Darwiniana

Seznam diskusních fór - Začátečníci : 
Drosera scorpioides - gemmy
Autor: Jirka Vaněk (IP zapsáno)
Datum: 14.02.2007 20:27

Ahoj všem,
mám dotaz ohledne D.scorpioides. Jsem, co se týče trpaslíků úplný začátečník a amatér. Chtěl bych se zeptat, jak poznám, že jsou gemmy "zralé" a kdy sklízet, popřípadě jakým způsobem, abych neublížil ani kyti ani gemmům? Už je to aspoň 2 měsíce, co se na kytce objevili, ale až do teď jsem si myslel, že to jsou listy ustrnulé v růstu, jelikož nám tadle rosnatka už dlouho spí zimním spánkem, ale dneska jsem na ní juknul a byl bych si na 99% jistej, že to jsou gemmy.
Předem děkuju za odpovědi.
Jirka



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Jirka Vaněk (14.02.2007 20:28)

Re: Drosera scorpioides - gemmy
Autor: DejF (IP zapsáno)
Datum: 14.02.2007 20:43

D. scorpioides s gemmy jsou vidět v posledním článku [www.darwiniana.cz] čtvrtá fotka odspoda. Zralost poznáš podle toho, že jdou úplně lehce odloupnout. Já je "sbírám" špendlíkem s plastovou kulatou hlavičkou (tou hlavičkou). Lehce se odloupnou a pak se (asi pomocí statické elektřiny) přilepí. Scorpiodeska také půjde vatovým "špichélkem", který musí být mokrý. Gemmy se na něj přilepí. To ale jde jen u druhů, které mají pěknou gemmovou šešulku. Pokud na to nepůjdeš vyloženě řeznickým nožem, tak bys kytce ublížit neměl.

Bude to piplačka. Jestli přijdeš na nějaký jednoduchý způsob, tak dej vědět.

DejF
[www.carniplants.cz]

Re: Drosera scorpioides - gemmy
Autor: Jirka Vaněk (IP zapsáno)
Datum: 14.02.2007 20:54

O.K. díky moc! Zítra to hned prubnu thumbs up smiley
Jirka

Re: Drosera scorpioides - gemmy
Autor: Jirka Vaněk (IP zapsáno)
Datum: 15.02.2007 19:24

Ještě bych se chtěl zeptat (nechci zakládat nové téma), jestli se dá D.scorpioides nějak omladit. Je už poměrně vytáhlá. Tak jestli, když bych ji šmiknul v půlce a zelený vršek zasadil, tak jestli se chytne a popřípadě, zda obrazí i ten suchý spodek???
Jirka



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss