Darwiniana

Seznam diskusních fór - Škůdci, choroby a neduhy : 
Hypermangan
Autor: Petynda (IP zapsáno)
Datum: 22.04.2014 13:12

Prosím Vás, máte někdo vyzkoušený hypermangan na plíseň substrátu? Přežijí to kytky? Mám neustále problém na západním okně, kdy větrám celý den, na noc zavírám okno a k ránu je vlhkost až 80%, ráno opět otevřu a větrá se až do večera a substrát je neustále háklivý na plíseň, teď tu moc nesvítí a když jsou bez slunce, tak mě to pořád trápí.
V květince mi radili hypermangan, ale jen velmi slabý roztok ,ale raději se ptám, mám asi 20 kytek a nerada bych si je zničila, když už se u mě docela chytly. Děkuji za Vaše zkušenosti, úplně se hrozím zimy, jak budu bojovat s plísní, když už teď mám problém.

Re: Hypermangan
Autor: Vlada R. (IP zapsáno)
Datum: 22.04.2014 16:18

Zdravím, mně hypermangan slušně zabírá. V současnosti ale na výsevy zeleniny - salátů a tak, rostliny přežily, hapermangan používám i opakovaně (zabrání padání klíčních rostlinek). Na masožravky jsem ho používal taky - na výsev gemm, nevím.. Gemmy prostě nechtěly růst, až uhynuly, myslím ale, že hypermanganem to nebylo, nechtěly růst už předtím, a naopak, jeden druh bez problémů přežil a po hypermanganu začal růst. Vzrostlým rosnatkám určitě nevadil - roztok průsvitně fialový.

Re: Hypermangan
Autor: Petynda (IP zapsáno)
Datum: 22.04.2014 16:24

děkuji, chci dát tak 2-3 zrníčka na litr vody...fakt se toho bojím, zkusím prvně na rosnatce a pak další, pořád lepší přijít o jednu než o všechny kytky

Re: Hypermangan
Autor: Pavel Kolodin (IP zapsáno)
Datum: 22.04.2014 17:31

Právě že na rosnatce jako první rostlině bych to nezkoušel protože jsou velmi citlivé na zásahy chemickými látkami. Nejdřív to zkus na odolnějších rodech MR což jsou láčkovky, špirlice atd. Rozhodně to však nezkoušej na bublinatkách ani na tučnicích ani na jiném na chmické přípravky citlivém rodu MR!



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Pavel Kolodin (22.04.2014 17:33)



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss