Darwiniana

Seznam diskusních fór - Začátečníci : 
Balkon
Autor: Loulo (IP zapsáno)
Datum: 23.08.2008 20:18

Zdravim, mám N.alata poměrně velkou, chtěl bych zkusit něco možná nemožného. Rád bych rostlinu na jaře umístil na balkon a nechal bych jí tam celou sezonu. Chtěl bych docílit toho aby se kytka postupem času pěkně rozrostla a vytvořila na balkoně jakousi (záclonu) po celé stěně. Dopadá mi tam přímé sluneční světlo od 13 hodin až do večera. Krom alaty bych ještě umístil jiné rostliny a myslím, že by to vypadalo moc zajímavě. Myslíte že alata toto slunce snese a prosperovala by? Samozřejmě bych musel hodně rosit, to není problém a když nedocílím potřebné vlhkosti, mohl bych použít folii, pár prken a udělat z balkonu jeden velký foliák. Mohlo by to fungovat? Děkuju za odpověď.

Re: Balkon
Autor: Karlos (IP zapsáno)
Datum: 23.08.2008 23:43

Tohle všechno pro alatu? To myslím nevýjde. Ona se sice natahuje rychle ale ne zas tak rychle . Je mnoho lián které budou pro daný účel vyhovovat, láčkovka to není.

Re: Balkon
Autor: Loulo (IP zapsáno)
Datum: 24.08.2008 20:13

Ono těch alat tam bude vícsmiling smiley , jen jestli nebude vadit to přímé slunce.. Někteří říkají že to není problém, bude dělat láčky a vše bude probíhat ok když budu hodně rosit ale chvíli prý potrvá než si zvykne. Jiní zase povídají že není možný takto alaty pěstovat, tak já už nevímsad smiley

Re: Balkon
Autor: Michal Rubeš správce webu (IP zapsáno)
Datum: 24.08.2008 20:17

Každý má podmínky jiné a když ti 90% lidí řekne, že ti tam porostou, tak zrovna na just budou chcípat. A obráceně.

Já bych to viděl jako pudovou záležitost. Buď to pude nebo nepude.
Zkus to. Kdo se bojí, nesmí pěstovat MR. winking smiley



http://www.termiter.cz/dokuwiki/_media//logo.png
Michal



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss