Darwiniana

Seznam diskusních fór - Škůdci, choroby a neduhy : 
vadnutí drosera scorpioides
Autor: Martin Horký (IP zapsáno)
Datum: 06.01.2008 13:15

mám problém, vysel jsem gemmy na substrát, vyrašily rostly a teď mají asi 1 cm, a pomalu po jedné začínají vadnou, gemmy zežloutnou a mladé rostlinky zhebnou.Substrát mám dostatčně vlhký a nemám ho zase přemokřený, myslím tak akorát, jen na povrchu jsou takový malilinkatý okřídlení broučci, už mi z 10 zbývají jen 3...nevím co stím. poradíte někdo?

Re: vadnutí drosera scorpioides
Autor: Jana Rubešová (IP zapsáno)
Datum: 06.01.2008 13:23

Ze škůdců jsou okřídlení třeba molice nebo třásněnky, ale ty nejsou na substrátu. Tam se nejčastěji vyskytují chvostoskoci, kteří sice nejsou okřídlení, ale vyskakují velmi rychle, takže mohou vypadat, jako když odlétají. Každopádně můj tip je, že to jsou smutnice, malinké mušky, které se dají poměrně dobře a rychle hubit zaražením žlutého lepivého štítku, který slouží zároveň jako indikátor výskytu. Dá se koupit úplně všude i třeba v Tescu či Globusu. Držím všechny palce, ať zbývající gemmy jedou!

Janina

Re: vadnutí drosera scorpioides
Autor: Adam Veleba člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 07.01.2008 19:21

Anebo preventivně všecko postříkat Mospilanem..., jak kdysi někdo zmiňoval, ten zabírá i na slony. A moje kytky s ním nikdy problém neměly, ale je pravda, že jsem ho zatím používal jen velmi zřídka (bohudíky za to...)



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss