Darwiniana

Seznam diskusních fór - Oznamka : 
McPhersonovy nové tituly
Autor: Ivo Koudela (IP zapsáno)
Datum: 26.06.2011 22:26

Zdravím všechny milovníky knih o MR,

v brzké době vyjdou nové přírůstky do knihovny masožravkářů, a to z nakladatelství Stewarta McPhersona s názvem Redfern Natural History Publications Ltd. V letošním roce by měly spatřit světlo světa celé čtyři knihy!

První, dvousvazkový, komplet by mohl potěšit milovníky špirlic, darlingtonie a heliamfor. První díl se nazývá Sarraceniaceae of North America, jehož autory jsou Stewart McPherson a legenda ve světě špirlic, Donald Schnell. Tato kniha má popisovat 18 nových variet a forem špirlic a 1 novou formu darlingtonie a má obsahovat mj.kompletní rozšíření špirlic rozlišené až na úroveň amerických okresů (county). Druhý díl má název Sarraceniaceae of South America, jehož autory jsou kromě Stewarta McPhersona i Andreas Wistuba, Joachim Nerz a Andreas Fleischmann. Co jméno, to pojem, známý snad všem masožravkárům. Tento díl má zahrnovat popis čtyř nových druhů a jedné nové variety heliamfor, včetně 6 dosud nikdy nepopsaných hybridů.
Celý komplet má cca 1100 stran se zhruba 800 fotografiemi. Má to být v podstatě jakási obdoba díla "Pitcher Plants of the Old World" pokrývajícího láčkovky. Vzhledem k tomu, že se stále nacházejí nové druhy rodu Nepenthes, má své opodstatnění další oznámená nová kniha s lakonickým názvem The New Nepenthes. Tento titul se bude zaobírat 12 novými druhy láčkovek, které pochopitelně v žádné doposud vydané knize nebyly publikovány. Jako takovou ochutnávku Stewart uvolnil na svém webu video o objevení Nepenthes leonardoi - [www.redfernnaturalhistory.com]

A konečně něco opravdu lahůdkového - již brzy by měla spatřit svět první ucelená monografie rodu Genlisea. Kniha Andrease Fleischmanna, vydávaná v McPhersonově Redfern Natural History Publications Ltd. ponese titul The Monograph of the Genus Genlisea.

A nyní k dostupnosti titulů:
dvoudílný komplet o "Sarraceniaceae of..." je právě v tisku a měl by být dostupný v našich končinách do 3 týdnů.
Láčkovková kniha by měla vyjít v září (no, reálně možná v říjnu), monografie genlisejí nemá doposud stanoven žádný přesnější termín, takže snad bude nejpozději pod stromeček.

S určitostí budu realizovat velkou objednávku, v rámci níž mohu nabídnout cenu za "Sarraceniaceae of North America", "Sarraceniaceae of South America" a "The New Nepenthes" za 900 Kč za nepodepsaný, resp. 950 Kč za podepsaný výtisk (originální cena je £34.99 / 36.99 - podepsaný / nepodepsaný titul), resp. "The Monograph of Genlisea" za 800 Kč (£29.99). Tato cena zahrnuje poštovné do ČR, které standardně činí £7.99.

Případné zájemce prosím o poslání zprávy na ivo.koudela(at)seznam.cz.

Ivo



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss