Darwiniana

Seznam diskusních fór - Pěstování v bytě : 
Drosera anglica - jak na ní?
Autor: Michal Bezděk (IP zapsáno)
Datum: 02.11.2006 18:34

Zdravím,
chtěl jsem se zeptat na Vaše zkušenosti s D.anglica. Mám ji asi 2 měsice na chladném západním okně vedle D.binata, ale od té doby jiňak zvlášť nenarostla. D.binatě se tam daří docela slušně (krásně jede), ale D.anglica docela stagnuje - narostlo pár listů, konce starších listů hnědnou. Dal jsem ji stejný substrát jako D.binatě i stejnou zálivku (nevypadá na to, že by se připravovala na zimu!!!???..).
Proto by mě zajímaly Vaše postřehy - umístění, zazimování.....atd.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Rubeš (30.12.2006 01:05)

Re: D.anglica
Autor: Martin Spousta (IP zapsáno)
Datum: 02.11.2006 18:36

mno mam za to ze at chces nebo ne.. tahle fesanda si rekla ze se zatahne.. prece jen ji je uz asi zima.. smiling smiley takze bych ji klido zazimoval.. trochu bych ji snizil zalivku.. aby mela jen vlhky substrat.. zadne bahno..atd. smiling smiley

Martin Spousta

Re: D.anglica
Autor: Rosťa Kracík (IP zapsáno)
Datum: 02.11.2006 18:57

Rozhodně už je nejvyšší čas, aby začala zimovat. Moje D.anglica jsou již měsíc v útlumu a pomocí hibernakul přečkají zimu. Mám je venku v rašeliništi a mezi okny, kde je teplota v zimě kolem -5 až -10°C.

Re: D.anglica
Autor: Michal Bezděk (IP zapsáno)
Datum: 10.01.2007 19:40

Tak můžu s jistotou konstatovat, že to už má za sebou. Zpočátku jsem si myslel, že se teda připravuje na zimu, ale hnědla a hnědla až definitivně kompletně celá zhnědla a odešla. Docela by mě zajimalo, kde jsem udělal chybu, protože D.binata vedle ní je stále pěkná při stejní péči. Takže na jaře znovu a lépe.

Re: Drosera anglica - jak na ní?
Autor: Martin Spousta (IP zapsáno)
Datum: 13.01.2007 00:44

mno jde o to ze drosera binata je z Australie a dokonce je i vyzkousene ze dokonce nemusi vytvorit zimovaci pupeny a roste porad.. a v pohode.. smiling smiley viz zeptej se M. Rubese.. smiling smiley ten ji tak ma pod umelem osvetleni a roste .. problem ktery asi u tebe nastal je v tom, ze ac jsi mel rostlinu na chladnejsim miste.. ..vzhledem k velmi mirne a slunecne zime proste teplota tak jako tak stoupala casto nad unosny ramec pro " zimovani" a tak bud nezacla ani zazimovavat.. a nebo proste jako zazimovala ale vzapeti vyrazila a to ji natolik vysililo ze to "vzadala"

Martin Spousta



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss