Darwiniana

Seznam diskusních fór - Pěstování : 
Pomoc! Zima pro tučnice?
Autor: Tomáš Both (IP zapsáno)
Datum: 16.06.2008 19:47

Zdarw,potřeboval bych od vás radu.Teď jsem zjistil, že tučnice cyclosecta mi teď vytvořila zimní růžici.Nevím jestli to bylo dáno nedostatkem světla nebo nízkými teplotami,které teď panují.Teď nevím jestli ji mám přestat zalévat,zda pomůže třeba dát více na světlo.Díky předem za názory.P.S.Měl jsem ji sice na západním okně ale dost často naši stahují žaluzie(To pro porozumění nedostatku světla.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Tomáš Both (16.06.2008 19:48)

Re: Pomoc! Zima pro tučnice?
Autor: Jana Rubešová (IP zapsáno)
Datum: 17.06.2008 14:10

ZDarwi,
no i podle informací z poslední přednášky RNDr. M. Studničky se tučnice přepínají kdy chtějí v závislosti na podmínkách. Na jednom svahu kopce mohou mít letní a na druhém zimní růžice. Asi je to tím světlem i teplotou, že to vytvořilo dojem, že se má přepnout. Mě se ale i doma, v celoročně v podstatě stabilních podmínkách tak nějak nepravidelně přepínají. Takže já bych jí zkusila nechat být, co s ní taky jiného. Zálivku je možné omezit, ale bacha, až budou zase vedra....

Janina

Re: Pomoc! Zima pro tučnice?
Autor: Patrik Zákostelský (IP zapsáno)
Datum: 20.06.2008 12:53

Je to určitě změnou podmínek! Nestalo se, že si nechal substrát déle suchý? Pokud je máš na parapetu na slunci či jinde na slunci, problém ve světle určitě nebude, jedině, kdyby jsi používal zářivky a zkrátil by si dobu svícení nebo zapomněl několikrát zapnout. Pokud je v okolí kde je cyclosecta teplota nižší než 22°C může to být tím. Závěr: zjistil bych jak je to stím světlem pokud je dostatečné jak by mělo být, udržoval bych substrát stále vlhký.

____________________________________

http://www.masozrave.com/podpis.jpg
Internetové stránky: www.masozrave.com
Email: patrik.zakostelsky@post.cz
ICQ: 340-823-895

Re: Pomoc! Zima pro tučnice?
Autor: Tomáš Both (IP zapsáno)
Datum: 20.06.2008 17:42

Tak to vysušení substrátu by to teoreticky i prakticky mohlo byt.Mam to doma a je možné že ji mamka zapomněla zajít.Tak ja to teď budu tedy zalevat a uvidím.Světlem to asi opravdu nebylo,protoze přes žaluzie máme i tak kdyz svítí západní slunce světla dost.Na tom samém okně mam totiž sethosku a ta roste naprosto v pohodě.Akorát asi snesla trošku sucha.Diky všem za postřehy!!

Re: Pomoc! Zima pro tučnice?
Autor: Tomáš Both (IP zapsáno)
Datum: 12.07.2008 14:26

Skoro po měsíci můžu říct, že zalévání a světlo u okna pomohly.Tučnice pomalu shazuje zimní lístky a nahrazuje tlustšími.Paráda!Jen doufám, že ji krátká zima nerozhází biorytmusthumbs up smileyDodám i fotku,jak byla předtím a potom.eye rolling smiley

Thomasso



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss