Darwiniana

Seznam diskusních fór - Pěstování v bytě : 
Přesazování láčkovek
Autor: Martin Dlouhý člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 23.01.2008 21:11

Zrovna jsem si přečetl článek od pana Studničky v jeho nové knížce. Píše, že přesazování nepek je nejlepší v dubnu. Já přesazuji láčkovky přibližně v říjnu, na zimu podle mě stagnují v růstu a rozšiřují kořenový systém lépe. Na jaře pak začnou tvořit láčky velmi brzo. Když jsem je přesadil na jaře, tak skoro celý rok netvořily pasti a zaplňovaly nový květník kořeny. Jaká roční doba na přesazování se osvědčila vám?

Re: Přesazování láčkovek
Autor: Jakub Štěpán člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 23.01.2008 21:33

Já tedy přesazuji, když se mi to hodí. Asi nejlepší doba by byla na jaře, když začíná být více přirozeného světla (a pro nížinné druhy i vyšší teploty), to je můj názor.

_______________________________________________________
web growlist nabídka MR | jakubstepan@jakubstepan.com | Facebook

Re: Přesazování láčkovek
Autor: hbo (IP zapsáno)
Datum: 23.01.2008 22:12

Moje zkusenost je takova, ze az na N. bellii, tak moc presazovani na rychlost rustu nema vliv. Pestuju dohromady nizinne a vysokohorske(ne ultra, ty by u me neprezili) druhy, takze jedny rostou lip v zime a druhy zase v lete. Az na N. veitchii(lowland), ktera roste jako drak.

Jinak si nemyslim, ze je nutne lackovky presazovat kazdy rok. Minulej rok jsem na to nejak pozapomnel a na rychlost rustu to nemelo zadny vliv (mam statistiku intervalu mezi lackami).

Co se tyka nejvhodnejsiho obdobi take bych se klonil spis k jaru. Vetsina lackovek me velice pekne roste v obdobi rijen - unor. Obzvlaste ted, kdy si na nedostatek slunecnich dnu nemuzu stezovat.



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss