Darwiniana

Seznam diskusních fór - Darwiniana : 
Zrušení výhod u masozravky.com
Autor: Jan Cvrček (IP zapsáno)
Datum: 19.01.2009 17:04

Dobrý den všem,

momentálně bych rád reagoval, i když opožděně, na nový příspěvek v blogu pana Páska a řešení problému okolo slevy, kterou členům Darwiniany poskytoval. Taktéž jsem si přečetl diskusi na toto téma na zdejším fóru.

Ze všeho jasně vyplývá, že slevu nám členům (i když odcházím, stále jsem ještě členem!) odebrala správní rada bez toho, že by vůbec něco oznámila nebo že by se členské základny zeptala!
Tak tudy ne přátelé. Pryč se šuškandou. Toto není společnost, to je porobení členů správní radou. A tento krok to jasně potvrzuje. To říkám na rovinu bez toho, že bych měl nějakou averzi vůči jejím členům. Naopak, s několika členy správní rady vycházím velice přátelsky. Ale nebudu jmenovat...

Za druhé: je to prý z toho důvodu, že byly členové na stránkách konkurenční společnosti napadáni. Osobně jsem vždy vše sledoval, a jako člen Darwiniana nemám vůbec pocit, že by byly členové společnosti záměrně napadáni. To vůbec. Napadána byla pouze správní rada!

Takže: suma sumárum - o výhodě členů rozhodla SR stylem "o nás bez nás" thumbs down. Vždy mi bylo předhazováno, že správní rada tu od toho je, proto si ji členové volí. Já namítám: každá společnost má své vedení. Ale vždy, než cokoliv vedení společnosti udělá, tak se poradí se členskou základnou!!! To říkám ze zkušenosti člena tří společností.

Darwiniana už dávno nefunguje tak jak má. I když se navenek tvrdí, že to není pravda. Vše je zahaleno politikou, což je i tento problém.

Darwiniana by potřebovala přes držku a potom pořádnou změnu thumbs up smiley. Nejlepší by bylo co nejefektivněji odvolat současné vedení thumbs up smiley a zvolit nové vedení, kde budou sedět apolitičtí lidé, kteří s relativně novou společností nebudou mít osobní i jakékoli problémy. Povedou společnost pevnou rukou a zároveň budou v neustálém spojení se členskou záladnou.
Problém ovšem toho je, že členové jsou většinou pasivní a všichni, kteří by tyto podmínky mohli splňovat, už z Darwiniany odešli...

Revoluci zdar grinning smiley !
Honza Cvrček

Re: Zrušení výhod u masozravky.com
Autor: Jana Rubešová (IP zapsáno)
Datum: 19.01.2009 17:36

ZDarwi Honzo!
Protože spolu vycházíme a vždy jsme vycházeli bezproblémově, dovolím si tě upozornit na omyl, na základě jehož jsi psal.
Kdysi jsme různým prodejcům nabízeli upoutávku/odkaz na našich stránkách, jehož umístění mělo jedinou podmínku - poskytnutí nejméně 10% slevy našim členům. Všichni tuto podmínku splnili. Pan Pásek nechtěl poskytnout přímo procentuelní slevu z ceny, ale nabízel možnost vybrat si do výše 20% z ceny bonus v rostlinách na extra seznamu (tedy ne ze všech nabízených rostlin). Tehdy jsme mu tento bonus uznali jako vyjímku a odkaz umístili. Také o této vyjímce tehdy rozhodla pouze SR (nezapoměň, že tehdy její složení bylo malinko jiné - mění se každé dva roky) a ne celá valná hromada.
Nyní pan Pásek nemá žádný seznam nabízených rostlin a ani seznam, ze kterého by si členové vybrali rostliny pro bonus. A na svých stránkách pokud vím haní celou D. Vzhledem k tomu, že podmínky dávno nesplňoval, takže benevolentní jsme byli až dost, odkaz jsme odstranili, což je logický postup při nedodržení dohody. A ze svých stránek odkazovat na stránky, kde je Darwiniana haněna, to je upřímně blbost, že.
A pokud kdokoliv chce cokoliv řešit na valné hromadě, tak je to vždy možné, ti, co na ní chodí, to vědí.

Janina

Re: Zrušení výhod u masozravky.com
Autor: Jan Cvrček (IP zapsáno)
Datum: 19.01.2009 18:12

Děkuji za odpověď, ale nemáš pravdu. Pan pásek seznam nabízených rostlin má, a ne zrovna malý! Stačí se podívat na jeho stránky a v položce SHOP ten seznam je!
To, že tam momentálně nemá věci co se týče toho 20 % bonusu je maličkost. Momentální stav rozohodně nenastal kvůli takové prkotině, to si řekněme upřímně. Pan Pásek, a to vím z osobní zkušenosti, vždy vyhoví, když je to v jeho možnostech. O tom jsem se mohl přesvědčit už několikrát.
Jak už dlouho prohlašuji: Darwiniana = její vedení. Dříve to tak jistě nebývalo, ale momantálně to tak určitě je, minimálně od toho počátku rozkolu. Takže když hanil Darwinianu, hanil to, proč odešel. To je přece naprosto jasné jako den! Já nechci provozovat rektální alpinismus, ale selským rozumem: co jde na Darwinianě kritizovat, než jednání lidí, co jí řídí, že...

Honza

Re: Zrušení výhod u masozravky.com
Autor: Jana Rubešová (IP zapsáno)
Datum: 19.01.2009 18:20

Honzo,
to právě není momentální stav, ten výběr toho bonusu tam není již od té doby, co pan Pásek neprodává přes svůj web. Byl na to upozorněn.

Janina

Re: Zrušení výhod u masozravky.com
Autor: Marek M. (IP zapsáno)
Datum: 19.01.2009 18:31

Prostě si to všichni přiznejme(přiznejte)...
Někdo už prokoukl(Jan Franta, Cvrček, Martin Spousta,...) a někdo stále nepochopil(všichni ostatní). A někdo docela jiný je pořád u moci(SR? MR?).
A copak s tím uděláme?
(Řečnická otázka, protože odpověď už znám: "nic." Hups, to je mi ale překvapení. smiling bouncing smiley )

Marek Míča
marek.mica@centrum.cz
ICQ:222-885-216

Re: Zrušení výhod u masozravky.com
Autor: Jan Cvrček (IP zapsáno)
Datum: 19.01.2009 20:00

Není pravda že pan Pásek neprodává pres svůj web!!! Jak píšu, stačí se tam podívat. Jen mu to vyřizuje zelené údolí. To je přece jedno jestli to dělá osobně nebo mu v tom někdo pomáhá. Oficiálně prodává své výpěsty a to nejde absolutně popřít. No a 20% bonus? Tak to prkotina, která by se dala vyřešit, pokud by byla chuť a apolitický ovzduší.

A myslím, že Darwiniana nemá právo upozorňovat pana Páska na XY že tam nemá vybraný kytky na 20% bonus, když on v dobré víře několikrát upozornoval Darwinianu kvůli podstatnějším věcem, které Darwiniana odmítla! Přestože mohl tu výhodu odpálkovat už dávno, neudělal to. Udělalo to vedení Darwiniany samo!

Prostě: realita je na této straně. Kdo to pozorně sleduje, jako já, musí mu být prostě jasný, že pravda je někde jinde, než jak SR Darwiniany tvrdí. Všechno je v politice... Nic víc.

Re: Zrušení výhod u masozravky.com
Autor: Jana Rubešová (IP zapsáno)
Datum: 19.01.2009 20:17

Honzo,
tak to je tedy vše v pořádku. Pan Pásek prodává přes Zelené údolí a tam funguje pro členy sleva 10% na všechny masožravky bez rozdílu, což mi přijde ještě výhodnější, jelikož si nemusím vybírat z kytek, které třeba ani vůbec nechci. Tím to chápu jako uzavřenou věc.

Janina

Re: Zrušení výhod u masozravky.com
Autor: Kamil Pásek (IP zapsáno)
Datum: 20.01.2009 08:03

NezDarwi,

Jestli je to sleva a nebo bonus, je snad lhostejné. Byla to hlavně výhoda pro běžné členy, nejen pro správní radu. A tato výhoda byla členy využívána. Z tohoto důvodu, jsem tuto nabídku sám nikdy nevypověděl, i když k tomu mohlo být taky bezpočet důvodů a invektiv ze strany SR v minulosti. Konec konců mé jméno stále figuruje v pamfletu Vymezení (a dokonce s angl. překladem), ačkoliv se ty věci udály poněkud jinak, než je tam popisováno.

A vždy jsem se s každým normálním členem DW domluvil bez problémů a nikdo nebyl s bonusem nespokojen, tak jsem považoval za správné v tomto pokračovat.

Je trochu podivné, že tady zaznívá další důvod, proč byl můj odkaz odstraněn a to přes to, že se před rokem p. Hudec ujišťoval, jestli je ten bonus stále platný. Alespoň byste se mohli ve SR domluvit na jednom společném stanovisku. A určitě by dost lidí zajímalo, jak kdo v této věci hlasoval. Ale to je asi těžké uvést, když neexistují žádné a nebo vágní zápisy z jednání SR. A nebo jsou pro to jiné důvody?

A jak to vlastně bylo s těmi kašpárky?

Re: Zrušení výhod u masozravky.com
Autor: Michal Kouba člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 20.01.2009 11:32

Dobrý den Kamile.
Jste vůdčím představitelem konkurenční společnosti. Mnoho lidí Vás obdivuje pro Vaše obchodní a pěstitelské schopnosti. Jistě jste jim vzorem. Nabídka SR o umístění webů na našich stránkách stále platí pro každého, ale pod podmínkou, že to nebudou svým obsahem stránky nepřátelské. Vyměňovat slevu nebo bonus za to, že si necháme líbit urážky a napadání by bylo příliš pokrytecké. K tomuto rozhodnutí došlo až na upozornění a po prostudování obsahu Vašich stránek. Jiné argumenty nebyly brány v úvahu, ty vyplynuly až z této diskuze. Pokud někdo volá po změnách, tak prvním krokem by mělo být narovnání těchto vztahů.
Michal Kouba

Re: Zrušení výhod u masozravky.com
Autor: Kamil Pásek (IP zapsáno)
Datum: 20.01.2009 13:04

Dobrý den Michale,

na to co je "pokrytecké" a co nikoliv asi budeme mít jiný názor. Mě tak naopak připadá, že "uno duo" plus jeden, či dva členové SR zruší svým členům výhodu, kterou ostatní využívali; a to jen proto, že si je dovoluje někdo veřejně kritizovat. Ale jsem velmi rád, že jste to nakonec popsal správnými slovy a konec konců na to zrušení slevy má SR právo. Já jsem ale připraven svoji kritiku obhájit, tak s čím má správní rada konkrétní problém (bez obecných proklamací) na mých stránkách? Třeba nakonec zjistíme, že jsou naše stanoviska podobná. (Např. bych se velmi divil, kdybyste vy se svým rozhledem, považoval VAMR za kvalitní dílo. atd..)

Myslím, že změny jsou potřeba.... Vy jste nová tvář SR Darwiniany slibující onu změnu, jistě nezatížená minulými spory, byť komerčně aktivní v oboru. A hodně lidí ve vás vidí určitou naději. Možná by je proto zajímal právě váš otevřený názor na text "Vymezení". Považujete ho za pravdivý, nutný a přínosný v současné době? A je podle vás vhodné jej stále presentovat na stránkách vašeho sdružení, notabene když tím děláte ostudu celé zdejší masožravé komunitě v cizině?

A dále, jak hodnotíte současný přínos manželů Rubešových (cost x benefit), vzhledem k jimi zapřičiněném odchodu mnoha významných členů právě z Darwiniany v posledních měsících. Vyplatí se vůbec Darwinianě jako takové angažovat právě toto "uno duo" a neplatí za to nakonec členové DW příliš velkou cenu? Jsou tito dva opravdu natolik nepostradatelní a cenní, že si může DW dovolit tyto ztráty?

Pochopím, když na tyto otázky nebudete chtít upřímně odpovědět.

Re: Zrušení výhod u masozravky.com
Autor: Michal Kouba člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 20.01.2009 20:09

Dobrý den Kamile.
Jsem rád, že jste trochu změnil postoj. Veselé pozdravy a poznámky o kašpárcíchch jistě někteří ocení. Nezlobte se, že Vás za to kárám, ale pokud máte zájem o diskusi, tak se můžeme těchto jehliček oprostit.
Vždy se ptám proč. Proč šéf konkurenční společnosti má tak nebývalý zájem a starost o blaho našich členů. Proboha proč se nesoustředí na práci pro společnost svou. Proč tolik energie a času věnované na jejich fóru sepsáním více jak 1500 bulvárních příspěvků nevěnují raději odborné činnosti, která by byla přínosem pro všechny, kteří mají zájem pěstovat MR. A takto bych mohl pokračovat s kritikou vaší společnosti až by z vás chlupy lítaly.
Nemám na to čas, povahu a ani mi to nepřináší uspokojení, jak jsem jim to nandal. To, že se naše společnost nijak nebránila útokům a nikdo z vedení se nezapojoval do těchto disputací není projevem slabosti.
Na Vaše otázky mohu jistě upřímně odpovědět. Vymezení bylo poplatné době svého vzniku. Jak jste si určitě všiml, tak před nějakým tím měsícem bylo z hlavní strany staženo někam do ústraní. Jistě dojde i k tomu, že bude časem odloženo do skladu, který je určen jen pro členy, jako část historie. To já sám neovlivním, mohu to členům a SR doporučit a můžete k tomu přispět i Vy svým přístupem.

Pokud jde o Váš problém s Janou a Michalem Rubešovými, tak nevím co jste si všechno řekli. Vaše půtky jsem nesledoval, ale vzhledem k tomu, že to všem už rok straší v hlavě, tak toho asi bylo dost.
Práce pro Darwinianu udělali hodně a nikdo neocení to množství času, který společnosti věnovali a věnují. Jsou první na ráně a s tím, že si Michal nenechá nic líbit, tak je terčem a hromosvodem.
Pokud máte zájem řešit situaci dvou společností, tak se domluvme kde začít.
Nebudeme řešit osobní, personální a vnitřní záležitosti našich společností. Domluvme si společná pravidla slušnosti na našich fórech. Vaše pravidla jsou napsána velmi dobře a můžeme z nich vycházet a všichni je mohou respektovat. Jako první krůček by toto pro začátek mohlo stačit.
Neberte to prosím jako můj volební program, ale snahu přispět k tomu, aby nám zbyl prostor především na našeho koníčka.
Děkuji za pozornost.
Michal Kouba

Re: Zrušení výhod u masozravky.com
Autor: Václav Kmoníček (IP zapsáno)
Datum: 20.01.2009 21:48

Pane Kouba držím vám palce, ať se podaří to co říkáte.
V.K.

Re: Zrušení výhod u masozravky.com
Autor: Radek Kastner (IP zapsáno)
Datum: 20.01.2009 22:15

Vážený pane Koubo.
Byl bych rád, abyste vynechal naši společnost z diskuse, v tomto vláknu vzhledem k tomu, že se jí jeho téma naprosto nijak netýká. Na druhou stranu jí to naprosto nemůže ublížit.
winking smiley

Sleva, o kterou se jedná, je čistě "soukromá" sleva Kamila. Jeho stránky jsou čistě jeho osobní stránky, proto pokud se vám na nich něco nelíbí, obracejte se přímo na Kamila.

Fórum, které zmiňujete není na rozdíl od tohoto součástí naší společnosti a názory, která tam kdokoliv vyjadřuje jsou jeho soukromé, ano, v tomto případě i moje názory na zmiňovaném fóru nepředstavují žádný názor společnosti.

Co se Kamila týká, je pouze jedním ze členů vedení, na šéfy si u nás nehrajeme.

Ostatní věci nemám zde zapotřebí jakýmkoliv způsobem komentovat, vzhledem k tomu, že vaše vyjádření k "Vymezení" je pro mě dostatečné, stejně jako vyjádření o nesledování předchozího dění. I to samozřejmě o něčem vypovídá.

Žádný strach, určitě to neberu jako váš volební program, ale ryzí a upřímnou snahu k získání času pro vašeho koníčka.
winking smiley

Takže ať vám to vyjde.

Radek Kastner
http://webzoom.freewebs.com/trainxpress/HOME/clouds.JPG
trainxpress@post.cz
ICQ: 345-941-980
[www.freewebs.com]

Re: Zrušení výhod u masozravky.com
Autor: Kamil Pásek (IP zapsáno)
Datum: 21.01.2009 10:50

Dobrý den Michale,

Trochu mě mrzí, že jste obecný problém "výhod pro členy", posunul do roviny vzájemného vztahu mezi dvěmi společnostmi, kam nepatří. Ale i tak vám děkuji za jistě upřímné a vyčerpávající odpovědi na otázky, které zajímají docela dost lidí i ze současné Darwiniany - a ne jenom těch, co bývali dlouhé roky členy, a právě kvůli jistým praktikám raději zvolili svůj odchod se sdružení. A to je přesně ten zájem, chcete-li sentiment, proč mnoho z nich dění v Darwinianě stále zajímá a neustále mají potřebu se k tomu vracet na fórech a svých stránkách. Nemůžete se tomu divit, zejména když mnozí z nich obětovali Darwinianě mnoho let a poté co byli nuceně "odejiti" a nebo "zpacifikováni" se nyní jen zpovzdálí dívají, kam se současná Darwiniana ubírá. To je jistě stav, který netěší. Důkazem toho je i poslední odchod pana Franty a Spousty, a ačkoliv nejsem jejich fanoušek, nemohu nevidět, jak se jejich přičiněním obrovitánsky pozvedla grafická úroveň Trifida a zkvalitnil se obsah. A najednou i oni udávají nějaké důvody, které jsou nachlup shodné s tím, co mnozí z nás říkali před rokem, a odchází! Ale nechci vážit na vahách, nakolik se jejich odchod (a mnohých dalších - vždyť to jsou desítky lidí!) vyrovná oné přínosné a obětavé práci manželů Rubešových pro vaše sdružení, kterou zmiňujete. Vy na to jistě svůj názor máte.

Naprosto souhlasím, že by se měly dodržovat pravidla slušnosti. Sám jste zmínil web České společnosti pěstitelů masožravých rostlin. A já vám přísahám, že sním svoji Roridulu i s klopuškami, pokud tam najdete jediné špatné vyjádření o Darwinianě. Naopak z mého pera vznikla pozvánka na výstavy i DW uveřejněná v našem zpravodaji, takže naše společnost se normálně a slušně chová už dávno.

Naopak na oficiálním webu Darwiniany stále visí hloupý a nepravdivý text Vymezení, donedávna zde vládla brutální cenzura, mažete odkazy kritiků a bez skurpulí využíváte cizí majetek k publikování fotek, které zrovna potřebujete. Takže kde je rozdíl a o jakých pravidlech slušnosti prosím mluvíte?

A co se týká nezávislého fóra o masožravkách a minima z 1500 příspěvků, které se opravdu týkají, opět jen pár konkrétních lidí ze správní rady Darwiniany, tak to mi je velmi líto, ale obecný názor diskutujích na ně, já přece nemohu ovlivnit. Ačkoliv jsem prostým moderátorem toho fóra, nebudu přece tyto příspěvky mazat, protože se vám něčí kritika nelíbí! To už tady přece bylo. A upřímně vám řeknu, že jsem rád a vděčný, ze existují lidé s rozdílnými názory, kteří se je nestydí říci a jsou připraveni si je obhájit. A vy zástupci Darwiniany byste měli být připraveni na to samé, ne se hned urážet a volat po cenzuře.

A co se týká právě síly té kritiky, tak to je přesně věc, kterou jste schopni ovlivnit jedině vy sami v SR Dawiniany svým chováním, postoji a přístupem jak vně své společnosti tak i navenek k veřejnosti. Nakolik se vám to zatím daří, to nechť raději posoudit jiní.



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss