Darwiniana

Seznam diskusních fór - Technika : 
regulace vlhkosti
Autor: Martin Dvořáček (IP zapsáno)
Datum: 12.09.2007 19:15

zajimalo by me jestli mate nejakou vychytavku na ovladani vlhkosti v akvarku..diky za napady

Re: regulace vlhkosti
Autor: Petr Bílek (IP zapsáno)
Datum: 12.09.2007 19:33

jo, priotevru nebo prizavru dvirka vitrinysmiling smiley

Re: regulace vlhkosti
Autor: Martin Dvořáček (IP zapsáno)
Datum: 12.09.2007 19:36

to je ale nepresne ne? a jake mate zkusenosti s timto vlhkomerem [www.zoo-hobby.cz]

Re: regulace vlhkosti
Autor: Daniel Merc (IP zapsáno)
Datum: 12.09.2007 20:00

S levnymi mechanickymi vlhkomery mam spatne skusenosti. Naopak vyborne zkusenosti mam s timto [www.conrad.cz], pouzivam ho cca pul roku, pri roseni ho i postrikam a drzi a meri winking smiley. Jeste maji presnejsi variantu [www.conrad.cz], ale ta stoji skoro dvakrat tolik a 3%ni presnost si myslim neni potreba.

Dan

Re: regulace vlhkosti
Autor: Saša Sjatkovský (IP zapsáno)
Datum: 13.09.2007 09:17

to Martin-ten vlhkoměr od Exoterry mám 3 roky a neni problém,samozřejmě přesnost odpovídá ceně,ale abys poznal,že kytky potřebujou porosit nebo naopak odvětrat ti to stačí.Stejně si nakonec budeš regulovat vlhkost podle "čumáku".Otevřeš nasaješ a podle toho se zařídíš.Navíc,ve vitríně jsou stejně jenom druhy,kterejm nevadí vysoká vlhkost(ikdyž tam lidi cpou různý věci) a když by byly přisušený,poznáš to zase tím nosem.Zřejmě začínáš podle tvých dotazů tady.Ten ajfr je rozhodně chvályhodnej,ale nechce to moc přehánět,si myslim,byl jsem stejnej a moje zkušenost je taková,že to nechce jít na to příliš vědecky,to bys ve finále nemohl ani usnout,ze strachu o kytí smiling bouncing smiley Krom toho exitují druhy,které přemíra péče docela určitě zahubí thumbs up smiley Poslední dobou se mi osvědčuje metoda,nechat to růst jako" dříví v lese" a nelézt do vitríny,kde si kytky vytvoří mikroklima sami a lezením dovnitř ho jen narušuješ.Řešit jen skutečně fatální nebezpečí jako je úpal,opomenutí zálivky nebo napadení škůdcem či plísněma apod.
Už zase vidím ty rejpaly,co mi tu budou oponovat smiling bouncing smiley

Saša
sjatkac@centrum.cz
[sjatkac.webovastranka.cz]

Re: regulace vlhkosti
Autor: Petr Bílek (IP zapsáno)
Datum: 13.09.2007 09:33

Presne tak, vlhkost nak neresim kdyz vidim ze na listech zustava voda nebo se rosi sklo nebo nekde roste naka plisen tak proste priotevu dvirka. Jinak ten vlhkomer mam, ukazuje porad stejne grinning smiley myslim ze je docela naprd mozna mam spatnej kousek, nevim....

Re: regulace vlhkosti
Autor: Martin Dvořáček (IP zapsáno)
Datum: 13.09.2007 19:55

to Saša - a jak je to tim nosem.. ja kdyz ho strcim do vitriny tak je tam vlhky vzduch ale abych poznal presne to ne... ale mam 2 vlhkomery a 2 teplomery a drzim vlhkost na 91% mas velkou pravdu s pestovanim jsem zacal teprv sice sem se prichystaval na to nekolik let ale az ted jsem to uzkutecnil, s tim usinani je to fakt - vecer kontroluji, rano v 5.00 kontrola smiling smiley ale necim se clovek bavit musi..

Re: regulace vlhkosti
Autor: Saša Sjatkovský (IP zapsáno)
Datum: 14.09.2007 10:33

jak je to s nosem?? smiling bouncing smiley to je snad jasný,nasaju,cejtim vhlkost nebo ne,to pak rosim a zaleju,toť vše smiling smiley Jestli tam mám 80-90 % neřešim,myslíš,že ty kytky jo?? To poznáš až když bude velmi nízká,30-40 % pak to poznáš i tim nosem thumbs up Víc proboha neřeš,kochej se krásou rostlinek a pokud nemáš vyložený "špeky" nepotřebuješ nic extra než vitrínu,dobrý světlo,větrání a vodu smiling smiley Ať ti to roste

Saša
sjatkac@centrum.cz
[sjatkac.webovastranka.cz]



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss