Darwiniana

Seznam diskusních fór - Pěstování : 
Jak na P. medusina a P. primuliflora?
Autor: František Malý (IP zapsáno)
Datum: 18.10.2006 16:12

Mám prosbu jak vytvořit nejlepší podmínky pro P. medusina a P. primuliflora? P. medusina mě sice zatahuje, tvoří mladé rostlinky na konci, ale nekvete. A P.primuliflora ani moc neroste a ani nekvete. Nevíte jak na ně?
Díky moc MR Zdar!

František Malý
e-mail:fmaly(zavináč)click.cz

Re: Jak na P. medusina a P. primuliflora?
Autor: Rosťa Kracík (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2006 07:02

Fando,s tou primulkou jsem měl taky ze začátku docela problémy.V substrátu rašelina+perlit(písek)prostě nerostly. Listy začaly postupně uhnívat a vypadlo to dost beznadějně. Pak jsem je zkusil přesadit do živého rašeliníku a od té doby rostou a kvetou bez problémů. Mám je na jižním parapetu, v zimních měsících ani nepřisvěcuju... U Dr.Studničky zase rostou úplně krásně v čisté rašelině a téměř zatopené vodou...Fakt jsem byl překvapený jak skvělu mu v tom "blátě" jdou...winking smiley

Rosťa Kracík
rosta_kracik@volny.cz
www.kraca.estranky.cz
Skype: kraca.73
http://sweb.cz/Cephalotus.follicularis/R%C5%AFzn%C3%A9/logokraca.jpg

Re: Jak na P. medusina a P. primuliflora?
Autor: Mirek Srba (IP zapsáno)
Datum: 19.10.2006 08:56

Fando,s tou P. medusina Ti neporadím, mám ji zmáknutou jen teoreticky. V zimě sušot - zatáhne, až začne zase růst, začít zalejvat. Písčitý substrát s vápníkem... Ale to víš asi sám. P. primuliflora jsem měl mnoho let a je to kytka úplně o něčem jiném. Substrát čistá rašelina a ve zkratce řečeno pěstovat úplně stejně jako Drosera adelae. Klidně společně.



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss