Darwiniana

Seznam diskusních fór - Začátečníci : 
D.scorpioides
Autor: Valda15 (IP zapsáno)
Datum: 03.10.2007 16:07

Těd se rozhoduji o koupi nějákého trpaslíka a dost se mi líbí právě D.scorpioides,tak sem se chtěl zeptat jestli je jeho pěstování náročné a jaké potřebuje podmínky k pěstování?

Re: D.scorpioides
Autor: DejF (IP zapsáno)
Datum: 03.10.2007 16:12

Světlo, světlo, světlo, trochu tepla a trochu vody. Je to jeden z méně náročných trpaslíků, ale až vyroste, tak polehává a blbě kvete. A dát ho do většího květináče.

DejF
[www.carniplants.cz]

Re: D.scorpioides
Autor: Václav Lenk (IP zapsáno)
Datum: 30.10.2007 20:20

Kvetou mi pravidelne rostliny po prvnim zimovani.

Vašek Lenk
sasos@email.cz
ICQ 36461284

Re: D.scorpioides
Autor: MAR (IP zapsáno)
Datum: 31.10.2007 21:05

Mě rostliny pravidelně nekvetou. Mám krásný tříletý trs, gemmuje, dokonce tvoří na jedné rostlině víc hlav, ale kvést ... to ne. smiling smiley

Re: D.scorpioides
Autor: DejF (IP zapsáno)
Datum: 31.10.2007 21:32

Mně by i kvetly, kdybych je nesušil. Ono kvetoucí seno může být hezké, ale ještě se mi to nepovedlo smiling smiley. Zatím jsem květ vždy usušil ještě než vykvetl - ani nevím jakou mám barvu. Ale zato po přísušku, když je zase zaleju... to pak rostou jako z vody, radost pohledět.

DejF
[www.carniplants.cz]

D.scorpioides
Autor: Jaroslava Dohnalová (IP zapsáno)
Datum: 02.08.2008 13:46

Taky mám problém s D.scorpioides. V červnu jsem si pořídila 5 novýh druhů trpaslíků: Drosera oreopodion, Drosera dichrosepala, Drosera pygmaea, Drosera subsp. "Lake Badgerup" a Drosera scorpioides. Dostala jsem je v maličkatých květnících a tak jsem je přesadila (vím, že jsou na to všichni trpaslíci citliví, ale riskla jsem to). Všechny kytí se pěkně chytly, ale scorpioides nic moc. U ní mi zaschly všechny vytvořený "listy" a do dneška neutvořily nové. Z 5ti kusů mají 2 alespoň zelený stonek, ale u 3 mi přijde že víc a víc zasychá.

Nevíte čím to je, že jen tahle kytí vůbec nejde??

Ještě je zajímavé, že ty 2 kytí co mají alespoň zelený stonek jsou v jiném květináči. Ale jsou ve stejném substrátu, stejně zalévané a na stejném místě...
Všechny trpaslíky pěstuju na balkóně.

Re: D.scorpioides
Autor: Jakub Štěpán člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 02.08.2008 14:10

Scorpioideska je nejspíš ještě citlivější na přesazování než ostatní trpaslíci... vyplývá to i z mnoha diskuzí (zmínkách v nich) na tomto fóru.

_______________________________________________________
web growlist nabídka MR | jakubstepan@jakubstepan.com | Facebook

Re: D.scorpioides
Autor: Dusan Klasovity (IP zapsáno)
Datum: 02.08.2008 19:35

Dobry den!

Ja som bol jedneho casu prinuteny presadit skorpionku 2x behom jedneho mesiaca (problem s odolnymi skodcami) a musim povedat ze sa jej to velmi nepacilo ale vzdy sa z toho vzpamatala behom asi mesiaca. Mal som ju vonku kde dostavala tony slnka rastla sice pekne ale nerosila az nakoniec jej zacali osychat listy. Prednedavnom som ju premiestnil za okno do otvoreneho terarka a uz vyhnala 2 nove listy a pekne rosi. Je to naaherny trpasliksmiling smiley

Přílohy: pygmies3.JPG (91.3KB)  
Re: D.scorpioides
Autor: Dusan Klasovity (IP zapsáno)
Datum: 02.08.2008 19:37

zhora

Přílohy: P8020067.JPG (92.7KB)  
Re: D.scorpioides
Autor: Kateřina Braunová člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 03.08.2008 19:04

Bude to určitě tím přesazením, dřív jsem zkoušela trpaslíky přesazovat, ale nikdy to nepřežili. Od té doby už trpaslíky nikdy nepřesazuju eye rolling smiley...

Kendy web
http://www.masozravky-kendy.xf.cz/images/1.jpg

Re: D.scorpioides
Autor: Roman Mišák (IP zapsáno)
Datum: 03.08.2008 20:55

D. scorpioides jsem přesazoval tak že jsem původní substrát zachoval a dal jsem kytky do většího květináče kam jsem jen přidal nový substrát, kykty to zvládli v pohodě a rostou i mnohem lépe. Možnost že tyto kytky usychají může být dormací přes letní vedra a nebo též tim přesazením. Něco podobného se mi kdysi stalo s D. scorpioides které jsem měl bohužel pod zářivkama a ne na přímém slunci - bohužel to tehdy ani jedna nepřežila. Nyní mám již přes rok nové od Václava Lenka a musím říct že se jim perfektně daří. Přes tyto vedra bych doporučoval trošku snížit zálivku ale ne zas nějak extrémně.



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss