji petkou.

Pro začátek doporučuji nastudovat toto: [www.darwiniana.cz]

Jirka Vaněk



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Jirka Vaněk (10.03.2011 16:34)

Re: rastlinky z Botanickej zahrady UK Praha
Autor: olhavari (IP zapsáno)
Datum: 10.03.2011 16:39

Ďakujem pekne za radu. Do akvária som ich strčil len pretože nemám žiadne podmisky... ale je otvorené.Ešte raz ďakujem.Len tie črepníčky su dosť malé tak preto som sa pýtal na to presádzanie.

Re: rastlinky z Botanickej zahrady UK Praha
Autor: Jirka Vaněk (IP zapsáno)
Datum: 10.03.2011 16:46

Když je přesadíte, nic tím asi nezkazíte. Všechno jsou to nenáročné a poměrně odolné rostliny.

Pokud si domů přinesu nějakou náročnější kytku, o které vím, že špatně snáší přesazování, obvykle ji přesadím až za 1-2 měsíce, kdy odezní stres z transportu a kytka si zvykne na nové podmínky.
To se ale netýká žádné z Vašich nových rostlin, takže pokud máte pocit, že jsou květináčky příliš malé, klidně je přesaďte. Obecně platí - čím větší květináč, tím lépe pro rostlinu.

Jirka Vaněk



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss