Darwiniana

Seznam diskusních fór - Pěstování : 
zimování trpaslíků
Autor: Jaroslava Dohnalová (IP zapsáno)
Datum: 26.08.2008 13:58

Přeji všem krásný den,

chtěla jsem se poptat na názory na zimování trpaslíků. V kterém měsíci je dáváte zimovat??Kolik stupňů máte v prostorách zimování?? atd.

Děkuji všem za odpovědi

Re: zimování trpaslíků
Autor: Karlos (IP zapsáno)
Datum: 26.08.2008 14:39

Mě by spíš zajímalo, kdy je nejlépe vyndat z lednice gemmy a zasadit, tak aby se nevytahovaly a rostly jakš takš normálně......a jak ty gemmy v tej ledničce zimovat.....

Re: zimování trpaslíků
Autor: Adam Veleba člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 26.08.2008 16:55

Trpaslíci se zimují? grinning smiley Já jim nikdy žádnou extra péči přes zimu neposkytoval, pěstuju je dál podobně jako tropické druhy rosnatek. Jen jim občas snížím zálivku. Pravdou je, že přes zimu máme v domě nižší teplotu, tak 18 až 20°C. Ale jinak nic speciálního, to už víc péče věnuji venkovním druhům, aby měly dost nízkou teplotu a přitom nezmrzly. Na druhou stranu je pravda, že jsem se nikdy nijak moc nezabýval vzácnějšími druhy, vždycky jsem pěstoval jen ty nejběžnější.
Co se týče gemmů, když už jsem jich měl tolik, abych je skladoval v lednici, vložil jsem je do vlhkého ubrousku a ten do krabičky nebo do igelitového sáčku. Samozřejmostí jsou popisky... smiling smiley A kdy vyndat gemmy z lednice? No já obvykle gemmy vyseju prakticky hned co jsou zralé, takže asi tak... přijde mi to logické - v přírodě taky gemmy nikde nečekají, ale klíčí prakticky hned po odlomení, pokud padnou do dobrých podmínek.
Tož snad jsem aspoň trochu poradil grinning smiley

Re: zimování trpaslíků
Autor: Karlos (IP zapsáno)
Datum: 27.08.2008 07:13

Adam...no jo, ale jak ti trpaslící rostou v prosinci až únoru? Je na ně přeci málo světla....

Re: zimování trpaslíků
Autor: Adam Veleba člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 27.08.2008 12:23

Hmmmm... tož mě tak nějak rostou pořád... pokud se nemýlím, kratší osvit u nich snad dokonce indukuje tvorbu gemmů nebo tak nějak to bylo. Sice vlastním umělé osvětlení, ale trpalíci se mi pod něj většinou nevešli... prostě tu zimu obvykle nějak přežijí, nemívám s tím problémy.

Re: zimování trpaslíků
Autor: Jaroslava Dohnalová (IP zapsáno)
Datum: 27.08.2008 14:39

No já jsem to myslela tak, že teď přes léto je mám pěkně venku na slunku, ale v zimě je musím samozřejmě uklidit. Problém je, že pod všema oknama máme topení, takže by se asi dost sušili. Proto je chci dát někam jinam.

Re: zimování trpaslíků
Autor: Saša Sjatkovský (IP zapsáno)
Datum: 27.08.2008 14:51

Zeptejte se Vaška Lenka,ten trpaslíkům rozumí velmi dobře.Určitě na něj kontakt tady nebo jinde najdete.Hezký den

Re: zimování trpaslíků
Autor: Kateřina Braunová člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 03.09.2008 21:58

Já mam přes zimu trpaslíky normálně v bytě - dejme tomu, že tak od prosince do ledna jsou ošklivý zelený a nerosej, ale jakmile začne bejt trochu víc světla, tak se všechno vrátí do normálu.

Kendy web
http://www.masozravky-kendy.xf.cz/images/1.jpg



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss