Darwiniana

Seznam diskusních fór - Pěstování v bytě : 
P. Gigantea - zima
Autor: Martin Varga (IP zapsáno)
Datum: 24.08.2015 08:57

Zdravím všechny pěstitele, mám dotaz. Někde jsem četl, že P. Gigantea má mít od podzimu do jara suchou periodu, ale někde také psali, že nemusí mít. Co je tedy pravda? Mám je nechat vyschnout nebo ne? Mám je v bytě na parapetu. Děkuji za odpovědi.

Re: P. Gigantea - zima
Autor: Pavel Kolodin (IP zapsáno)
Datum: 24.08.2015 12:10

Nech je radši vyschnout.

Re: P. Gigantea - zima
Autor: Martin Varga (IP zapsáno)
Datum: 24.08.2015 13:26

Nějak od Září až začnou měnit pasti? Jinak děkuji.

Re: P. Gigantea - zima
Autor: Adam Veleba člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 24.08.2015 22:07

No, zrovna gigantea vyschnutí nepotřebuje. Sama často vůbec pasti měnit nezačne. Ony ani ty pasti v suchém období nejsou nijak zvlášť odlišné (jako je tomu u mnoha jiných typicky dvoutvarých tučnic), jsou jen menší a nejsou masožravé (což na první pohled ani není poznat). Za nejlepší řešení bych považoval v zimě snížit zálivku bez ohledu na typ olistění a udržoval bych substrát mírně vlhký. Zvlášť v bytových podmínkách bych substrát rozhodně nenechával úplně vyschnout.
Já nechávám kytkám z této skupiny (P. agnata, gigantea, ibarrae atd.) v zimě sušší periodu jen proto, že se mi nechce se o ně starat zvlášť od ostatních mexických tučnic. Díky teplotám kolem 15 °C si mohu dovolit i značné vyschnutí substrátu, v nižších teplotách kytka tak rychle neztrácí vodu a neriskuju její uschnutí. Přesto tyto rostliny i v zimě zalévám znatelně víc než ostatní mexičanky.

Re: P. Gigantea - zima
Autor: Martin Varga (IP zapsáno)
Datum: 25.08.2015 10:27

Děkuju mockrát.



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss