Darwiniana

Seznam diskusních fór - Škůdci, choroby a neduhy : 
padlí na láčkovici
Autor: Jan Haník (IP zapsáno)
Datum: 17.11.2007 12:18

Ahoj, mám láčkovici zasazenou v čistém rašeliníku a poté, co jsem ji přelil se na ní objevilo padlí. Zajímalo by mě, jaký fungicid je nejlepší použít. Zkoušel jsem Previcur, ale moc to nepomohlo.

Re: padlí na láčkovici
Autor: Jana Rubešová (IP zapsáno)
Datum: 17.11.2007 12:37

Zdravím, podobný problém máme na některých pozemních bublinatkach již dlouho. Padlí se na nich objevují tak třikrát do roka. Na radu Mirka Srby jsme zkusili omytí proudem vody. Rozprašovač jsme nastavili na hrubé kapky a tímto opakovaně padlí odstranili. Vlákna padlí se naruší a to dále neroste a zmizí samo. Pak je zase na nejakou dobu klid.

Janina

Re: padlí na láčkovici
Autor: Jana Líbalová (IP zapsáno)
Datum: 17.11.2007 13:04

Postříkám Rowralem-Flo.Zatím se mi nestal žádný karambol.Nevadí rosnatkám,helinám ani tučnicím.Mám ve skleníku v zimě hodně vysokou vlhkost vzduchu,tak to občas postříkám preventivně.

Re: padlí na láčkovici
Autor: Patrik Hudec prezident společnosti (IP zapsáno)
Datum: 19.11.2007 22:18

kdyz jsme u toho, hledal jsem a nasel tento clanek: [www.pelargonie.cz]

je zde receno, ze padli se vyskytuje v suchu na slunci, zatimco neprave padli ve vlhkem stojatem vzduchu. Jedna se tedy v pripade MR o neprave padli?

Re: padlí na láčkovici
Autor: Jana Líbalová (IP zapsáno)
Datum: 20.11.2007 09:30

Já tomu taky říkám padlí,ale pravdou asi bude plíseň šedá(Botrytis cinerea).Ta ale není tak nebezpečná jako pravé padlí.I když rostlina ztratí listy i výhonky,po zlepšení podmínek znova obrazí.Taky na ní fungujou fungicidy (Rowral,Ronilan,Euparen atd.).Na pravé padlí býval výborný Fundazol,ale ten se v EU už nevyrábí.Místo něj je doporučován Rowral-Flo.Ale ať je to to nebo ono,hrr na to a zlikvidovat.Tu plíseň,samozřejmě!winking smiley

Re: padlí na láčkovici
Autor: Patrik Hudec prezident společnosti (IP zapsáno)
Datum: 20.11.2007 20:27

Zvlastni: mel jsem Polyversum, prestali ho u nas distribuovat. Mel jsem Fundazol, EU ho vyskrtla z registru. Tak jenom jako poznamku, jeste mam Previcur eye rolling smiley



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss