Darwiniana

Seznam diskusních fór - Masožravky venku a v přírodě : 
Tučnice v jeseníku
Autor: Miloš Šula (IP zapsáno)
Datum: 30.06.2003 13:11

Zdravím,
můžete mi poradit zda se v Jeseníku kolem vodopádů bílé opavy vyskytují tučnice ? Vím že kousek dál v oblasti malé a snad i velké kotliny ano. Jedu tam tak za 14 dní s foťákem a nevím jak si naplánovat cestu, abych přinesl další článek do chramst!, neboť chci stihnout i další zajímavosti.

Miloš

Re: Tučnice v jeseníku
Autor: Pavel Doško (IP zapsáno)
Datum: 03.07.2003 17:13

Loni jsem tam pátral, ale nic jsem bohužel nenašel. Zkus se podivat na Slatě - 0,5 km na západ od Švýcárny, tam by prý měly být d. rotundifolia.

Re: Tučnice v jeseníku
Autor: Adam Veleba člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 04.08.2007 21:53

Tučnice jsou ve Velké kotlině, to vím určitě, protože jsem je tam sám viděl. Ale Velká kotlina je nepřístupná (dostal jsem se tam letos v rámci studia botaniky). Tučnice ale rostou i u chaty Hvězda (nebo která že to chata je nejblíže Velké kotlině), rostou tam po levé straně v příkopě u silnice směrem na Praděd, asi na dvou nebo třech místech pár desítek metrů od chaty. Je potřeba se po nich dobře dívat, ale našel jsem je v pohodě.

Re: Tučnice v jeseníku
Autor: Miloš Šula (IP zapsáno)
Datum: 05.08.2007 13:54

Byl jsem tam před týdnem a koukal jsem se po nich. V těch místech jak popisuješ jsou sice vhodné podmínky, ale nenašel jsem je ( fakt je, že jsem to nijak extra nezkoumal a nezastavoval se, takže jsem je mohl lehce přehlídnout ).

Re: Tučnice v jeseníku
Autor: Adam Veleba člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 08.08.2007 09:40

Ej... to je škoda, opravdu tam jsou. Spolužačky si je aj fotily...



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss