Darwiniana

Seznam diskusních fór - Masožravky - ostatní témata : 
Filliformis a arcturi
Autor: Daniel Hordějčuk (IP zapsáno)
Datum: 20.06.2010 18:26

Ahoj, mé filliformisky v pařeništi mi dělají na místě odkaď vyrůstají nové listy takové bílé chomáče, vypadá to jako by chtěli zimovat. Čím to může být? Rostlina je narostlá pořádně, tak nevím proč by chtěl zimovat..
A pak D.arcturi mi po tom co jsem si ji přivezl od D.Švarce jakoby zalezla do sbustrátu a všechny listy zmizely, teď sice jeden nový roste, ale přijde mi to divné..
Tady je fotka filliformisky [horda6.rajce.idnes.cz]
Díky

Re: Filliformis a arcturi
Autor: Daniel Hordějčuk (IP zapsáno)
Datum: 22.06.2010 11:14

Nidko neví??
confused smiley

Re: Filliformis a arcturi
Autor: Adam Veleba člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 22.06.2010 14:40

Filiformiska by teoreticky mohla mít rozhozený rytmus, nebo se změnou podmínek začíná zimovat, můžeš jí ostříhat listy, tvoří se v nich hormon, který dormanci indukuje, když je ostříháš, zase obrazí. Ale zkus to až jako krajní řešení, je to pro kytku trochu mučení smiling smiley
S arcturi těžko říct, zdá se, že zimuje, což je u přezimujících kytek z TC trochu problém, nemají nastavené biologické hodiny přesně a kvůli tomu pak venku často zimují protože se kolem nich změní podmínky. Já jsem takhle o D. arcturi přišel, zazimovala příliš brzy a pak se příliš brzy probudila... prostě to měla posunuté a druhým rokem to nedala a uhnila. S tou ti bohužel neporadím - jestli najisto zazimovala, můžeš ji zkusit vrznout do lednice a udělat jí zimu, pak ji pěstovat někde ve sklepě pod zářivkou přes zimu a postupně ji zkusit předělat. Uvidíš, jak ti to půjde.

Re: Filliformis a arcturi
Autor: Daniel Hordějčuk (IP zapsáno)
Datum: 22.06.2010 14:45

Ok díky.. Tu filliformisku asi zatím nechám, a arcturi .. zdá se mi že dělá nový list, ten by nedělal kdyby zimovala ne?

Re: Filliformis a arcturi
Autor: Adam Veleba člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 22.06.2010 14:47

To by nedělala... arcturi je hodně pomalá kytka, za léto udělá třeba jen dva nebo tři listy.



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss