Darwiniana

Seznam diskusních fór - Škůdci, choroby a neduhy : 
Dionaea muscipula - černání nových pastí
Autor: Marek M. (IP zapsáno)
Datum: 04.01.2007 18:27

Ahoj lidi,
nějak mi chřadne mucholapka...
černaj některý starý pasti(což je celkem normální takhle na zimu)ale hlavně nový pasti! eye rolling smiley .Ani se nestihnou "vytvořit",protože hned černaj a tak mi ta mucholapka pomalu(ale zdá se,že jistě)umírá a ještě k tomu vyhnala na květ...tak nevím co s ní. moody smiley Ten květní stvol bych měl ustřihnout,ale jde o to,jestli ho nevyhnala jen proto,aby se ještě pokusila se zachránit,pomocí semínek,kdyby kvetla i jiná kytka,tak nevím sad smiley ).Prosím poraďte,nechci o ni přijít.S ustřihnutím květu počítám,ale jak ji zachránit? sad smiley

oprava: květ už jsem odstřihnul...

Marek Míča
marek.mica@centrum.cz
ICQ:222-885-216



Upraveno 2 krát. Naposledy upravil Michal Rubeš (04.01.2007 19:34)

Re: Dionaea muscipula - černání nových pastí
Autor: Luděk Maléř (IP zapsáno)
Datum: 05.01.2007 00:13

Ahoj, rostlinka nejspíš uhnívá být Tebou podíval bych se na hlízu a kořínky. Zkus přiložit foto.

Re: Dionaea muscipula - černání nových pastí
Autor: Veronika Pýchová (IP zapsáno)
Datum: 05.01.2007 08:01

Mám teď ten samý problém jak ty, Marku. Mucholapka byla v pohodě, dokud nezačala kvést - jeden květ za druhým, který jsem vždy ustřihla. Teď jsem jí ho ale nechala, když teda tak chtěla kvést a hned začaly odumírat ještě "nehotové" pasti. Jsem přesvědčená, že je to tím květem - ustřihni ho hned.

Veronika

Re: Dionaea muscipula - černání nových pastí
Autor: Marek M. (IP zapsáno)
Datum: 05.01.2007 17:55

Květ už jsem včera ustřihnul,ale mucholapka se takhle podivně chová už asi měsíc...eye popping smiley ještě jsem o něco víc snížil zálivku a tak snad bude v pohodě...Docela mě zajímá,jaktože když už takhle černala a všechno,jak mohla ještě vyhnat na květ eye popping smiley .
Na hlízku a na kořínky se zkusím podívat...taky by to mohlo být substrátem,dám jí do rašeliny a křemičitého písku v poměru 1:1 .

Re: Dionaea muscipula - černání nových pastí
Autor: Marek M. (IP zapsáno)
Datum: 06.01.2007 13:25

Tak jsem teda mucholapku vyndal z kvetináčku a očistil kořínky a hlízky od rašeliny a hlízky jsou v pořádku(je tam víc rostlinek) a kořínky zdá se taky,takže je buď přelitá nebo ve špatným substrátu...přesadím jí do substrátu co jsem psal výše a budu méně zalévat.Tak díky za rady.



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss