Darwiniana

Seznam diskusních fór - Škůdci, choroby a neduhy : 
Sarracenia =(
Autor: Pavel Říčný (IP zapsáno)
Datum: 22.12.2007 10:06

Špirlice spolu s Nepentheskama jsou moje nejoblíbenější kytky, proto mi o ně hodně jde a neustále o ně pečuji. Takže se dotávám k problému, ikdyž teď není zrovna aktuální, ptám se tedy: Proč se mi na pastích špirlic, starých třeba jen týden objevují různé flíčky, přitom známému vydrží pasti téměř od jara do podzimu?Foto bohužel namám, takže můžete někdo přidat svoje a já řeknu, jestli to je ono či ne. Děkuji

Re: Sarracenia =(
Autor: Pavel Říčný (IP zapsáno)
Datum: 22.12.2007 22:12

Pro upřesnění, flíčky jsou hnědavé a vždy na "víčku", to určitě souvisí s nektar. žlázami a plísni napadající nektar, ne?

Re: Sarracenia =(
Autor: Martin Spousta (IP zapsáno)
Datum: 23.12.2007 10:44

Zdravím,

to, že někomu vydrží láčky delší a někomu menší dobu je závislé na podmínkách resp. na několika faktorech z nichž asi nejhlavnější je vlhkost vzduchu a teplota. Špirlice v této době zimují a zamezují poněkud růst a láčky jim postupně odumírají. Na jaře se ale vytvoří nové a zdravé láčky.
Např. já pěstuji láčkovky volně na okně a láčky se tvoří pomalu a jsou menší v porovnání s jinou rostlinou, umístěnou v akváriu. Stejně tak i láčky mě venku vydrží max. měsíc, kdežto v akváriu mnohem déle.

Martin Spousta

Re: Sarracenia =(
Autor: Pavel Říčný (IP zapsáno)
Datum: 23.12.2007 14:32

Díky za odpověď...Ale opravdu mě to štve..Známému, nechci ho jmenovat, vydrží pasti od jara do podzimu, takže má květináče plné pastí a já mám u pár jedinců třeba 2 pasti, přitom jich vytvořily třeba 20. Zajímavé je, že flíčky začínají na víčku, nebude tu houbová choroba napadající nektar?Nepomohl by fungicid?



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss