Darwiniana

Seznam diskusních fór - Začátečníci : 
Zimní růžice
Autor: Leoš Kohoutek (IP zapsáno)
Datum: 25.06.2007 12:40

Pěstuji p.moranensis - na tom by ještě nebylo nic divného ...ale už je skoro červenec a ona je stále v zimní řůžici ... to už je trochu zarážejicí ...už jsem snad vyskoušel všechno ..na sluníčko ..do stínu kde běžně pěstuji většinu druhů mých rostanek a jiných MR...jiný substrát ..ale stále nic ...nebo zkusit zalít slabým roztokem kořenového stimulátoru ...nebo fakt už nevím ..sad smiley...nevíte někdo něco??? děkují předem za radu thumbs up smiley

Re: Zimní růžice
Autor: Martin Spousta (IP zapsáno)
Datum: 25.06.2007 13:25

neboj...ja mel P. gypsicola pres dva roky jako zimni ruzici.. a u nekolika dalsich tez... myslim, ze to rostline nevadi...takze zadne obavy..proste ji pestuj jak doposud...ona si sama rekne kdy se ji bude chtit vylezt...

Martin Spousta

Re: Zimní růžice
Autor: Radek Kastner (IP zapsáno)
Datum: 25.06.2007 13:37

Souhlasím s Martinem. Mexických tučnic mám celkem hodně. U některých z nich toto opravdu nastává. Záleží samozřejmě také na tom, v jakých podmínkách byly rostliny drženy přes zimní období, jak dlouho byly bez zálivky, zda se růžice rosily nebo ne. V každém případě není úplně ideální dávat zimní růžice na slunce, byť by byla zálivka dostatečná. Naprostá většina z nich vyžaduje spíš polostín nebo stín.
Někdy s nimi dokáží zakývat naše vysoké teploty.
A jinak se kytka opravdu může probrat i po několika měsících nebo i letech. Důležité by bylo i srovnání - pokud máš stejných rostlin více a zůstaly v zimních růžicích všechny nebo jen jedna z nich (tak se mi to letos u jednoho z druhů moranensisek stalo - ze 6 rostlin jedna zůstala v zimní růžici)
Ale jinak žádný strach!!!

Radek Kastner
http://webzoom.freewebs.com/trainxpress/HOME/clouds.JPG
trainxpress@post.cz
ICQ: 345-941-980
[www.freewebs.com]

Re: Zimní růžice
Autor: Patrik Zákostelský (IP zapsáno)
Datum: 25.06.2007 16:26

Hoj,
mexické tučnice pěstuji už docela dlouho a mám snimi velké zkušenosti. Záleží na tom jak je pěstuješ pokud budou mít nevyhovujicí podmínky může se stát, že ze zimní růžice se nevykopou.
Jak už psali kluci předtím snašejí spíš polostín, ale pokud jde o zářivky doporučoval bych spíše jednu zařivku a rostlinky od zářivky vzdálené tak 30cm. Vzdušná vlhkost by neměla být tak velká jako u ostatních tučnic maximálně 60%, ale doporučoval bych spíše těch 50%.
Substrát by měl být mírně vlhký a mírně myslím hodně malinko. Především by měli mít lepší větrání než uzavřené akvárko, lepší je když budeš mít akvárko, které je stále otevřené.

____________________________________

http://www.masozrave.com/podpis.jpg
Internetové stránky: www.masozrave.com
Email: patrik.zakostelsky@post.cz
ICQ: 340-823-895



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Patrik Zákostelský (25.06.2007 16:32)



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss