Darwiniana

Seznam diskusních fór - Masožravky venku a v přírodě : 
MR vonku
Autor: Igor Ignác (IP zapsáno)
Datum: 03.04.2011 12:22

Dobrý deň kedže vonku je jar v plnom prúde je vhodné premiestniť MR vonku? A je vhodné ich tam nechať aj cez noc( ale neviem či by ešte tieto chladné noci prežili) . Doteraz som ich pestoval na parapete ale tento rok to chcem skúsiť vonku je možné ich pestovať vonku napríklad na lavičke. Rastlinky budu stáť na podtáckach s vodou, orientované na západ. Druhy ktoré chcem pestovať v týchto podmienkach: Saracenia purpurea ( kríženec s niečim grinning smiley ) D. aliciae, D. capensis, Dioanea muscipula ( základná forma) Nepnthes alata x ???. Do svojej zbierky by som chcel kúpiť Cefík ( cephalotus folicularis ) a Nepenthes talagensis x tobaica, je ich možné tiež pestovať vonku s ostanými alebo im treba iné podmienky?


S pozdravom Igor I.

Re: MR vonku
Autor: Adam Veleba člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 03.04.2011 13:18

Venku bez problémů poroste S. purpurea a Dionaea muscipula. Rosnatky většinou lépe rostou doma, ve skleníku, v pařeništi... ale tyhle dva druhy jsou odolné, zvládnou leccos (každopádně D. capensis jsem zkoušel a v pařeništi rozhodně roste lépe než volně venku. Cefík podobně jako rosnatky uvítá nějaké to krytí a s láčkovkami neporadím, nepěstuji je.

Re: MR vonku
Autor: Igor Ignác (IP zapsáno)
Datum: 03.04.2011 18:36

Tak to ďakujem za radu winking smiley

Re: MR vonku
Autor: Jiří Kamarýt (IP zapsáno)
Datum: 03.04.2011 19:43

Já osobně bych už mucholapku ven nedal! Dal jsem tam minulé léto jednu a do druhého dne byla přežraná, každá past sklaplá ( v jedné i johana co si pamatuju ), myslel jsem si že to přežije, tak tam zůstala až do půlky srpna. No živá byla, ale dopadla příšerně nové "pasti" byly zkroucené a mucholapka vůbec nevypadala na to, že to přežije. Dal jsem ji za okno, kde jse brzy vzpamatovala (teď se chysté kvést). Hlavně to bude ale tím, že bydlím nedaleko rybníků, které produkují nadměrné množství hmyzu :-/.
Jinak Purpureu osobně venku nepěsteji, ale vesele si roste normálně v přírodě ČR smiling smiley viz. [www.darwiniana.cz], takže jí to tam určitě neublíží.
Rosnatky do podzimu určitě vydrží, pak musí dom!
Nepenthesku bych ven nedával, ale zas jestli je to N. alata x ventricosa, tak ta by například někam ke koruně stromu šla dát. ( Osobně bych svojí první nepku ven nedal smiling smiley).

Načítanou
Jiří Kamarýt
[kamarytjiri.rajce.idnes.cz]

Re: MR vonku
Autor: Antonín Vondrák (IP zapsáno)
Datum: 03.04.2011 19:48

A mužu se zeptat dělá v té koruně stromu Láčky?

Re: MR vonku
Autor: Jiří Kamarýt (IP zapsáno)
Datum: 03.04.2011 19:58

To opravdu nevím sad smiley nikdy jsem to nezkoušel, jde jen o to, že je tam dost rozptýleného světla a ne plný úžech.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Jiří Kamarýt (04.04.2011 08:09)

Re: MR vonku
Autor: Igor Ignác (IP zapsáno)
Datum: 04.04.2011 20:46

Notak ako ste hovorili o tej muscipule pri dome naštastie nemám žiaden rybník, no možno jednu vonku aj dám a jednu nechá vnútri ( taký malý experiment grinning smiley )Krčiažnik tak ten asi po vaších radách tiež zostane doma ( nechcem oň prísť smiling smiley ) No a Saracenia ta je istá bude pekne vonku na slniečku winking smiley

Re: MR vonku
Autor: Adam Veleba člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 04.04.2011 23:00

O mucholapku bych neměl obavu... venku taky mívám prakticky všechny pasti plné a nikdy z toho nebyl problém, ten bych možná hledal v něčem jiném. Když je nenechám v zimě zmrznout, tak potom rostou moc pěkně grinning smiley



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss