Darwiniana

Seznam diskusních fór - Mimo mísu : 
Výstava MR ve Fatě 2010
Autor: Zbyněk Elingr (IP zapsáno)
Datum: 21.09.2010 09:04

Zdarw,
zítra se tradičně chystám dát krev a tak bych využil následného volna a návštívil výstavu MR v BZ h.m.Prahy. Byl už ji letos někdo skouknout?
Letos mě to holt nevyšlo dostat se na "naši" výstavu a tak bych masožravý absťák ukojil alespoň ve Fatamorganě.
Stojí to letos za to, se tam vycuclej trmácet přes půl práglu?

http://www.carniflora.cz/minibaner.gif

Re: Výstava MR ve Fatě 2010
Autor: Petr Vacek (IP zapsáno)
Datum: 21.09.2010 11:04

Ja jsem tam byl, urcite stoji za pozornost, me zaujala asi nejvic pekna sbirka spirlic v zasobnim skleniku,kde muzete obdivovat ruzne formy a variety vedle sebe. Vystava ma podporu bot. zahrady v Troji kde mají masožravky v lásce a je jích tam dosti i mimo vystavu. Vystavu doplnuji i postery z masozrave cesty s plno peknyma fotkama lackovek. Bohuzel jsem nemel moc casu, takze jsem ani nevzal fotak na zvecneni. Je mozno si zakoupit i masozravky, ale spise beznejsi druhy, ale penize urcite s sebou smiling smiley))

Re: Výstava MR ve Fatě 2010
Autor: Zbyněk Elingr (IP zapsáno)
Datum: 22.09.2010 21:05

Výstava navštívena a mám z ní poněkud rozpačitý pocit, jako rosnatkář sem si toho moc neužil, ale za zmínku jistě stojí bohatá ukázka láčkovek a též Heliamphory. Celkově mne výstava nějak neohromila a když to porovnám s nedávnou mezinárodní výstavou palem a cykasů, kdy byla Fata a okolí doslova narváno exponáty, tak tato výstava hodně pokulhává. Instalace ala květníky na stolku s jutovým přehozem taky dvakrát esteticky nezaujme. Jinak pokud člověk nenavštěvuje skleník BZ často tak to i tak může být zážitek. Osobně jsem čekal více, už jen za tu cenu vlezného smiling smiley

Za zmínku v prodejní části stojí Pinus palustris, kdybych ji měl kam dát tak neváhám.

http://www.carniflora.cz/minibaner.gif



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Zbyněk Elingr (22.09.2010 21:42)

Re: Výstava MR ve Fatě 2010
Autor: Adam Veleba člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 22.09.2010 22:01

Kolego rosnatkáři, letos byly jediné opravdu zajímavé rosnatky na výstavě D. Aspoň tak se mi to jeví - ani burza u příležitosti konference ICPS nenabídla prý k prodeji nic vzácnějšího než D. falconeri a D. graomogolensis. A kam se hrabou na D. coccipetala grinning smiley

Re: Výstava MR ve Fatě 2010
Autor: Petr Filek (IP zapsáno)
Datum: 23.09.2010 09:37

Tak to já si to naopak užil parádně!Krásný den,krásné kytky a fotky bezvadné popovídání ostatně jako každý rok!Koupil jsem pár" běžnějších "druhů MR(Utricularia guelchii,Heliamphora..).No a o cenách raději nebudu mluvit,protože tomu ještě sám nemohu uvěřit!Doteď si myslím,že šlo o omyl a nechci p.Páska dráždit,mohl by si to ještě rozmyslet a doplácet do skutečné ceny se mi opravdu nechce!Co se týká vystavovaných rostlin tak jsem nejvíce obdivoval překrásné kousky Roridula gorgonias.Mám li vše shrnout prostě paráda!Letos jsem navštívil obě výstavy (jako každý rok) a jsem moc rád,že nejsem "jednostraně"zaměřen a s klidem zvládnu i MR "druhé"party.Protože o MR jde tedy alespoň mně.
Spozdravem Petr Filek

Re: Výstava MR ve Fatě 2010
Autor: Adam Veleba člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 23.09.2010 09:41

Nojo - to byla bublinatka a helina, pro ty byl letos naopak úspěšný rok. Ale s rosnatkami je žalostná situace, skoro žádné velké novinky se nekonaly. Tady se teď neřeší nějaké party, ale kytky k vidění a zejména kytky na prodej, konkrétně rosnatky.
No a výstavní ceny jsou prostě luxus, s tím souhlasím - taky nemůžu uvěřit, že jsem za 150 korun sehnal kytku, kterou jsem na netu viděl za 25 euro smiling smiley



Upraveno 2 krát. Naposledy upravil Adam Veleba (23.09.2010 09:46)

Re: Výstava MR ve Fatě 2010
Autor: Zbyněk Elingr (IP zapsáno)
Datum: 23.09.2010 10:29

Probohy, neřešte tu zase nějaké party či neparty. Pro mne je to výstava Botanické zahrady h.m. Prahy.

Jinak ano Roriduly tam byli pěkné, a ta vůně u nich by zmámila nejen hmyz. Jinak samosebou že se tam dalo zakoupit ledacos, však taky zmiňuji tu Borovici. A taky jsem pro bývalého kolegu z práce vzal S.leucophylla a S. rubra. Jen pro sebe sem si nic nevybral proto taky možná se mě neprýští nadšení.

Pokud hodnocení výstavy vyznělo příliš negativně tak to nebylo záměrem. Být láčkovkářem tak jsem asi v 7.nebi neboť některé láčkovky jsem tam viděl vůbec poprvé a navíc bez bariery skla vitrín.

http://www.carniflora.cz/minibaner.gif



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss