Darwiniana

Seznam diskusních fór - Začátečníci : 
Potíže s rosnatkou
Autor: JKusák (IP zapsáno)
Datum: 06.05.2006 18:43

Jsem začátečník. Pořídil jsem si Rosnatku. První rok málem nepřežila. Sehnal jsem si informace jak ji pěstovat a podařilo se mi ji zachránit. Další rok krásně vykvetla. Pak jsem ji musel přemístit a asi z nedostatku světla se vytáhla do výšky a lístky jsou bez štětinek. Začal jsem přisvicoat a na vrcholku tohoto zjevu mi vyrostla krásná rosnatka. Teď nevím co s tím. Asi 8cm dlouhý stonek ji neudrží. Poraďte co s tím. MR mám už víc ale tato je první - chápete. Jindra

Re: Potíže s rosnatkou
Autor: Veronika Pýchová (IP zapsáno)
Datum: 06.05.2006 18:54

Ahoj,

nejspíš asi pujde o rosnatku kapskou - drosera capensis? To, že se ti rosnatka vytáhla do výšky není z nedostatku světla, ale je to přirozené a to, že teď přástává růst je kůli tomu, že mám moc vysoký kmínek. Nejlepsí bude, když kmínek ustřihneš, tu rostlinku na vrcholu přimáčkneš do substrátu. Zbytek kmínku ti také ještě obrazí novými rostlinkami.

Snad jsem to napsala správně a jasně. Měj se hezky Verča
(nedávno se to tady taky řešilo, tak se mrkni na předchozí příspěvky nebo na [www.zelena-stranka.wz.cz])

Re: Potíže s rosnatkou
Autor: JKusák (IP zapsáno)
Datum: 06.05.2006 19:12

Díky za radu. Hned zítra to skusím. ještě bych potřeboval poradit s nečím jiným. Má rosmatka si chytila pár malích mušek. O0všem rosnatka je nestrávila a začala se na nich tvořit plíseň. Co s tím?

Re: Potíže s rosnatkou
Autor: Veronika Pýchová (IP zapsáno)
Datum: 06.05.2006 19:47

Radši ustřihnout listy a vyhodit. Tím nic nezkazíš, lepší, než aby celá rostlinka začala plesnivět.
Veronika

Re: Potíže s rosnatkou
Autor: Spider (IP zapsáno)
Datum: 22.06.2006 10:12

Nedavno jsem zachranoval svoji kapensisku,byla uz stara a mela vysoky kminek. Byl to uspech i neuspech. Odrizl jsem vrcholovou ruzici a posadil ji do ziveho raseliniku. Zbytek rostliny jsem nechal ve kvetinaci a omezil zalivku. Ruzice se ale z nejakeho zahadneho duvodu nechytla,i kdyz byl raselinik stale hodne vlhky. Proste uschla sad smiley Zato zbytek rostliny asi po mesici vyhnal ctyri nove ruzice,ted se rozrustaji a vypada do celkem majestatne. Skoda ze jsem nechal tak vysoky kminek,byl jsem presvedcen ze se ruzice chytne a to bude ta "puvodni" smiling smiley rostlina,necekal jsem ze to bude naopak.
Nevite proc se nechytla? Mozna jsem nechal moc velkou odparnou plochu listu,neostrihlal jsem je cele,ale jen rosici cast. Kolik listu jste nechali vy?
Dik

Re: Potíže s rosnatkou
Autor: Martin Spousta (IP zapsáno)
Datum: 25.06.2006 23:03

nejde o to kolik nechas listu...jde asi o to, ze jsi ten vrcholovy kousek mel v prilis velkem vlhku a rostlina jednoduse uhnila...to, ze ti vyrostla z toho pahylku je celkem normalni...muzes proces znovu zkusit...a uvidis...zkus ale ten vrcholek pro zacatek mit v mene vhlkem substratu...

Martin Spousta



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss