Darwiniana

Seznam diskusních fór - Začátečníci : 
horská láčkovka
Autor: Petr Košťál (IP zapsáno)
Datum: 23.11.2013 11:22

Dobrý den, chtěl bych začít pěstovat N. lowii myslíte že by byla pro mě vhodná ? Byla by to moje 1. horská láčkovka.
Jako malou bych ji pěstoval v polouzavřeném skleněném hrnci. Na dně bych měl nasypané kamínky s dešťovou vodou .Na noc bych ten skleněný hrnec ještě více přizavřel a ve dne bych ho víc otevřel. Hrnec bych měl přes zimu doma a v létě bych ji dal někam chladněji, hodně bych na ní svítil :- ) pěstoval bych ji buď ze řízku nebo ze semínek ale to jen kdybych ho opravdu nikde nesehnal.Prosím napište co byste změnili na mém pěstování.
Děkuji za odpověďi

Re: horská láčkovka
Autor: Leoš Kohoutek (IP zapsáno)
Datum: 23.11.2013 20:06

Tak především je důležitá teplota místnosti, kde bude hrnec umístěn a také jestli na nej bude svítit slunce, to by umožňovalo přehřívání. Otevření hrnce zapříčiní často (dle pootevření) veklé snížení vlhkosti, což by znamenalo buďto dlouhou dobu zvykání, jelikož lowii je jedna z těch velmi pomalu rostoucích, a nebo neschopnost vůbec nějakou láčku vytvořit. Vše záleží na tom na kolik by se vlhkost snížila. Také na změny prostředí si bude zvykat déle tzn. změny mezi létem a zimou. Opět záleží jak moc se změní. A mimochodem, ze semínek bych na ně asi neměl nervy tak dlouho ...

S přátelským pozdravem Leoš Kohoutek

Re: horská láčkovka
Autor: Petr Košťál (IP zapsáno)
Datum: 23.11.2013 20:33

A mohl bych se zeptat ktera je hezná a zaroven snadno pěstovatelná vysokohorská láčkovka ?
Děkuji za odpověď

Re: horská láčkovka
Autor: Leoš Kohoutek (IP zapsáno)
Datum: 24.11.2013 10:46

Tak pro mě jsou všecky hezké, ale z mých oblíbených sem patří glabrata, sibuyanensis, singalana, ramispina... druhá zmíněná mi roste asi ze jmenovaných nejrychleji a nejlépe. Dobře mi roste truncata, ale to vlastním jen původem " nížinnou" a "ze středních poloh" formu.

S přátelským pozdravem Leoš Kohoutek



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss