Darwiniana

Seznam diskusních fór - Začátečníci : 
Zimování na parapetu v bytě-doporučeno pěstitelem
Autor: Petynda (IP zapsáno)
Datum: 04.04.2014 17:14

Dobrý den,
koupila jsem všechny své mucholapky od jednoho pěstilete, který mi doporučil zimovat mucholapky pouze na parapetu u okna(v bytě nemáme více jak 20st)a u toho okna může být tak 15st.odhadem, prý jim to musí stačit. Chtěla jsem zimovat podle rad někde na fóru v lednici ve tmě při 5st., ale to prý nemůžu. Našla jsem spoustu rad, ale co je osvědčené na co nejmenší úhyn nikdo nedoporučil. Jsem v bytě a nemám možnost sklepa s oknem nebo jiných podmínek kromě ledničky.
Vím, že je po zimě, ale budu ráda za rady, jak zimujete vy v bytě, opravdu mi to moc pomůže, nechci hledat pak rady na poslední chvíli.
Děkuji všem, kdo poradí.

Krásný slunečný den. P.

Re: Zimování na parapetu v bytě-doporučeno pěstitelem
Autor: Jan Müller (IP zapsáno)
Datum: 04.04.2014 20:03

Lednice by neměla být prblém pokud se pořádně očistí od zbytků substrátu. A letos díky teplé zimě sem měl ve sklepě 15 st a taky se zatáhly ikdyž jim to dýl trvalo a niný jsou v plném květu a nevypadají oslabeně takže proč ne zkusit se to můž e a vzhledme k tomu že to bude na parapetu , tak buď zatáhnou a zazimují nebo budou sice s větší námahou vegetovat celou zimu při dostatku světla smiling smiley

Re: Zimování na parapetu v bytě-doporučeno pěstitelem
Autor: Petynda (IP zapsáno)
Datum: 05.04.2014 07:25

Ja to prave nechci zkouset za takovou cenu, ze prijdu o kytky. Navic nemam raselinik, do ktereho se bali. Chtela jsem je tam dat i s kvetinackamasmiling smiley V praci mame zimu, tam by mohly stat na okne, ale moc si nedovedu predstavit to prenaseni sem a tam bez auta. Fakt se te zimy bojim, aby nebyla pro ne posledni.

Re: Zimování na parapetu v bytě-doporučeno pěstitelem
Autor: Pavel Kolodin (IP zapsáno)
Datum: 05.04.2014 08:29

Já bych si s tím nelámal hlavu , prostě to něam dej kde je trochu nižší teplota a hotovo. Mucholapka je navíc poměrně tolerantní.

Re: Zimování na parapetu v bytě-doporučeno pěstitelem
Autor: Petynda (IP zapsáno)
Datum: 05.04.2014 10:12

já ty kytky neberu tak laksně, že je někam dám a šmitec a ono z toho možná něco bude, i když to je možná kolikrát lepší způsob, protože čím víc se něco opečovává, tím si to o to víc postaví hlavu a neroste a neroste...kdo je v baráku má nesmírnou výhodu oproti panelákovcůmyawning smiley/
o.k. neřeším to a ony si ty kytky samy řeknou...max.se pak přizpůsobím dané situaci a půjdou do většího chladu



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss