Darwiniana

Seznam diskusních fór - Oznamka : 
Globe Revue
Autor: Daniel Hordějčuk (IP zapsáno)
Datum: 13.08.2009 11:10

Ahojte,
dnes jsem si koupil dva časopisy, a u nich byl dárek-2 časopisy Globe Revue, tak jsem je oba prolistoval a v červencovém Globe byl tří stránkový článek o masožravkách, a v květnovém vydání jsem našel "rohovy článek, jeden pán se ptal jestli strom může sežrat člověka, tak je tam zmínka o láčkovce a píšou že jejich pasti být dlouhé max. 30 cm, je to pravda? Také někdo tento časpois kupujete?

Re: Globe Revue
Autor: Martin Dlouhý člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 13.08.2009 13:08

Sakra, první číslo jsem si koupil srpnový sad smiley teď už mam předplatný...parádní časopis - doporučuji...

Re: Globe Revue
Autor: Adam Veleba člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 13.08.2009 16:05

Je ten článek o masožravkách něčím výjimečný nebo přináší prakticky stejné informace, jako většina podobných článků a dostupné knihy?

Re: Globe Revue
Autor: Pavel Říčný (IP zapsáno)
Datum: 14.08.2009 10:25

Ahoj,
díval jsem se na internetu na info o tomto časopiu a zní moc lákavě...uvažuji o předplatném...Jaký má tento časopis rozsah stran?
Děkuji=)

Re: Globe Revue
Autor: Martin Dlouhý člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 14.08.2009 14:57

100stran něco jako 21.století

Re: Globe Revue
Autor: Patrik Hudec prezident společnosti (IP zapsáno)
Datum: 14.08.2009 21:43

Je to v podstatě takové 21. Století vymezené na přírodu. Mám předplacené obojí.
Adame, nenese to žádný převratný obsah ve smyslu žhavých novinek a objevů na úrovni vědeckých článků či skript, je to naopak psané pro širokou veřejnost, takže to nemá specializaci na úzký okruh lidí. Což naopak vyhovuje mě jako laikovi, pro tebe by to patrně žádný přínos nemělo. Je to cílované na skupinu osob, která např. ráda sleduje dokumenty o přírodě. Čte se to dobře, je to rozumně podané a přitom velice zajímavé s vydařenými fotkami. Krom MR tam třeba naposled byl hezký článek o živých kamenech. Zase jsem se během oběda dozvěděl nějaké novinky.

Re: Globe Revue
Autor: Adam Veleba člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 14.08.2009 22:47

Takhle jsem to zrovna nemyslel, spíš mě zajímalo, jestli by stálo za to, získat jeden výtisk do knihovny smiling smiley Pokud by obsahoval informace, které se jinde najít nedají nebo byl něčím jiným výjimečný, stálo by za to ho v knihovně mít, pokud ne, nemá smysl se po něm pídit.

Re: Globe Revue
Autor: Patrik Hudec prezident společnosti (IP zapsáno)
Datum: 14.08.2009 22:54

Aha. No zvažoval jsem to, že ho stejně jako v minulosti nějaká čísla 21. Století, když se objevil aspoň trochu zajímavý článek o MR na úrovni, daruji do Knihovny, ale nakonec mi přišlo, že v tomto případě by to bylo patrně zbytečné. Patrně by nenašel žádního využití. Časopis jsem nakonec poslal dál kamarádovi.

Re: Globe Revue
Autor: Martin Dlouhý člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 14.08.2009 23:22

Jsem na tom stejně odebírám jak 21. století tak Globe Revue...GR je psán zábavnou formou o fauně a flóře celýho světa...celkem se u toho nasměješ, třeba když dělaji rohovor s krtkem grinning smiley
asi budem muset zas někdy pokecat Patriku smiling smiley



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss