Darwiniana

Seznam diskusních fór - Škůdci, choroby a neduhy : 
Lalokonosec
Autor: danah (IP zapsáno)
Datum: 28.03.2008 21:21

Ahoj, obracím se na vás s prosbou, jak zlikvidovat larvy lalokonosce v substrátu u pokojových rostlin? Zřejmě jsem si je zavlekla při loňském přesazování se substrátem.
Používali jste někdo hlístice? Kde je objednat?
Jak je to v případě použití chemické ochrany na bázi karbofuranu, např. Furadan? Mám doma kočky a pejska a nerada bych si je otrávila a přiotrávila nás.
Už z toho šílím angry smileyconfused smileyangry smiley.
Děkuji za vaše případné rady a zkušenosti.

Přílohy: larvy.jpg (26.6KB)  
Re: Lalokonosec
Autor: Jana Líbalová (IP zapsáno)
Datum: 28.03.2008 21:34

Hlístice se dají objednat v Biocont Laboratory Brno,vyhledavač vás navede.S Furadanem:je velice jedovatý a pro maloobchod není povolený.Je snad registrováno i množství odebrané profesionály.Nejschůdnější jsou ty hlístice nebo přesadit.A v zahradě od května v noci chodím s baterkou a na roďácích sbírám brouky.Bohužel v současné době je lalokonoscem promořený kdejaký substrá i rostliny ve školkách,zahr.centrech prostě všude.Takže-boji zdar!

Re: Lalokonosec
Autor: danah (IP zapsáno)
Datum: 28.03.2008 21:47

Milá Jano, děkuji za rychlou reakci, asi mi nic jiného nezbývá, než zkusit hlístice. Právě na tomto fóru jsem narazila na příspěvky, staré sice víc jak rok, které vámi uváděnou firmu zpochybňovaly. Nesolidní jednání, životnost hlístic vs. vysoká cena.
Přesazuju, přesazuju, přebírám jak Popelka a stejně se obávám, že někde může něco mezi kořínky přežít. Večer chodím taktéž s baterkou a nacházím sem tam i brouka.
Obávám se i možnosti jeho rozšíření na zahradu, což se při letnění některých rostlin snadno může stát. Tam mi zatím neřádil.
K té chemii mám stejně dost odpor, tak je to snad i lepší, že se běžně nesežene.



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss