Darwiniana

Seznam diskusních fór - Začátečníci : 
Špirlice v tomto počasí
Autor: Kamča (IP zapsáno)
Datum: 21.02.2014 11:48

Dobrý den,
chtěla bych poradit. Špirlice mám zazimované v garáži, ale vzhledem k této zimě nezimě už začínají vystrkovat poupata. Každý rok je přesazuju když se začínají budit a šupnu je na balkon. Teď ale moc nevím, co s tím počasím. Přesadit by už chtěly, ale netroufám si dát je už teď ven (skleník nemám). Nějak tomu počasí nevěřím, že by bylo už hezky a nepřišly mrazy. Jak jste na tom vy? A co myslíte, můžu je už dát ven? Jsem z JV Moravy (Slovácko), takže celkem teplá oblast. K.

Re: Špirlice v tomto počasí
Autor: Tomáš Okurek (IP zapsáno)
Datum: 21.02.2014 12:36

Myslím, že letos mrazy určitě ještě hrozí smiling smiley

Re: Špirlice v tomto počasí
Autor: Petr Vacek (IP zapsáno)
Datum: 21.02.2014 14:37

A kolik let dlouho pestujete takhle spirlice? Kolik spirlic mate? Jestli mate nekolik kusu a muzete je rychle uklidit, klidne je vyndejte ven nyni. Ja mam cca 100ks a to se uz sloziteji uklizi do garaze v pripade prichodu mrazu.
S tema teplotama to je osidne i ke konci brezna muze byt -15C, coz je vetsinou smrtelne. Loni se to takhle stalo [www.novinky.cz] , staci jedna mraziva noc a skody jsou velke.
Pokud chcete mit jistotu, tak doporucuji spirlice dat ven az na zacatku dubna. Ja osobne je vyndavam ven v pulce brezna, kdyz je dlouhodoba 10 denni predpoved prizniva. Je nutne sledovat predpoved a pripade mraziku je zase uklidit (zalezi na velikosti sbirky), tedy aspon ty kvetouci a teplomilnejsi formy.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Petr Vacek (21.02.2014 14:58)

Re: Špirlice v tomto počasí
Autor: Kamča (IP zapsáno)
Datum: 21.02.2014 16:13

Špirlic mám odhadem kolem 30 ks. Na balkoně mám velice provizorní foliák, ale velké mrazy nezachrání. Navíc nebývám přes týden doma a nechci po rodičích, aby mi běhali ještě kolem kvítek a schovávali je.
No, nedá se, ještě ten měsíc počkám... Ale už mě svrbí ruce, to přiznávám grinning smiley K.



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss