Darwiniana

Seznam diskusních fór - Škůdci, choroby a neduhy : 
N. Gracilis - červenání listů
Autor: Martin Strouhal (IP zapsáno)
Datum: 24.01.2014 21:46

Ahoj, nedávno jsem vyměnil terárium pro nepky, z toho starého mi vyrostly. To nové se mi nevejde na parapet, takže mu uměle svítím (1390 lumenů, 6500K) Od té doby se na mé gracilisce začaly objevovat červené fleky. Jsou velké na starších listech, ale ovjevují se i na těch mladých. Nevíte, čim je to způsobené? Mám se o ni bát?

[a.martinstrouhal.cz]
[a.martinstrouhal.cz]
[a.martinstrouhal.cz]
[a.martinstrouhal.cz]

Díky za rady, MS



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Martin Strouhal (24.01.2014 21:46)

Re: N. Gracilis - červenání listů
Autor: Leoš Kohoutek (IP zapsáno)
Datum: 25.01.2014 08:58

Dobré ráno,
rostlina se mi zdá velmi vytáhlá, asi měla dlouho málo světla a to možná způsobilo červené skrvny. Ty jsou nejspíše důsledkem spálení od náhlého přílišného světla. Dle mých měření mi nejlépe rostliny rostou od 2500 lumenů výše. 1390lm je podle mne málo. Teplotu si nejsem jist, ale myslím že 6500K je v pohodě. Nemýlím se, že měla jiné podmínky dříve? Méně světla, nižší vlhkost a že nemá tyto podmínky k růstu dlouho?

S přátelským pozdravem Leoš Kohoutek

Re: N. Gracilis - červenání listů
Autor: Martin Strouhal (IP zapsáno)
Datum: 25.01.2014 13:33

Ano, je to tak. Staré akvárko u okna nebylo moc vhodné, bylo malé se špatným světlem a malou vlhkostí. V novém teráriu je graciliska asi měsíc, od té doby se dost zlepšila, jen se objevily ty skvrny. Zkusím přidat ještě jednu žárovku. Pokud je to červenání přechodový stav z náhlé změny podmínek, budu doufat, že se srovná. Díky za radu!



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss