Místní lesy jsou podmáčené (blízkost velkých jezer) a líbí se tu berneškám.
Branta canadensis (Canada goose / berneška velká); Letchworth woods, Buffalo, NY, USA

Běžným druhem savce jsou tu jelenci, kteří jsou podobným problémem v místních lesích, jako prasata divoká u nás. Letchworth woods prý kdysi bývaly známé svou bohatou květenou. Přemnožení jelenci ji však postupem času zdecimovali.
Odocoileus virginianus (White-tailed deer / jelenec běloocasý) - Letchworth woods, Buffalo, NY, USA

V dubnu tu začínají v lesích kvést koberce kandíků.
Erythronium americanum (yellow trout lily / kandík americký); Letchworth woods, Buffalo, NY, USA

Dalším typickým rodem květin amerického jara jsou trojčety, které se u nás prý občas pěstují na skalkách.
Trillium grandiflorum (white trillium / trojčetka velkokvětá); Letchworth woods, Buffalo, NY, USA

Později na jaře v podmáčených bažinatých lesích nalezneme množství dalších zajimavých rostlin.
Arisaema triphyllum ssp. stewardsonii (jack-in-the-pulpit); Great Baehre Swamp, Buffalo, NY, USA

Na lovu jsem v těchto místech občas potkal i plazy.
Thamnophis sirtalis subsp. sirtalis (Eastern garter snake / užovka proužkovaná); Great Baehre Swamp, Buffalo, NY, USA

Díky kontaktování několika botanických a ochranářských společností se mi nazpět vrátilo několik kontaktů. S jedním z nich jsem poté měl možnost se účastnit několika botanických a přírodovědných exkurzí. Toto byla první. Navštívili jsme dva lesy plné tohoto střevíčníku, který kvete brzy z jara.
Cypripedium acaule (pink lady's slipper / střevíčník bezlodyžný) - Sprague Brook Erie County Park, NY, USA