Darwiniana

Seznam diskusních fór - Pěstování : 
heliaphory a mráz
Autor: Jan Cvrček (IP zapsáno)
Datum: 20.10.2007 19:27

Vážení pěstitelé,

obracím se na Vás ohledně heliamphor a mrazu a pro klid mého svědomí. Nechal jsem venku před týdnem 2 heliamphory: ionasii X heterodoxa a cv. ´Tequila´. Obě jsou od Mirka Srby, tudíž velmi vitální a žádný "cimprdlíny". Než jsem je stačil uklidit, přešel mrazík -2°C. Tequily se to ani netklo, bohudík smiling smiley !
Ale u ionasii X heterodoxa začaly sesychat vršky láček a bylo vidět, že se z nich "vitratila zdravá barva" sad smiley. Láčky má 2, dospělé, vysoké 15-20 cm. Ta jedna je navíc "protáhlá jarní". Ze středu se ale klubala tu dobu čerstvá láčka. Ta má pouze vrch "láčky" sytě černočervený, ale roste dál.
Spodek této láčky, dolní poloviny dospělých láček jsou v pohodě, stejně tak i oddenek (z jednoho paždí se navíc klube odnož!).
Od té doby jsem ale jako na jehlách. Mám strach o její budoucnost. Je mi jasné, že seschnutí horních částí láček bude normální, jednou to musí přijít, stejně na to mají už čas...

Otázka zní: mám se něčeho obávat? Nějakých problémů?
Samozřejmě jsem jí dal ty nejlepší podmínky, jaké jim mohu poskytnout.

S pozdravem

Honza Cvrček

Re: heliaphory a mráz
Autor: Marek M. (IP zapsáno)
Datum: 20.10.2007 19:47

Ahoj Honzo,
myslím, že pokud tvoří nové láčky, tak by měla být v pohodě.
Myslím, že uvidíš sám, jestli to dala nebo ne. Jako počkej si raději na rady zkušenějších, ale dle mého názoru kdyby byla namrzlá, tak už bys jí stejně nijak víc nepomohl, než žes ji dal do tepla.
Ať to přežije!
Marek

Re: heliaphory a mráz
Autor: Jan Cvrček (IP zapsáno)
Datum: 21.10.2007 12:16

Jasně, dal jsem jim nejpelší podmínky a tak uvidím. Jde mi hlavně o klid mého svědomí a zdraví kytky, poněvadž si vyčítám, že jsem je nechal venku, byť na tak krátkou dobu. Oddenek a tvořící se láčka jsou jinak v pohodě.

Honza



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss