Darwiniana

Seznam diskusních fór - Obchodni informace : 
www.biocont.cz: jsou to podvodnici?
Autor: Kamil Pásek (IP zapsáno)
Datum: 31.08.2005 12:22

Mate nekdo nejakou zkusenost s firmou BIOCONT (www.biocont.cz) z Brna, ktera prodava pripravky na biologickou ocharnu rostlin?

Proc se ptam? Nekolikrat jsem tam volal a psal, ze si chci objednat nebo zaslat vzorek 3 preparatu na TESTOVANI - a tohle slovicko funguje jako spatne heslo - prehazuji si me jako horky brambor, nebo vubec nereaguji....uz to trva nekolik mesicu a objednane zbozi nedochazi...

Takze kdo si u nich neco objednaval a jak to fungovalo?

Moje posledni zdroje rikaji neco v tom smyslu, ze UMYSLNE prodavaji preparaty, ktere jsou jiz prosle, nebo zivotnost nabizenych bio-agens (hlistic, vosicek, apod..) je temer nulova nebo uplne nulova!!! Ale nechci jim skodit.... Na druhou stranu laik tohle bez mikroskopu nepozna a zrejme je to dost pekny kseft - prodavat iluzi preparatu, ktery Vas bezpecnym zpusobem pro vase zdravi zbavi skudcu.

KP

Re: www.biocont.cz: jsou to podvodnici?
Autor: Michal Rubeš správce webu (IP zapsáno)
Datum: 31.08.2005 12:26

Pokud k tomu budete mít nějaký výstup, rád jej publikuji na Chramst!u! tongue sticking out smiley



http://www.termiter.cz/dokuwiki/_media//logo.png
Michal

Re: www.biocont.cz: jsou to podvodnici?
Autor: Miloš Šula (IP zapsáno)
Datum: 31.08.2005 12:43

Ahoj Kamile,
já si u nich objednával Steinernema feltiae a došly mi cca do 3 týdnů. Jelikož mi zvědavost nedala chopil sem se mikroskopu a zkoumal jak hlístice opravdu vypadají. A opravdu tam byli, nevím jestli jich bylo avizovaných 5mil.-nepočítal jsem je, ale byli tam živé a zdravé. Podle návodu jsem je rozmíchal ve vodě a aplikoval do květináčů. V jednom se mi ale z nějakého důvodu neujali a je to jedinej květináč kde se teď smutnice vyskytují, jinak od nich mám klid po dlouhé době. To že tam ty hlístice jsou, dám ruku do ohně, ale otázkou je kolik a zda to malé balení opravdu na 10m2 vystačí. Já ho použil na mých pár kytek na parapetu v akvárku a na balkoně celé, protože se nedají skladovat více jak týden.

Re: www.biocont.cz: jsou to podvodnici?
Autor: Kamil Pásek (IP zapsáno)
Datum: 31.08.2005 13:33

Tak to je Milosi zajimave, diky za info. Neco podobneho jsem si od toho sliboval i ja - vysledek pak mel byt popsan v me knizce... O to je mi divnejsi, ze mi to zbozi neposlou, kdyz ho chci normalne zaplatit!

Ja jsem je mel za producenty techto bio-agens, ale jedna se jen o prekupniky, kteri snad tento material nakupuji na Floride - celkem zive si umim predstavit, jake to musi byt umeni sem dostat ty breberky zive, pak to prebalit a jeste dale rozdistribuovat, kdyz to ma tak omezenou zivotnost.

Nekdo dalsi se svou zkusenosti???

KP

Re: www.biocont.cz: jsou to podvodnici?
Autor: Miloš Šula (IP zapsáno)
Datum: 31.08.2005 14:22

Každopádně je to malá firmička. Základní kapitál 100 000,-. Existují teda 2 firmičky Biocont s.r.o a Biocont laboratory spol s.r.o. Společníkem je u obou pan M.Hluchý ( který publikuje jak u nás tak i v zahraničí ) a u Biocont s.r.o ještě nějaký člověk z Moldavksa. Viz. obchodní rejstřík na internetu na www.justice.cz . Hledal jsem na internetu, bohužel že by to byli distributoři nějaké z firem v zahraničí jsem nenašel.

Re: www.biocont.cz: jsou to podvodnici?
Autor: Kamil Pásek (IP zapsáno)
Datum: 01.09.2005 11:19

TAKZE MAM POKRACOVANI TETO STORRY. Uz jsem skoro nedoufal, stesti se na me usmalo! winking smiley

Dneska prisel balicek tedy za 14 dnu od posledni pisemne urgence. Jen s fakturou na bratru 1600,-Kc za dva preparaty: jeden na smutnice, druhy na slimaky! Zadny dalsi dopis s odpovedi na muj mejl nebyl prilozen. Pochopil jsem, ze zrejme tedy reaguji jen na pisemnou komunikaci, clovek co bere telefony je neschopny objednavku vyridit, nebo ji pochopit.

Co je zajimave, tak oba preparaty jsou v originalnich (cizich) obalech:

Pripravek NEMASLUG s parazitickou hlistici od firmy Becker Underwood (www.namasysinfo.com) ma expiraci uz 5. zari 2005!!! Tedy musim s jeho pouzitim spechat! Cena 889,- i s DPH za 30 milionu breberek. Na obalu je napsano 389,-, budu ale doufat, ze to byla cena v eurech. grinning smiley

Druhy pripravek ENTONEM, Steinernema feltiae, vyrobce KOPPERT Biological Systems Holandsko, 50 milionu hlistic za 603,-Kc. Expirace 20 zari tohoto roku.

Behem vecera nebo zitra se kouknu pod mikroskop, jestli se tam neco hyba, ale pocitat je nebudu. Pak dam vedet. Kdyby to nekdo chtel nafotit pro Trifida nebo jen pro nase pouceni (nedavno mi tady nekdo nabizel ty uzasne moznosti a techniku, ktere ma na svem pracovisti), tak rad par gramu obratem poslu.

Pokud nekdo zjisti, jaka je obvykla cena na evropskem trhu bez ceskych zprostredkovatelu, pak at da vedet. Nic nepotesi tolik, jako to, ze se clovek dodatecne dozvi, kolik mohl usetrit!

KP










Re: www.biocont.cz: jsou to podvodnici?
Autor: Václav Lenk (IP zapsáno)
Datum: 01.09.2005 11:58

Kamile, tak na ty slimáky jsem opravdu zvědavý, protože jsem se letos v létě rozhodnul, že do toho příští jaro půjdu, protože slimáčí smršť, která se mi letos přehnala přes zahradu byla dost hrozná. Ale narazil jsem na článek v časáku Flóra na zahradě (nebo tak nějak), kde píšou, že ta likvidace slimáků je dost pozvolná a je potřeba aplikovat jednou na jaře a po druhé na podzim a ještě to prý moc nezabírá na stré slimáky .... tak jsem trochu znejistěl. Takže výsledek mě bude určitě moc zajímat. Jo a taky bylo celkem zajímavé, že na webu udávají nějakou minimální teplotu pro prežití hlístic (tuším, že 12C), ale jestli to má být teplota půdy, tak jsem yvědav jak bude fungovat ten podzimní postřik ....



Vašek Lenk
sasos@email.cz
ICQ 36461284

Re: www.biocont.cz: jsou to podvodnici?
Autor: Kamil Pásek (IP zapsáno)
Datum: 01.09.2005 12:09

No ja to rozhodne vyzkousim i na nejakych slimacich co si vecer odchytnu na zahrade a nekam si je s cerstvym salatem zavru. To co by melo nasledovat, je dost nechutne, meli by opuchnout a behem 2 tydnu dozit. Budu se snazit to fotit, pokud bude cas!

Snad si tim ale nepokazim svoji karmu!

KP

Re: www.biocont.cz: jsou to podvodnici?
Autor: Corelli A. (IP zapsáno)
Datum: 05.09.2005 09:24

K.Pásek: S těma slimákama jsem se docela vypořádal za pomoci Ferramolu. V létě to vypadalo strašlivě, zaměřovali se na mladý květní a listový puky. Po pár ošetřeních je klid. Pobíjelo to i ty velký portugalský slimáky.
Ještě jedna věc, čerstvý řízky ze salátový okurky nebo dýně a chodit v noci obírat.
To pro případ, že by vám nefungovaly ty Steinernemy.

Re: www.biocont.cz: jsou to podvodnici?
Autor: Kamil Pásek (IP zapsáno)
Datum: 22.09.2005 09:09

Takze jsem se konecne podival na hlistice pod mikroskopem a zjistil jsem nasledujici:

Pripravek NEMASLUG vykazoval zive hlistice, nicmene jejich koncentrace jiste nebyla tak vysoka, jako udava vyrobce. Mel jsem celkem problem je tam najit, ale ani mrtve hlistice nebyly v preparatu videt... Nicmene kontrola probehla az 15 dnu po zaruce - takze treba je to i moje chyba, coz jsem ochoten pripustit. Ihned jsem je aplikoval postrikem do skleniku. Ve skleniku mam teplo, takze se neobavam, ze by podzimni aplikace mela bytnevyhodna.

Druhy pripravek ENTONEM, Steinernema feltiae: (bohuzel) kontrolovano az v den expirace, tedy v dobe, kdy by se mel dat tento pripravek jeste bezpecne pouzit - v nekolika preparatech z ruznych casti krabicek bylo k videni mnoho histic, ale VSECHNY jiz byly MRTVE !!!

Tento pripravek jsem vcera zreklamoval se zadosti o zaslani noveho "ziveho" pripravku! Jsem zvedavy, jak na to bude firma reagovat.

Prozatim mam z brnenske firmy BIOCONT Dr. Hlucheho velmi smisene pocity, ale dopredu je mi lito lidi, kteri nemaji zazemi na to, aby si overili zivotnost prodavanych pripravku - a vlastne tak mohou kupovat jiz jen "iluzi". Stejne tak dopadl i muj znamy na Slovensku, ktery dostal take uplne mrtve pripravky. Firma pro to jiste bude mit mnoho vymluv, jako je uhynuti pri preprave, skladovani (v mem pripade v lednicce presne podle pokynu), ale to neni starosti zakaznika - tato firma se musi sama postarat o to, aby pripravek dosel ve stavu, pro ktery je urcen a byl pouzitelny do doby expirace - a nelze se takto vymlouvat - to je jen tahani penez z "neinformovanych" zakazniku! Jsem velmi zvedavy jak se vyporadaji s moji reklamaci a v jake stavu pripadne prijde dalsi zasilka...


KP

PS: Diky za tip na Ferramol, zakoupil jsem, budu testovat...




Upraveno 1 krát. Naposledy upravil masozravky.com (22.09.2005 09:10)

Re: www.biocont.cz: jsou to podvodnici?
Autor: Jakub Fišer (IP zapsáno)
Datum: 22.09.2005 14:40

To je smutné.....

Smrtihlav - moderátor
Než položíte dotaz zkuste použít nástroj HLEDAT.Ulehčíte práci nám a najdete daleko víc informací.
icq :199871213
email:jakubfiser@seznam.cz
[www.testament.unas.cz]

Re: www.biocont.cz: jsou to podvodnici?
Autor: Kamil Pásek (IP zapsáno)
Datum: 10.11.2005 09:21

Dluzim zde pokracovani teto storry....

Takze jsem vcera jiz nevydrzel to 1,5 mesicni cekani, jak bude ma reklamace vyrizena a jestli se nekdy dockam "ziveho" produktu a opet jsem do firmy Biokont napsal email, tentokrat to nebylo moc laskave.

Behem obeda mi volal osobne pan Dr. Hluchy, s tim, ze moji reklamaci neuznava a povazuje ji proto za bezpredmetnou, ze jsem jim vratil produkt az po doporucene dobe spotreby. Namital jsem, ze mam podaci listek, na ktere je datum odeslani k poslednimu dni doporucene spotreby. Pry jsem mel pouzit produkt hned a ne cekat a jiste jsem ho i spatne skladoval atd... a ze mi nemuze verit, ze to bylo v lednicce a spravne ulozeno. Kdyz jsem namital, ze udavaji nejakou dobu spotreby a ze by ten pripravek mel byt zivotny v teto dobe (mozna snad i po teto dobe, ne?), opet mi bylo receno, ze to nic neznamena a ze jsem ho mel pouzit hned. Zpetne me dost mrzi, ze jsem neproveril zivotnost toho pripravku ihned, ale mel jsem dost prace s pripravou rostlin na euroburzu - takze ted je uz bezpredmetne spekulovat nad tim, jestli byl pripravek v dobe zaslani zivotny nebo ne ale faktem je, ze na konci doporucene doby spotreby jiz byly hlistice mrtve.

Po dalsim nikam nevedoucim handrkovani pan Dr. Hluchy souhlasil, ze mi posle novy pripravek, ale az v dobe, kdy budou objenavat - objednavaji totiz z Holandska nejmene 20 baleni a ted neni sezona. Tak se budu tesit, uvidim, kdy a jestli se dockam.

Co se tyka pripravku NEMASLUG na slimaky, efekt jeho pusobeni byl jen docasny a nic neresil. Par dnu po aplikaci jsem mel pocit, ze vidim par opuchlych nemotornych slimaku, lezoucich ve dne.... Po 1,5 mesici jsou slimaci opet vsude....

Me zavery:

Nedoporucuji pouzivat biologickou ochranu u okrasnych rostlin z techto duvodu:

1) Je velmi draha a koupite si mnohdy jen iluzi.
2) Pro nejaky efekt musite provadet postiky pravidelne (a myslim si dokonce ze nepretrzite) v danych casovych rozestupech, aby pokryly nove se vylihnuvsi skudce a take i bioagens maji jen nejakou dobu zivotnosti v substratu (a to jiste bude zalezet na mnoha vlivech).
3) Pripravky maji jen omezenou zivotnost a firma, ktera ji prodava neni schopna zajistit:
a) jeji vcasne dodani v pripade Vaseho problemu se skudcem (budete cekat, az ji nekde objednaji a budou mit objednavek vice - tedy i nekolik tydnu ci mesicu a navic Vam ani nedaji vedet, kdy to bude). Do te doby muze byt i po Vasich kytickach.
b) zivotnost tech preparatu je omezena a zrejme nemaji vyvinut nejaky system, jak ji prodlouzit - a pokud nemate mikroskop, pak si nemate jak overit, jestli zrovna ta Vase varka je OK a necekala nekde na Vasi objednavku (plati pro rozbalovane molobaleni, kde se z vetsich original krabicek prebalenim vyrabeji mensi).
4) Existuje dost kvalitni a levnejsi chemicke pripravky, ktery tyto problemy se skudci za Vas vyresi okamzite.

Jako jedina vyhoda mi prislo, ze biologicke preparaty jsou pro Vas i prostredi nezavadne (ale ne moc ucinne) a tedy se nemusite bat zadneho rizika s jejim pouzitim - narozdil od chemickych pesticidu (ktere jsou velmi ucinne, ale mnohy toxicke) . Co si kazdy vybere, je uz na nem.

KP

PS: Milosi, jak dlouho ti fungovaly ty Steinernema feltiae na smutnice? Melo to nejaky dlouhodoby efekt?

PS2: Jestli to tu cte nekdo s nejakou zkusenosti s biologickou ochranou od firmy Biocont - at tu napise par radek.










Re: www.biocont.cz: jsou to podvodnici?
Autor: Miloš Šula (IP zapsáno)
Datum: 10.11.2005 10:22

Ahoj,
nevim jak dlouho mi fungovali Steinernema feltiae, ale smutnic jsem se zbavil a na rostlinach na parapetu je uz nemam, zato se mi objevili v akvariu v mensim mnozstvi, kam jsem pripravek nenalil ( ale tam dospelce docela dobre pochytava D.regia ).Ale fakt nemuzu zarucit jestli je to zmena jen kvuli Steinernema feltiae...Proste je ted nemam.Chci to vyzkouset jeste pristi rok, pokud se objevi ve vetsim mnozstvi. Jeste me tak napada, ze se zkusim podivat mikroskopem do substratu, jestli tam ty potvurky jeste jsou...Netusim jak dlouho jsou schopny hladovet, nebo jestli se bez smutnic obejdou.
Chce to vic pokusu aby se zamezilo nejake souhre nahod, ktere mohly ty smutnice vyhnat.Podivam se do tech substratu a zitra napisu vic.

Re: www.biocont.cz: jsou to podvodnici?
Autor: Miloš Šula (IP zapsáno)
Datum: 10.11.2005 19:18

Tak, bohuzel ( nebo bohudik ) musim chte nechte oponovat Kamile.Hlistice tam stale mam, ted jsem se koukal mikroskopem. Seskrabl jsem tak 1cm3 substratu, rozpustil ve vode a naredene bahno dal pod prosvetlovaci mikroskop.Minimalne 5 jich tam bylo ( aspon co jsem videl, moc dukladne jsem to nezkoumal ).Takze porad ucinkuji a chci je o vikendu prenest i do akvaria a do substratu v jinych mistnostech, kam jsem je nevysadil - tam se smutnice stale drzi.

Re: www.biocont.cz: jsou to podvodnici?
Autor: Kamil Pásek (IP zapsáno)
Datum: 11.11.2005 08:01

To je vazene dobra zprava! Tak to jsem opravdu necekal!

Ja budu tedy doufat, ze az konecne ty Steinernemy dostanu, tak to bude mit podobny efekt jako u tebe. winking smiley

Pak dam vedet.

KP

Re: www.biocont.cz: jsou to podvodnici?
Autor: Veronika Krejčová (IP zapsáno)
Datum: 25.11.2005 21:12

Ahoj,

jenom bych chtěla přispět do diskuze... Reklamace musí být vždy vyřešena do 30 dnů. Pokud tato lhůta není dodržena (jak ty píšeš, že to tvalo měsíc a půl než se ti ozvali) musí být reklamace uznána. Jinak pokud na to máš nervy, čas a důkazy - ČOI.

Myslím si, že firma Biocont se zachovala velmi neprofesionálně. Docela mě šokovalo, že bioagens jsou takhle drahé a ještě neúčinné. Jsem jedna z těch, kdo by rádi propagovali bio přípravky, ale to je těžké, pokud jsou kvůli neseriózním obchodníkům nefunkční...

Veronika

Re: www.biocont.cz: jsou to podvodnici?
Autor: Kamil Pásek (IP zapsáno)
Datum: 03.01.2006 11:21

Pokracovani.....

Pred vanocemi mi volali z Biokontu, ze maji k dispozici cerstvou zasilku reklamovaneho pripravku a ze mi ho tedy poslou. Pripravek skutecne dorazil, vcera jsem pod mikroskopem overil jeho zivotnost (zaruka do 17.1.2006). Vse tentokrat bylo v naprostem poradku, v preparatu se hybalo zivych hlistic opravdu hodne. Aplikoval jsem je do tepleho skleniku postrikem a budu sledovat, jak to funguje.

Tim koncim s timto nekolika mesicnim serialem, pro me osobne to znamena, ze se priste firme Biocont radeji obloukem vyhnu. Pokud budu biologickou ochranu nekdy priste pouzivat, najdu si radeji jineho dodavatele, nebo primo zahranicniho vyrobce daneho preparatu u ktereho budu mit jistotu, ze vyridi moji objednavku vcas a bez problemu.

Snad nemale penize co jsem u nich utratil, pouziji alespon ke zkvalitneni prace jejich firmy.

Re: www.biocont.cz: jsou to podvodnici?
Autor: Pavel Bartoň (IP zapsáno)
Datum: 05.01.2006 22:21

Já osobně bych ale nežil v naivitě, že neseriózní firmy existují pouze v České republice.. Ale v tomto případě se rozloučení s firmou Biocont nedivím.

Pavel Bartoň
[www.tbsg.net] & [www.masozravky.info]

Re: www.biocont.cz: jsou to podvodnici?
Autor: hbo (IP zapsáno)
Datum: 06.01.2006 14:45

Mam s pripravkem podobne zkusenosti jako Milos. Aplikoval jsem ho teda hned, jak prisel, Smutnice se doma objevuji tam, kde jse m ho nepouzil. Takze nemohu na 100% rict, ze to je kvuli tomuto pripravku. Ale vhledem k tomu, ze predtim jsem jich mel v terariu celkem velke mnozstvi, tak asi funguje.

Re: www.biocont.cz: jsou to podvodnici?
Autor: Krejcar (IP zapsáno)
Datum: 07.05.2006 19:07

Já s jejich službami mám zkušenosti dobré,vše ale zaleží na pochopení přání.

Re: www.biocont.cz: jsou to podvodnici?
Autor: Ivana (IP zapsáno)
Datum: 10.05.2006 17:08

Vzhledem k tomu,že jsem si objednávala přípravek u této firmy jen jednou,tak nemám velké zkušenosti,ale udělala jsem objednávku,přípravek došel /hlístice proti slimákům / a účinkoval.
Bylo to před třemi roky.

Re: www.biocont.cz: jsou to podvodnici?
Autor: Albert Damaška (IP zapsáno)
Datum: 17.05.2006 15:23

Byl jsem na jejich strankach a zjistil tam velmi zajimavou vec: jisty dravy roztoc Typhlodromus pyri, pouzivany na svilusky, se pry, pokud na kvetine skudci nejsou, zivi, jak to dokonce hlasa popys, PYLEM ROSTLIN! To potom kdys roztoc svilusky vyhuby, zacne napr. snizovat vynosnost ovocnych stromu. To rikam proto, ze je to dlouhodoba kura.

Steinernema feltiae
Autor: mufmyrtha (IP zapsáno)
Datum: 11.06.2006 10:40

Ahoj,právě jsem si objednala u týhle firmy www.greenhome. tyhle ty potvůrky Steinernema feltiae,protože smutnice mi ničí kytky i nervy,tak jsem zvědavá.Mikroskop pro kontrolu doma nemám,tak se budu muset spolehnout na to,že objednaní tvorové budou přítomni v hojném počtu.

Re: Steinernema feltiae
Autor: Miloš Šula (IP zapsáno)
Datum: 11.06.2006 15:37

Zdravím, no..to vás vzali pěkně na hůl.GreenHome je server zaměřený na potřeby pěstitelů Marihuany a koukám, že tam dovedou prodat všechno za neskutečný ceny smiling smileyZa tuhle cenu by jste měla u Biocontu balení 2( beztak to od nich kupují ).Jsou to jen překupníci, takže když něco sháníte, snažte se to koupit přímo u zdroje.



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss