Darwiniana

Seznam diskusních fór - Trifid a Chramst! : 
Trifid 3/2008
Autor: Jan Franta (IP zapsáno)
Datum: 26.07.2008 21:47

Zdravím všechny autory příspěvků do Trifida, dopisovatele a přispěvatele. Uzávěrka trojky se kvapem blíží - je to už příští týden (do konce července). Moc prosím, aby všichni, kteří plánují přispět čímkoliv do trojky, nám dali do příštího týdne vědět, nejlépe na mail šéfredaktora Zdeňka Žáčka (zacek@darwiniana.cz). Koncem týdne budeme mít redakční schůzku, tak abychom věděli s čím můžeme počítat. Redakční uzávěrka hotových příspěvků pak bude kolem 10. srpna.
Moc děkuji a těším se na Vaše články a fotografie.
Jan Franta

Re: Trifid 3/2008
Autor: Jan Franta (IP zapsáno)
Datum: 22.09.2008 14:40

Dobrý den,
rád bych oznámil malé zdržení podzimního Trifida. Omlouvám se především těm, kteří si ho chtěli vyzvednout na setkání v Thrakii tento čtvrtek. Trifid nabere asi týdenní zpoždění. Věřím, že Vám jeho obsah to čekání vynahradí.
Jan Franta



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Jan Franta (22.09.2008 14:41)

Re: Trifid 3/2008
Autor: Jan Franta (IP zapsáno)
Datum: 14.10.2008 13:04

Dobrý den všem,
po drobném zdržení, za které se ještě jednou omlouvám, jsem dnes všechny Trifidy odeslal. Při rozbalování na vás vypadne také malý dárek, který vás snad potěší.
Třetí letošní číslo vznikalo opět v týmu spolupracovníků pod taktovkou šéfredaktora Zdeňka Žáčka. Rád bych zde poděkoval na prvním místě především autorům všech příspěvků (a že je tentokrát zač děkovat!). Za redakční spolupráci patří dík Martinu Spoustovi, za pečlivé korektury Katce Králové a Patriku Hudcovi. Vždy děkuji také tiskařům, kteří trpělivě snášejí mé požadavky. Jsou dva a oba mají dobře vycvičené oko pro barevné nuance a umějí si s tiskem pohrát. Za významnou pomoc také dík Leoši Bártíkovi, který už tradičně chystá štítky pro distribuci, kterou má na starosti Jirka Vaněk. Nám všem autoři svěřují svá díla a doufají v totéž co my: totiž že se výsledek bude vám, čtenářům, líbit. My ještě navíc doufáme, že se z mnohých vás - čtenářů - stanou spoluautoři. Přeji vám hezké počtení.
Jan Franta

Re: Trifid 3/2008
Autor: Jakub Štěpán člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 15.10.2008 12:30

ZDrawím, T už mám na stole, ještě jsem ho nepročetl, ale vypadá opravdu špičkově... moc pěkné! Děkuji za něj. Kartičky také supr. Budou vycházet u každého čísla? Mohl by z nich být zajímavý miniatlas MR smiling smiley.

Opravdu super winking smiley...

_______________________________________________________
web growlist nabídka MR | jakubstepan@jakubstepan.com | Facebook

Re: Trifid 3/2008
Autor: Tomáš Both (IP zapsáno)
Datum: 17.10.2008 10:39

Musím pochválit za články v tomto čísle.Taky kartičky jsou super.Bylo by perfektní, kdyby pěstební návod,jako je v tomto čísle na tučnici byly i v dalších číslech.

Re: Trifid 3/2008
Autor: Petr Filek (IP zapsáno)
Datum: 17.10.2008 12:07

Určitě jedno z lepších čísel!!!Nádherné fotky Heliamfor!
Filda

Re: Trifid 3/2008
Autor: Martin Dlouhý člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2008 15:52

Klobouk dolu. Vážně krásný číslo. Pochvala všem co se na něm podílelithumbs up smiley

Re: Trifid 3/2008
Autor: Jan Franta (IP zapsáno)
Datum: 20.10.2008 10:40

Dobrý den, děkujeme, mám radost, že se Trifid líbí. Dovolím si poznámku ke vloženým kartičkám. Nápad vytisknout jednoduché návody na pěstování běžnějších druhů masožravek ležel v archivu Darwiniana ve složce dosud nerealizovaných projektů už dlouho. Vloni, když jsme spolu s Martinem Spoustou spolupracovali na vydání sborníku článků pana doktora Studničky, se nám práce v této trojici zalíbila natolik, že jsme si našli další. A když i práce na další knize dr. Studničky byla dokončena na jaře (čekáme nyní na štědrého sponzora), vymysleli jsme přes léto kartičky. Jsou určeny hlavně prodejcům masožravek, třeba i v běžných květinářstvích. Aby každý začátečník, který si někde koupí svou první masožravku – byť třeba „obyčejného“ křížence – dostal s nákupem i návod na pěstování, neboť personál květinových síní (o nejrůznějších hypermarketech nemluvě) bohužel nebývá příliš zasvěcen do pěstování. Navíc je to forma propagace, která je nám blízká. Tak jich mám doma pár tisíc a postupně je dodáváme, kam je třeba. Taky je na tom celém projektu hezké, že nestál Darwinianu ani korunu.
Hezký den. Jan Franta

Re: Trifid 3/2008
Autor: Adam Veleba člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 20.10.2008 10:53

To Jan Franta: "práce na další knize dr. Studničky byla dokončena na jaře"??? Já myslel že sborník článků je poslední titul, kterého se od dr. Studničky dočkáme (alespoň podle noticky na zadní straně obalu)? Tedy, ne že bych se zlobil, kdyby vyšlo něco víc smiling smiley Nebo to je kniha na jiné téma než MR?

Re: Trifid 3/2008
Autor: Jan Franta (IP zapsáno)
Datum: 20.10.2008 11:18

Á to jsem zase něco prozradilsmiling smiley Nejnovější titul se jmenuje "Dárková knížka od botanika" a má dva díly: 1 - Venezuela, 2 - Brazílie a Nikaragua. V podtitulu obou stojí: epizody a spanilá dobrodružství. Nejsou zaměřeny na masožravky, i když jim je pár kapitol také věnováno.
Jan Franta

Opět nedoručený Trifid 3/2008
Autor: Jaroslav Liška (IP zapsáno)
Datum: 26.10.2008 14:09

Vážení, obracím se na Vás nyní již touto cestou. Jak jsem pochopil, v uplynulých 14 dnech jsem měl Trifid dostat též do schránky, podobně jako ostatní členové popř. nečlenové, kteří si Trifid předplatili. V tuto chvíli patřím do druhé skupiny, ale Trifid stále nikde. Upozorňuji, že za poslední rok a půl se tato situace opakuje vcelku pravidelně, neboť jsem o doručení musel žádat a urgovat již celkem ve čtyřech případech. Tentokrát jsem si ohlídal i doručení ze strany pošty a jelikož jsem měl dovolenou, mohl jsem popř. odchytit i poštovní doručovatelku tak, aby mi nikdo obálku ze schránky nevytáhl (jak mi bylo minule naznačováno jako téměř jistá příčina mých potíží). Bohužel poštovní doručovatelka pro mne za uplynulé 2 týdny žádnou zásilku neměla. A tak přemýšlím o jiné příčině (možné osobní averzi někoho z Darwiniany či jiné podobně nepříjemné příčině) a opět urguji. Pan Vaněk, který mne v předchozích případech vždy ujišťoval, že vše napraví a že se situace příště již nebude opakovat, bohužel v řešení mého problému úspěšný nebyl. Tak jsem opustil cestu soukromé korespondence s ním a prosím takto veřejně o nápravu!!!! Trifida č.3 /2008 jsem dosud neobdržel!!!! A prosím zda by napříště bylo možné doručení Trifida bez urgencí a proseb, tak jako jsou zvyklí jej dostávat ostatní.

Velmi děkuji za pochopení

Jaroslav Liška, Slovanská třída 107, 326 00 Plzeň

MUDr.Jaroslav Liška
[www.foxcpg.com], [www.mujweb.cz]
http://www.foxcpg.com/images/odkazy/obrazek.jpg



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss