Darwiniana

Seznam diskusních fór - Darwiniana : 
Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2
Jan Franta - rezignace
Autor: Jan Franta (IP zapsáno)
Datum: 06.01.2009 22:42

Vážení členové Darwiniany,

vzhledem k povaze statutu člena SR (jako funkce volené členskou základnou) pokládám za čestné informovat vás o své rezignaci na funkci člena SR, kterou jsem dnes zaslal prezidentovi společnosti Zdeňku Žáčkovi.
Už delší dobu se neztotožňuji s trendy a způsoby, které razí Správní rada a pokládám tudíž za zbytečné, abych v ní nadále setrvával. Zbytečné nejen pro mne, ale i pro Darwinianu. Motivy nových projektů mě nezapadají do podstaty Darwiniany, jak jsem ji vnímal já a jsem jejich otevřeným kritikem. Nesouhlasím se snahami pořádat EEE za každou cenu (a bez zajištěného zázemí), nikoliv pro pěstitele, ale jaksi najust konkurenci. Vadí mi motivace projektu „kosiště“, kde málo jde o tučnici českou, ale hlavní je medializace. Už nyní se na stránkách Darwiniana dočítám velkohubé proklamace, že „chráníme tučnici českou“, tedy měsíce před tím, než kdokoli na té lokalitě vyškubl jediný plevel. Ono vůbec označovat řízení porostu rovnou za ochranu je nesmysl. Tím se kytka nechrání, ale je jí umožněno rozrůstat se. Dle mého by se takové akce měly organizovat „tichou poštou“, neboť kdo chce skutečně něco prospěšného dělat, nemluví o tom, ale koná. Nerozumím ani snahám pěstovat kytky skrze přesně dané parametry v tabulkách, grafech a křivkách. Sám při pěstování spoléhám spíš na cit, intuici či instinkt a doplňuji to pozorováním a informacemi z přirozených lokalit. A baví mě dělit se o své úspěchy a neúspěchy přirozenou cestou – s přáteli – než to vpisovat do tabulek.
Odmítám se podřídit nesmyslným snahám o elektronizaci Trifida jen proto, že si to jedinec vzal do hlavy a trvá na tom – bez ohledu na skutečnost, že o to ostatní nestojí. Nebaví mě reagovat na stížnosti, proč do Trifida nepoužívám „něčí“ fotky...Jednoduše proto, že si do práce, které rozumím a pod kterou jsem podepsaný, nenechám mluvit.
Máte právo znát důvody mé rezignace, ačkoliv možná stačilo zcela lapidárně napsat, že jsem si neporozuměl s Michalem a Janou a odmítl jsem jen přikyvovat. Jistě mi to bude vyčítáno, píši to však otevřeně proto, aby nedocházelo k nejrůznějším spekulacím – jsem poučen z nedávného vývoje, kdy se Darwiniana mj. špatnou komunikací rozdvojila.

Teď to snad vypadá, že je vše špatné a černé – není tomu tak! Darwiniana je v mnoha věcech unikátní a má ohromný potenciál. Jen se trochu bojím, že by o něj mohla přemírou virtuálních technokratických oblbovátek snadno přijít. Přesto jistě stojí za to v ní být. Pro mne však za těchto okolností ne, nebudu ani obnovovat členství. Setkávat se se skutečnými lidmi, povídat si a obdivovat skutečné kytky je pro mě větším lákadlem a na to netřeba být členem „strany“. Ze Správní rady mi nejvíc bude chybět práce se Zdenkem Žáčkem a Rosťou Kracíkem. To mě fakt bavilo, byli to senzační kolegové. Děkuji jim za vše. Stejně tak děkuji ostatním členům Správní rady za spolupráci, která byla, jak věřím, v mnoha aspektech oboustranně přínosná.
V neposlední řadě děkuji všem přispěvatelům do Trifida, se kterými se mi báječně spolupracovalo a bez nichž by Trifid nebyl tak bohatý a pestrý.

Vše nejlepší do nového roku
Jan Franta

Re: Jan Franta - rezignace
Autor: Adam Veleba člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 07.01.2009 11:08

To je mi líto, Trifid z Vašich rukou vypadá opravdu skvěle. Nemám právo Vám komentovat Vaše rozhodnutí, proto Vám přeji do nového roku jenom to nejlepší a také hodně pěstitelských úspěchů.
Adam Veleba

Re: Jan Franta - rezignace
Autor: Jan Cvrček (IP zapsáno)
Datum: 07.01.2009 14:00

Tímto bych také rád kolegy a kolegyně z Darwiniany informoval, že z Darwiniany také odcházím. Oznámení jsem podal Michalovi Rubešovi už asi před měsícem.
Důvodem je jednak nedostatek času, a také nepřiměřená výše členských příspěvků, které momentálně neutahnu kvůli jiným aktivitám. Podle informací, co jsem se dozvěděl, se ale obávám, že z těchto důvodů nebudu na odchodu sám (bez komentáře)...

S pozdravem
Honza Cvrček

Re: Jan Franta - rezignace
Autor: Corelli A. (IP zapsáno)
Datum: 07.01.2009 15:58

Ono vůbec označovat řízení porostu rovnou za ochranu je nesmysl. Tím se kytka nechrání, ale je jí umožněno rozrůstat se.


Zajímavé, mohl bych poprosit o vysvětlení této myšlenky? Děkuji.

Re: Jan Franta - rezignace
Autor: Martin Dlouhý člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 07.01.2009 17:09

Doufám že se zas někdy uvidíme Honzo smiling smiley Trifid pod tvýma rukama jen vzkvétal. Doufám že odchod tak významného člena Darwiniana pocítí a svoje chyby si lidi uvědomí... Díky za všechno a snad s náma zajdeš taky do čajovny na nějakej dobrej čaj. Vše nej do novýho roku.

Re: Jan Franta - rezignace
Autor: Katka Králová viceprezidentka společnosti (IP zapsáno)
Datum: 07.01.2009 21:01

Sice budu opakovat už řečené, ale je to škoda, Tvoje Trifidy byly vážně parádní smiling smiley. A abych byla ještě míň originální, tak souhlasím s Marťou, že se třeba mooožná něco změní.

Re: Jan Franta - rezignace
Autor: Petr Filek (IP zapsáno)
Datum: 08.01.2009 14:35

Tak a máme to tu zase!Škoda.
Filda

Re: Jan Franta - rezignace
Autor: Radek Kastner (IP zapsáno)
Datum: 08.01.2009 15:23

to PF: Kdepak zase, máte "TO" tu pořád...
grinning smiley

Radek Kastner
http://webzoom.freewebs.com/trainxpress/HOME/clouds.JPG
trainxpress@post.cz
ICQ: 345-941-980
[www.freewebs.com]

Re: Jan Franta - rezignace
Autor: Jan Franta (IP zapsáno)
Datum: 08.01.2009 19:02

Dobrý den,
děkuji všem, kteří reagovali zde a taky mě na mail. Jen aby z toho nebylo nějaké hnutí, to bych nerad. Tak to myšleno nebylo. Pokud toužíte skutečně po změně, dejte o sobě vědět, třeba prezidetovi (tam je jistota, že to v koši neskončí). Navíc se mu budou hodit odvážní lidé k sestavení nového "kabinetu"; tuším že už na jaře, neboť takto nefunkční SR do podzimu nevydrží. Společnost je vaše, tak si ji nenechte vzít. Bude taková, jací v ní jsou lidé.

To Martin Dlouhý: No jasně že zajdu - s váma kamkoliv. Jen se neboj já se nikam neztratím, jen mám v úmyslu být víc v přímém kontaktu s přáteli než jen "on-line". To mi nevyhovuje. A projektů se v hlavě rodí víc, než bych chtělsmiling smiley

HonzaF

Re: Jan Franta - rezignace
Autor: Vít Chudoba (IP zapsáno)
Datum: 08.01.2009 23:33

Taky bych rád všechny informoval, že odcházím po deseti letech z Darwiniany. Informoval jsem již o tom prezidenta Zdeňka Žáčka. Loňský rok byl přelomový a čekal jsem, jak se události a situace kolem Darwiniany vyvine. Bohužel se situace vyvinula spíše k horšímu. S cestou, po které vede Darwinianu správní rada, nesouhlasím a ani Darwiniana mně, ani já Darwinianě již nedokážu nic dát. S řadou z Vás se jistě potkám na nějaké akci ať jedné či druhé společnosti nebo v přírodě u kytek. Netrhám mezilidské vztahy, pouze končím členství v jedné společnosti. Darwinianě přeji hodně spokojených členů a vedení, které je schopné si tyto své členy udržet.

Vít Chudoba

Re: Jan Franta - rezignace
Autor: Corelli A. (IP zapsáno)
Datum: 09.01.2009 10:28

Demisi! Demisi!

Re: Jan Franta - rezignace
Autor: Tomáš Báborský (IP zapsáno)
Datum: 12.01.2009 18:02

To je opravdu smutné s těmito odchody. Darwiniana je přece k tomu, aby se pěstitelé masožravých rostlin co nejvíce mezi sebou informačně propojili a sdělovali si nejrůznější novinky, jak pěstovat a popř. konat nějaké sjezdy a akce ohledně mas. rostlin.

Re: Jan Franta - rezignace
Autor: Michal Rubeš správce webu (IP zapsáno)
Datum: 12.01.2009 18:08

Však to dělá, viz [www.darwiniana.cz] winking smiley



http://www.termiter.cz/dokuwiki/_media//logo.png
Michal

Re: Jan Franta - rezignace
Autor: Marek M. (IP zapsáno)
Datum: 12.01.2009 18:37

Abych pravdu řekl, čekal jsem, že se k tomuto tématu vyjádří SR nebo prezident Darwiniana, mrzí mě, že se tak nestalo.

Marek Míča
marek.mica@centrum.cz
ICQ:222-885-216

Re: Jan Franta - rezignace
Autor: Jana Rubešová (IP zapsáno)
Datum: 13.01.2009 15:02

Asi není k čemu se vyjadřovat.
Pokud chce někdo odejít, udělá to. A pokud chce někdo škodit, udělá to. A pokud se chce někdo normálně zapojit do mnoha z běžících aktivit (nikoliv přes počítač, ale fyzicky), udělá to taky - s těmi se těším u nějakého projektu na viděnou!

Janina

Re: Jan Franta - rezignace
Autor: Martin Spousta (IP zapsáno)
Datum: 13.01.2009 22:16

Vážená přátelé,
rozhodl jsem se, že nebudu prodlužovat své členství, jelikož již delší dobu nejsem spokojený se směrem, kterým se Darwiniana ubírá.

Od srpna 2008 jsem přestal být „tiskovým mluvčím“ jelikož jsem nedostával veškeré informace, které se na setkáních SR rozhodly. Bohužel nebyla ani informována zbylá část SR, jelikož neprobíhaly ani řádné zápisy z jednání. Nelíbí se mi, že není od iniciátorů „akcí“ informována ani členská základna. Na druhou stranu, není se čemu divit – o mnohých akcích, jako např. Národní ohrožená rostlina, kterou Jana zařizovala, pořádně ani nevěděla, co VŠE to obnáší, ale akce musela být odsouhlasená během několika málo hodin.

V projektu VAMR, jsem několikrát žádal o lepší kontrolu alespoň fotografií, které se do „karet“ vkládají, jelikož jsou mnohdy rostliny špatně určené či popsané (teď se tam vkládají již úplně všechny fotografie bez ohledu na kvalitu – důležitá je kvantita), ovšem bez většího účinku – místo toho jsem byl několikrát Michalem Rubešem označen za sabotéra VAMRu.

Co se týče autorských práv, tak zřejmě někteří netuší co to obnáší a co se tím myslí. Když jsem v T 2007/4 psal článek o jedné rostlině z Indie, žádal jsem a upozorňoval jsem, že fotografie lze použít JEN na papírovou podobu T. Autor si nepřeje jakékoliv internetové zveřejnění – co se stalo!!! Porušily se autorská práva a článek včetně fotografií je s naprostým klidem možný stáhnout v PDF – toto je důvod, proč nemohu dát svolení k jakémukoliv jinému použití mých článků z T 2008 1 – 3 jelikož by jistě Michal nebo následně SR odhlasovala, že se články vydají kompletní. Mám na fotografie povolení nejen od všech nakladatelství ale i dokonce samotných autorů (S. J. Casper a P.Talor) mám také písemný doklad o použití perokreseb od prof. Taylora z jeho monografie přímo z Royal Botanic Garden in Kew a nemíním mít sebemenší problémy s tím, že se objeví moje články i s fotografiemi někde na netu – jelikož na toto nemí žádné povolení. Tímto doufám, že se boudou akceptovat autorská práva a já osobně nedovolím, aby se moje články i s fotografiemi jakkoliv použily – jsou již v T (papírovém) a tam také zůstanou.

Jana zde píše, že "dar byl letos vyjednán na vydání i jiných věcí než jen T", to je sice pravda ale celá SR se shodla, že tato “formulace” bude lepší pro případné využití daru na jiné materiály než je jen T. O brožuře o masožravkách ČR nebyla řeč, jelikož si moc dobře pamatuji když nám bylo vyčteno, že byl ten sborník zbytečný – že je návratnost peněz dosti pomalá. Dále Jana napsala, že fotografie, které jsou v papírovém T - “jsou na nic” - toto jsou slova viceprezidentky společnosti Darwiniana. Přitom jsou fotografie naprosto unikátní a nikde jinde je nenajdete.

Když pak Michal R. napíše, že T je jen “kupa papírů s hezky naformátovanými obrázky a písmenky”

Opravdu již netuším, co říci na taková slova – zvláště když je napíše osoba z vedení takové společnosti

Přeji Darwinianě mnoho dalších, doufejme úspěšných let a členům bych chtěl popřát hodně pěstitelských úspěchů do budoucna.

s přáním pohodových dnů...Martin Spousta

Martin Spousta

Re: Jan Franta - rezignace
Autor: Jana Líbalová (IP zapsáno)
Datum: 14.01.2009 06:21

Tak tohle svědčí o tom,že v téhle společnosti už není jen něco shnilého.Ono to tam pořádně smrdí!!!

Re: Jan Franta - rezignace
Autor: Lucie Hunalová (IP zapsáno)
Datum: 14.01.2009 12:19

To je celkem masakr, co se děje thumbs downA je to prašť jak uhoď. Mám dojem, že představitelé obou společností přebrali model jednání a komunikace z vysoké politiky, že?

Re: Jan Franta - rezignace
Autor: Saša Sjatkovský (IP zapsáno)
Datum: 14.01.2009 12:31

to Lucie:tady bych se dovolil ohradit,ač nejsem představitelem ani jedné ze společností.Vím,že ne vždy bylo vše košer,ale srovnávat praktiky 50 let minulého století,které panují na tomto fóru s fórem jiným,to je trochu silná káva,nemyslíte?Překrucování faktů,svévolné porušování různých práv(autorského,práva na svobodu projevu atd.)se děje pouze tady!Jiná společnost si žije,zaplať Pánu Bohu,vlastním životem a dovolil bych si nesrovnávat s děním v D. Děkuji a hezký den

Saša
sjatkac@centrum.cz
[sjatkac.webovastranka.cz]

Re: Jan Franta - rezignace
Autor: Lucie Hunalová (IP zapsáno)
Datum: 14.01.2009 13:38

Já nejsem "uvnitř" ani jedné společnosti (teď nemám na mysli členství), nemohu tedy vůbec posoudit co se kde děje, neděje, co je komu podstrkováno nebo co je skutečně pravda. O tom jsem se nevyjadřovala. Mluvím tu o komunikaci navenek, kterou může posoudit každý nezaujatý čtenář. Mistr Topolánek x Paroubek hadr...Nenene, bláto tu prší ze všech stran...

Re: Jan Franta - rezignace
Autor: Saša Sjatkovský (IP zapsáno)
Datum: 14.01.2009 13:53

Výborně,pak bych vás poprosil,abyste nepletla jablíčka a hruštičky dohoromady,byla by z toho povidla.Když si toto vlákno přečtete,tak se tu v duchu našich politiků "projevují" členové sdružení Darwiniana,kteří si tu perou své špinavé prádlo na veřejnosti a se vší "parádou",což působí na někoho traumaticky,pro jiného je to kratochvilné čtení.Představitel "jiné"společnosti" tu promluvil jediný a to Radek,který pouze konstatoval suchý fakt.Tudíž bych vás znovu poprosil,abyste vážila slova a nepletla do toho jinou společnost(viz "obou společností").Nezávislý čtenář by mohl nabýt dojmu,že to samé,se děje i "jinde" což je nesmysl a jsem za to rád.
Děkuji

Saša
sjatkac@centrum.cz
[sjatkac.webovastranka.cz]

Re: Jan Franta - rezignace
Autor: Lucie Hunalová (IP zapsáno)
Datum: 14.01.2009 14:10

Pane Sašo, nepadlo slovo o komunikaci pouze na těchto stránkách. Nechci mluvit za nikoho jiného, takže na mém příkladu: pokud se začtu do projevů na těchto stránkách a do těch na stránkách druhé spol., mám z nich naprosto stejný, jak vy píšete - traumatický pocit. Opakuji - vůbec nemluvím o vnitřních pochodech spol., o tom, kde co hnije.. pouze o stylu komunikace a vyjadřování navenek. Myslím, že není potřeba přesvědčování mě o opaku, já jen vyjadřuji svůj názor a svůj pocit.

Re: Jan Franta - rezignace
Autor: Saša Sjatkovský (IP zapsáno)
Datum: 14.01.2009 14:28

paní Lucie grinning smiley Nacházíme se na stránkách D. a ve vláknu,které se týká interních záležitostí této společnosti,proto mi přišlo nemístné,plést do toho jinou společnost,nota bene,když je tady tabu!O ničem vás nepřesvědčuji,nemám to zapotřebí,od toho jsou tu jiní.Vůbec bych se tu nerozepisoval,nebýt váší nešťastné zmínky,kde jste do toho zamotala někoho jiného,nemluvě o přirovnání Paroubek x Topolánek,dle mého mimo téma.Vyjímečně bych proto požádal Michala,jakožto korektora,aby naši konverzaci smáznul,neb se netýká tématu odchodu JF z D.,čímž bych to ukončil.Děkuji

Re: Jan Franta - rezignace
Autor: Lucie Hunalová (IP zapsáno)
Datum: 14.01.2009 14:41

Já Vám nevím....Dobrá, několik příspěvků tu nesouvisí s rezignací Jana Franty z Darw., ale jelikož pan Franta i další zde svoje rozhodnutí vysvětlují a ostatní se k uváděným důvodům i k celé situaci vyjadřují, dovolila jsem si vyjádřit se také. Upřímně - mně je naprosto jedno, co je tu tabu. Evidentně máte na věc jiný názor než já a já ho akceptuji (nic mě to nestojí winking smiley)Vám vadí, že jsem zde zmínila druhou společnost nebo že jí nechválím? (řečnická otázka)Proč zase hned mazat? Měla jsem potřebu vyjádřit veřejně svou nespokojenost a znepokojení.

Re: Jan Franta - rezignace
Autor: Saša Sjatkovský (IP zapsáno)
Datum: 14.01.2009 14:50

Tak polopatě-nelíbí se mi zmínka o "jiné společnosti" v tomto tématu a v těchto souvislostech.Mohlo by to vyvolat zdání,že tak jako tady,se to hádá i jinde,což je nesmysl!Považoval jsem za povinnost na to upozornit,protože to je nesmysl.Nemusí všude panovat shoda,ale tak jako v D.,to "jinde" nedopadlo a bohdá nedopadne.
A jsme jinde,než o čem to tu bylo,proto jsem mimořádně požádal vrchního cenzora o smazání tématu,lépe by bylo ho přesunout,abych vás uklidnil.Vaše práva na vyjádření znepokojení vám nikdo nebere winking smiley Díky

Re: Jan Franta - rezignace
Autor: Kateřina Braunová člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 14.01.2009 14:52

Nerada se do těchto diskusí zapojuji tím méně ráda je čtu... Byla jsem vždy příznivcem cenzury a tak to zůstává nadále, ačkoli již byla zrušena. Co takhle ji znovu zavést winking smiley? No... to mi asi neprojde, ale mohli bychom třeba zrušit celý poslední blok diskusí - týkající se společnosti a diskutovat jen o kytkách. Dění ohledně společnosti buĎ rozesílat interinfem, nebo krátce zveřejňovat na Chramstu.
A místo kritizování přidám svůj skromný názor - jsem spokojená s prací SR, a myslím že nejsem sama. Tak přestaňte dělat z komára velblouda.

Kendy web
http://www.masozravky-kendy.xf.cz/images/1.jpg

Re: Jan Franta - rezignace
Autor: Katka Králová viceprezidentka společnosti (IP zapsáno)
Datum: 14.01.2009 15:17

Nechtěla jsem se zapojovat, tak si dovolím jen malou poznámku. Když už se práce SR nelíbí ani jejím členům (neříkám, že všem, to určitě ne), tak někde bude chyba.

To Kendy: Řekla ybch že Ti neprojde ani zrušení posledního bloku diskusí smiling smiley. Jakmile je nějaká společnost, kterou někdo vede a stará se o ni, tak se logicky musí řešit i provozní záležitosti. Jakým způsobem se řeší, to už je věc další, kterou tu rozebírat nebudu.

Re: Jan Franta - rezignace
Autor: Katka Králová viceprezidentka společnosti (IP zapsáno)
Datum: 14.01.2009 15:20

Dodatek k řešení provozních záležitostí (nešel mi upravit příspěvek): Interinfo nebo Chramst se hodí na informování, ale určitě nestačí na řešení.

Re: Jan Franta - rezignace
Autor: Roman Mišák (IP zapsáno)
Datum: 14.01.2009 19:19

Souhlasím s Katkou Braunovou že je tohle dělání velblouda z komára, ale zas nesouhlasím s cenzurou když už má někdo nějaký názor i třeba blbej tak ať ho klidně řekne.

Re: Jan Franta - rezignace
Autor: Jan Cvrček (IP zapsáno)
Datum: 14.01.2009 21:33

Možná jsem méně chápavý a budu tu vypadat jako pitomec, ale: ona byla cenzura zrušena eye popping smiley? Že jsem o tom nikde nenašel žádnou zmínku! Kdyby byla zrušena, určitě by Zdeněk Žáček jako prezident společnosti vydal prohlášení, ve které by ji odvolal, ne? Když po VH v Liberci 2008 vydal prohlášení, ve kterém mimo jiné vyhlašuje cenzuru pro jisté příspěvky až do odvolání (jestli se pletu opravte mě někdo!), tak proč ne teď?
Další důkaz, že cenzura nebyla zrušena je, že pan Flísek včera napsal příspěvek s žádostí o smazání fotografií jím vychovaných klopušek na jím vypěstované roriduly. Článek jsem četl celý, byl velice slušně napsaný, ale dnes jsem si všiml, že byl smazán. Podle mě k tomu nebyl důvod. Jednalo se totiž o slušnou žádost kvůli VAMRu a vzhledem k tomu, že mi Zdeněk vloni na jaře napsal, že do palubního deníku VAMRu píše vše, co se jej týká...

Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2


Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss