Darwiniana

Seznam diskusních fór - Škůdci, choroby a neduhy : 
Usychání listů
Autor: pospa0 (IP zapsáno)
Datum: 31.01.2009 14:17

Mám problém u masožravky (saracenie) mam ji asi měsíc. Usychají listy, začnou schnout konečky a postupuje to dal až uschne celej list (kalich). postopuje to sice celkem pomalu, ale už je polovina listu úplně suchých a další začínají na okrajích taky usychat. Květináč s masožravkou mam postavenej v misce s vodou (asi 2cm vody) substrat je dost mokrej, ale předtím ju asi 3 měsíce pěstovala babička a nic neschnulo. Zalívám to do misky převařenou vodou a nekdy to taky rosím.
Nevite někdo co delam spatne?

Přílohy: DSC01220xx2.JPG (66KB)  
Re: Usychání listů
Autor: Adam Veleba člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 31.01.2009 14:33

A v jaké teplotě roste? Tenhle druh (tj. Sarracenia purpurea, případně nějaký její kříženec) by měl teď v zimě mít jen mírně vlhký substrát (asi jako normální pokojová kytka) a zimovat někde v chladu při teplotách kolem 5°C, přežije i mrazy na zahradě. Bez zimování možná přežije, ale rozhodně to není optimální. Stokrát omílané téma je světlo... má dostatek světla? Špirlice potřebují maximum, nejlépe přírodního sluníčka.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Adam Veleba (31.01.2009 14:34)

Re: Usychání listů
Autor: Jakub Štěpán člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 31.01.2009 15:01

Já bych to viděl na příčinu "zimní období". Dříve jsem purpureu taktéž měl doma v teple a vždy v zimním období většina listů uschla. Nové se začaly tvořit až na jaře.

_______________________________________________________
web growlist nabídka MR | jakubstepan@jakubstepan.com | Facebook

Re: Usychání listů
Autor: Leoš Kohoutek (IP zapsáno)
Datum: 31.01.2009 15:06

Rozhodně snížit zálivku. Mokro to v žádném případě a rosit bych doporučoval jen rašelinu a ne kytku to by taky mohla shnít. Stačí jak pan Adam říká mírně vlhký substrát, ale na zimování je pozdě akorát bych to dal někam na světlo ... jižní parapet a podobně

S přátelským pozdravem Leoš Kohoutek



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss