Darwiniana

Seznam diskusních fór - Začátečníci : 
láčkovnice
Autor: Petr Košťál (IP zapsáno)
Datum: 29.04.2013 14:08

Dobrý den rád bych si koupil láčkovici a mam dotaz je vhodná pro začátečníky M.r. s láčkou ?
Mimochodem mam mucholapku,rosnatku kapskou,tučnici

Re: láčkovnice
Autor: Patrik Hudec prezident společnosti (IP zapsáno)
Datum: 29.04.2013 20:26

Dobrý den.

Láčkovice je v tomhle záhadná. Jsou lidé, kterým prostě nejde opakovaně, byť to zkoušeli mnohokrát a v různých podmínkách a zjevnou příčinu jsme nenašli. A navíc někdy i stará rostlina dokáže zkušeného pěstitele pozlobit, přestože se zdánlivě vůbec nic nezměnilo.
Proto si nemyslím, že by cefík byl vhodná rostlina pro úplného začátečníka. Ovšem na druhou stranu, pokud si případný neúspěch nebudete příliš brát a máte možnost získat rostlinku / odnož za rozumný peníz, tak to zkuste. Každý máme podmínky na trochu jiné kytky, třeba ty vaše se mu budou líbit a naopak vás budou trápit kytky, které ostatní mají pomalu za plevel.

Mně například kdysi nešly mucholapky a D. adelae a naopak se dařilo D. slackii. Po přestěhování nešly mucholapky stále, D. slackii byla střídavě lepší / horší a naopak jsem měl adély, kterým jsem se pak už nikdy ani nepřiblížil. Když se dívám na staré fotky, tak mi to až hlava nebere. Po dalším stěhování začaly jít mucholapky, adélám už se moc nedařilo a se slackii jsem to vzdal. A cefík mi rostl dobře ve všech podmínkách.



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss