Darwiniana

Seznam diskusních fór - Pěstování : 
Soli a barviva ve vodě
Autor: Leoš Kohoutek (IP zapsáno)
Datum: 03.12.2007 13:19

Zdarwím
Jelikož používám vodu ze střechy tak bych se nejprve chtěl zeptat jestli můžou mít vliv na MR třeba taková barviva ze střech a to doslova červená vodagrinning smiley...a za druhé by mne zajímalo jak je to s převařováním vody protože tuto metodu využívá hlavně v tomto období hodně lidí tak jsem se nad tím zamýšlel a soli,které jsou v ní obsaženy nejdou odstranit všechny nemyslím množství ale "druhů" třeba takové vápenité nebo železité jdou celkem dobře ale takové myslím že takové křemičité a sodné nejdou vůbec.Co si o tom myslíte jsou na škodu či naopak nebo rostlinám nic nedělají ...?confused smileytongue sticking out smiley

S přátelským pozdravem Leoš Kohoutek

Re: Soli a barviva ve vodě
Autor: Milan Starý (IP zapsáno)
Datum: 03.12.2007 17:20

Nejsem odbornik na chemii, ale pokud se ze stresniho nateru uvolnuji barviva, tak asi ta voda (urcite) vhodna k zalivce nebude, obvzlast pro tak choulostive rostliny.
Jinak pevarenim se z vody odstrani tzv. prechodna nebo-li hydrogenuhlicitanova tvrdost. Bohuzel ostatni tvrdost (siranova) se takto neodstrani.

Re: Soli a barviva ve vodě
Autor: Tomáš Matonoha (IP zapsáno)
Datum: 03.12.2007 19:42

Zdravím,
celý rok (pokud ji z pod toho ledu vysekám v zimě) zalévám vodou z beček, do které stíká voda ze střechy z dílny. Ta střecha tam už 10 let bude natřená na červeno a když se na ni podívám ze zhora, tak je nátěž už tam není skoro žádný a je to pěkně deštěm a čím vším možny ošoupany.

Tou vodou zaléváme všechny venkovní květiny, já tím zalévám masožravky a sestra orchideje. Vše roste a že by se jim nedařilo, to se říci vůbec nedá. Je jisté, že tam něco s tou vodou steče, ale hrubé části se usadí na dně bečky a jestli něco zůstavá ve vodě, tak je to nula nula nic.

Masožravky: [www.matonoha.cz]
Fotoblog: [fotoblog.matonoha.cz]
Osobní stránky: [www.matonoha.cz]



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss