Darwiniana

Seznam diskusních fór - Oznamka : 
Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2
Možná zajímavý článek
Autor: Michal Rubeš správce webu (IP zapsáno)
Datum: 26.07.2007 11:45

Dovoluji si upozornit na článek, který jsem před chvílí uveřejnil na svém webu. Je to takové zamyšlení nejen nad naší společností, které by členy mohlo zajímat.



http://www.termiter.cz/dokuwiki/_media//logo.png
Michal

Re: Možná zajímavý článek
Autor: Radek Kastner (IP zapsáno)
Datum: 26.07.2007 12:42

Michale, pěknej článek, jen si myslím, že nepatří na osobní web ale právě na stránky Darwiniany - do Chramstu. To je i důvod, proč komentář k němu píšu sem.
Jinak si ale myslím, že tohle je ten způsob komunikace, který by nám určitě prospěl.

Je zajímavé, že spoustu pocitů má asi hodně lidí stejných (minimálně já), jen se to nějak nedokáže vyřešit. Proč to nejde? Možná proto, že se o problémech nemluví otevřeně a tudíž si všichni myslíme, jak to vlastně všechno klape a je to skvělé, nikdo po nás nic zásadního nechce, proč tedy být extra aktivní, nebo proč být aktivní, když za to nejsem nějak adekvátně "odměněn" atd.
Ne každý má možnost vozit kytky na výstavu z druhého konce republiky. Ne každý má možnost se účastnit některých akcí atd.
Pro mě nikdy nebyl problém něco pro společnost udělat a dokonce jsem to ze začátku bral "jako jakousi povinnost" nového člena, něco prostě přinést.
Jenže z hlediska mé pracovní pozice a zároveň zdravotního stavu, jsem si prostě stanovil jiné priority.

Navíc ten pocit toho, že centrum dění je "Praha", jsem zjistil, že mi vlastně společnost nemůže nabídnout tolik zpátky. A v té chvíli jsem měl štěstí na to, že jsem se seznámil s kolegy z Olomouce a okolí, získal kontakty na zajímavé osobnosti a začali podnikat aktivity tady, sami a společně. Proč sami? Co si sám neuděláš, to prostě nemáš, stojí to na aktivitě každého z nás pár, co se bude nebo nebude dít.
Také nejsme všichni stejně aktivní, ale každý se snaží přispět svým dílem, někdo větším, někdo menším, sem tam se někdo sveze. Děláme to všichni nezištně, ale přesto si troufnu říct, že za to každý z nás dostává adekvátně zpět, podle aktivity. Ať už to jsou informace, kytky, návštěvy lokalit, kam bychom se asi sami ani nedostali, kontakty na pěstitele atd. Ne všichni vždy můžeme, ale jde to.
Navíc si myslím, že jsme celkem hrdí na to, že jsme součástí Darwiniany a také se tak rádi prezentujeme.

Za sebe musím říct, že jsem některé "centrální aktivity" omezil právě proto, že jak jsem si sám vyzkoušel, za správnou věc má být každý po zasluze potrestán. Proč tedy dělat něco, o co není zájem a nebo člověk dostane přes prsty od těch "nejaktivnějších" členů.

Omlouvám se zase za ten výlev.

Radek Kastner
http://webzoom.freewebs.com/trainxpress/HOME/clouds.JPG
trainxpress@post.cz
ICQ: 345-941-980
[www.freewebs.com]



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Radek Kastner (26.07.2007 12:44)

Re: Možná zajímavý článek
Autor: Eliška Holcová (IP zapsáno)
Datum: 26.07.2007 13:28

Dobrý den,
moc pěkný a zajímavý článek.

Eliška

Re: Možná zajímavý článek
Autor: Dros (IP zapsáno)
Datum: 26.07.2007 16:57

Takhle kdybych mohl nějak pomoct z čímkoliv tak mi řekněte....nemám spíš návrhy o čem psát...nebo co pro Darwiniana dělat.

Re: Možná zajímavý článek
Autor: Dros (IP zapsáno)
Datum: 26.07.2007 16:57

Jinak článek je dost zajímaví.

Re: Možná zajímavý článek
Autor: MAR (IP zapsáno)
Datum: 26.07.2007 17:50

Zdravím, dovoluji si reagovat na Michalovo článek. Můj pohled na celou věc je, dovoluji si říct, nezávislý. Tak jak to Michal popisuje - vztahy, lidi, práce, vopruz ... - je naprostá pravda. Jak takhle sleduji a poslouchám členy, tak mám z toho stejný pocit. Možná by stálo za to, zamyslet se nad příčinami. V určitý čas bylo potřeba aby nadšenci vzali věci do svých rukou a společnost zvedli ode dna. Vyžadovalo to usilí, čas a dobrou vůli. Situace vyžadovala, aby všichni dělali všechno a fungovalo to. Pomalu se celý stroj rozbíhal a začal nabírat otáčky. Přirovnal bych to k osamostatnění republiky - halda nadšení, patriotismu atad. A v tom je právě ten problém. Tenhle scénář už se odehrál tolikrát a v tolika organizacích, společnostech, firmách .. mohl bych vyprávět ... už nejde, aby všichni dělali všechno, už nejde aby celý stroj závisel na několika málo jednotlivcích. Už nejde doma něco u kafe vymyslet a druhý den to tak, podel svého, zrealizovat. Ten čas už minul. Je čas na profesionalizaci. Vlak jede a strojvůdci a technici nesmí být unavení ... jinak hrozí skáza. Vím, že se blíží Vaše volby a situace scela jistě přiostřuje. Chtěl bych jen dát radu všem zůčastněným stranám: Ti co jsou u kormidla, se musí podělit o moc, rozhodování a povinnosti a ti ostatní, kromě slov budou muset převzít odpovědnost a budou muset začít něco dělat. Všichni dohromady by měli zapomenout na zášť a ješitnost a najít nový směr a způsob existence. Jinak se celý stroj rozpadne. A to berte jako matematickou jistotu. Protože i když řadoví členové nejsou třeba extra aktivní, tak naprosto jistě nejsou blbci a moc dobře vidí co se děje. A každá tahanice o tom, kdo jim bude šéfovat, je nakonec omrzí a nakonec nebude KOMU šéfovat ...
Doufám jen, že jsem nikoho nenasr.. Už mám prostě v povaze montovat se do věcí ostatních. Tak mi snad prominete.

Re: Možná zajímavý článek
Autor: Zbyněk Elingr (IP zapsáno)
Datum: 27.07.2007 10:10

Nebudu reagovat tím jaký je článek ale zkusím napsat něco ze svého pohledu na danou situaci.
Jak se říká pro jakoukoli společnost "jeden je málo a dva už jsou moc".
Když jsem objevil http://www.darwiniana.cz/images/logo_cervene_20.pngarwinianu, byl jsem bez přehánění nadšen. Netrvalo dlouho a rádostně jsem si podával přihlášku ke členství. A to přes mou vypěstovanou averzi vůči různým spolkům a splolečnostem. Měl sem trochu najivní, teď už střetem s realitou, upravenou představu, že lidé se stejným společným zájmem spolu bez problémů dokáží vyjít. Jak tak sleduji není tomu vždycky tak. Jen mám prostě pocit že jsou to kolikrát zbytečně hrocené situace. Možná díky komunikaci přes internet, přeci jen některé reakce a problémy by se nejevili tak závažné kdyby se konfrontovali zůčasnění osobně, stále pevně věřím že se lidé společného zájmu umí dohodnout.

Ale nechám už prázného tlachání a jdu raději vytisknout pár plakátů na výstavu ať je odpoledne můžu jít rozvěsit.

http://www.carniflora.cz/minibaner.gif

Re: Možná zajímavý článek
Autor: Jana Rubešová (IP zapsáno)
Datum: 27.07.2007 10:57

MAR: Líbí se mi tvá reakce (i ostatních, aby se necítili přehlížení) winking smiley Je to úplně přesně tak. Právě proto jsme se pokusili udělat ten realizační tým (osoby, ale i tu sekci na netu), to je to, že se už dlouho nutně snažíme delegovat moc, pravomoce ALE I zodpovědnosti. Asi jsme utopista, ale věřila jsem (a dále budu doufat a věřit), že monarcha není dobrý a demokracie je založena na dohodě a kompromisu většiny nebo vzorku většiny. A nenechám si tu ideu zkazit jednotlivci, kteří se najdou úplně všude, a kteří mají dojem, že pokud to nejede po jejich tak ať to nejede vůbec.
Ježíš, já se zase rozkecávám.
Takže jen, souhlas a díky!

Janina



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Jana Rubešová (27.07.2007 10:58)

Re: Možná zajímavý článek
Autor: Mirek Srba (IP zapsáno)
Datum: 27.07.2007 11:04

Stáňa:

MAR, Tvůj příspěvek mi přišel velmi zajímavý a pravdivý (a myslím, že jej nikdo nemůže brát jako útok). Jen bych k tomu měla připomínku:

"Ti, co jsou u kormidla se musí podělit o moc, rozhodování a povinnosti...": věř mi, že to oni by velmi rádi, že nikdo z členů SR v ní nesedí proto, že by si potřeboval uspokojovat své mocichtivé choutky... problém je (a při volbě do SR před dvěma lety byl taky) naprosto pragmatický: on to nikdo jiný nechce dělat... protože většina lidí (řadových členů) si myslí, že na to nemá (ale má, já sama vím o několika lidech, které bych si v pozici člena SR dovedla docela dobře představit, protože si velmi vážím jejich úsudku a rozumného přístupu); ale taky proto, že dnes SR rovná se ti co toho většinu pro společnost taky oddřou (to, že jsou v SR je taky dáno tím, že když se minule sháněli lidé, co by do ní kandidovali, tak se právě tito aktivci "obětovali"... protože bez SR právně není ani Darwiniana... jak už psala Jana Rubešová)... a do převzetí těch povinností se už vůbec nikdo nehrne.
Ale nejde jen o ty povinnosti, podívejme se reálně na to, jakou mají lidé potřebu rozhodování: jaká je účast na volbách (třeba i těch parlamentních, komunálních atd.), v případě Darwiniany na valných hromadách, a na dalších podobných akcích. Měli bychom se naučit, že volit je naše povinnost, o to v demokracii jde, pokud nebudu činit rozhodnutí a nepřijmu zodpovědnost za svá rozhodnutí já, skutečně za mne bude rozhodovat někdo jiný (ale pak nemám právo frflat, že za mne někdo rozhoduje, když svého rozhodnutí jsem se dobrovolně vzdal).

Tady na fóru se setkávám občas s názory, že lidem ze SR jde o to, aby mohli ŠÉFOVAT, ROZHODOVAT, VLÁDNOUT (a to mne upřímně vždy zamrzí), ale skutečnost je trochu jiná. Ono to vládnutí dost hořkne, když člověk (resp. malá skupina lidí) musí taky odpracovat všechno sám. Představ si faraona, který by si svoji pyramidu musel stavět SÁM, sám okopávat polnosti v celém Egyptě, sám získávat peníze na provoz státního aparátu (a ještě vykazovat každý svůj krok na hieroglyfickém fóru grinning smiley ), tak aby se JEHO LIDÉ měli dobře a nemuseli pracovat (a stejně by se stále našlo dost lidí, kteří by do něj šili, že nedělá dost a že se jen stará o svou MOC). Myslíš, že by se do vládnutí hrnul?

Já věřím tomu, že situace se může urovnat a lidé dohodnout (zejména při osobních kontaktech, protože jsem přesvědčená, že to co v posledních dnech "slyšel" internet, by se nikdo ze zúčastněných naživo z úst vypustit asi neodvážil a leccos by vypadalo jinak), jsem v tomto optimista. Ale jediným řešením pro zachování společnosti je skutečně, přesně jak říkáš, že další lidé se MUSÍ chopit díla.

Re: Možná zajímavý článek
Autor: Tomáš Put (IP zapsáno)
Datum: 27.07.2007 11:09

Je to tou dobou ve které žijeme málo kdo dnes udělá něco zadarmo každý chce na všem vydělat co nejvíc.A jak se říká za dobrotu budeš po zásluze potrestán platí dnes čím dál tím víc.

Re: Možná zajímavý článek
Autor: Jana Rubešová (IP zapsáno)
Datum: 27.07.2007 11:15

Jo, taky Stáňa to pěkně napsala thumbs up

Janina

Re: Možná zajímavý článek
Autor: Petr Filek (IP zapsáno)
Datum: 27.07.2007 12:03

Já mám řešení:Vis můj článek v sekci Darwiniana-Blíží se volby!
Filda

Re: Možná zajímavý článek
Autor: Jakub Fišer (IP zapsáno)
Datum: 27.07.2007 19:17

Tak jsem se konečně dostal, po náročných nočních v práci, k přečtení článku "yellow submarine" a je více než pravdivý. O tomto, že když něco vzniká, nebo se zvedá ze dna, tak stačí pár aktivistů a silnějších osobností(jak píše MAR), kteří "zfanatizují", zorganizují ostatní, jsem se sám už také přesvědčil. Z vlastní zkušenosti vím, že to je o totálním nadšení, je to úplně krásný pocit něco zvednou ze dna nebo rozjet, ale když se to podaří a stává se z toho rutina a když člověk je na to téměř sam, tak to začne prudit.

To bylo jen tak na úvod, ale já nechápu v čem je vlastně problém?
Vždyť SR se tváří navenek, že je všechno v pořádku(jak píše Radek).

Až teda na ujetí nervů Martina Spousty, který už to asi neustál a vypustil jakési informace, které asi neměly nikdy spatřit světlo veřejného fóra. A nebýt těchto "ujetí" dozvěděli bychom se vůbec někdy něco??
A vlastně my členové, kteří nemáme přímý kontak s některým členem SR, který by nám třeba upustil nějaké "tajné" informace, tak vycházíme ze zoufalého výkřiku do tmy Martina Spousty!
To je zapotřebí si uvědomit.

Víte jak to na mě působí?
Že SR je jen taková hezká škatulka, která navenek vypadá velice působivě, ale co se skrývá uvnitř absolutně netuším a z informací z minulých dní si představuju, takový ten obrázek z komixů, kdy se pere celá stránka a je to jen taková koule z které občas trčí nějaká ruka nebo noha...

Tím však nechci zpochybňovat, její funkci jen vztahy v ní....protože bych řekl, že funguje dobře.

Smrtihlav - moderátor
Než položíte dotaz zkuste použít nástroj HLEDAT.Ulehčíte práci nám a najdete daleko víc informací.
icq :199871213
email:jakubfiser@seznam.cz
[www.testament.unas.cz]

Re: Možná zajímavý článek
Autor: Jan Řehoř (IP zapsáno)
Datum: 30.07.2007 13:32

Ono je to všechno možná částečně způsobeno neaktivitou velké části členů. Ale řekl bych že v poslední době se podle mě do darwiniany přihlašuje větší množství málo skušených a mladých pěstitelů, kteří ani nemají moc možností jak být aktivní. Já jsem typický příklad, je mi 13 let a masožravky pěstuji sotva 7měsíců, takže články psát se svými miniaturními skušenostmi s pěstováním 5druhů, z kterých většinu mám 3měsíce nemůžu a účastnit se nějakých setkání je pro mě taky obrovský problém! Jak moc by chtěl přijet do Prahy na výstavu darwiniany a zůčastnit se valné hromady! Mám sice nějakou šanci že se na tu výstavu dostanu, ale že tam budu zrovna v den kdy bude valná hromada je opravdu miniaturní šance! V podstatě vše záleží na tom jak budou mít mí rodiče čas. Takže odsuzovat všechny neaktivní členy že boří společnost je podle mě hloupost. Vím že tady přímo nikdy takový názor nezazněl, ale obecně se mě zdá že často aktivní členové ,,nadávají" na ty neaktivní když se probírají problémi společnosti.
Když tak čtu jak se Darwiniana dostává do finanční krize, spíš mi připadá že byl možná špatný nápad odsouhlasit poloviční členské příspěvky pro členy mladší 18 let a to právě proto že podle mě takových členů přibývá. Když 300kč nepokryje náklady na člena za rok, co potom 150kč. Myslím si že toto by se mělo na valné hromadě také projednat.

No řekl bych že se tento příspěvek s všeobecnou oblibou nesetká, ale je to čistě jen můj názor a reakce na tuto diskuzi.

Problémi SR se nezabývám, protože jim nerozumím a do ,,zákulisí" SR nevidím.

Jan Řehoř

Re: Možná zajímavý článek
Autor: Martin Dlouhý člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 30.07.2007 13:44

Na 13 let, když přehlédnu ty chyby je to velmi zajímavý příspěvek. A souhlasím s tebou. Též si netroufnu psát články do Chramstu. A členské poplatky, tak s těma nevím jak to je, platím 300Kč. Mladých lidí pod 18let je v Darwinianě v poslední době opravdu hodně a možná by roční příspěvky 300Kč pro všechny členy nějaký ten peníz do pokladny hodily. A velice se mi líbí, že takové řešení navrhl člověk, který platí 150Kč. Můj obdiv. thumbs up Martin

Re: Možná zajímavý článek
Autor: Jan Řehoř (IP zapsáno)
Datum: 30.07.2007 13:52

Moc děkuji za pochvalu, spíš jsem si myslel že mě ostatní budou kritizovat že jsem psal trochu mimo téma. Ještě jednou děkuji!

Re: Možná zajímavý článek
Autor: Jakub Fišer (IP zapsáno)
Datum: 30.07.2007 22:15

Honzo Řehoři nebudu opakovat slovama Martina Dlouhého, stačí když napíši,ž e s ním plně souhlasím...

Smrtihlav - moderátor
Než položíte dotaz zkuste použít nástroj HLEDAT.Ulehčíte práci nám a najdete daleko víc informací.
icq :199871213
email:jakubfiser@seznam.cz
[www.testament.unas.cz]

Re: Možná zajímavý článek
Autor: Radek Kastner (IP zapsáno)
Datum: 30.07.2007 22:51

Přesně tak Honzo, nejde přece o věk a myšlenka je to opravdu průzračná až křišťálová! O osobní statečnosti a ni nemluvím, když si představím, že si o to zkrátíš kapesné!
thumbs up smiley

Radek Kastner
http://webzoom.freewebs.com/trainxpress/HOME/clouds.JPG
trainxpress@post.cz
ICQ: 345-941-980
[www.freewebs.com]

Re: Možná zajímavý článek
Autor: Mirek Srba (IP zapsáno)
Datum: 31.07.2007 09:19

Pro Honzu Řehoře:

Do Darwiniany jsem vstoupil několik dní po mých 13. narozeninách. Ačkoliv jsem již tehdy měl docela dost masožravek na tehdejší poměry, samozřejmě nebylo v mých silách se do společnosti jakkoliv zapojit. K tomu jsem musel trošku dorůst a načerpat nějaký ten potenciál. Takže se vůbec nemusíš stydět za to, že ve svých letech nejsi pilířem společnosti a ani za to, že jsi nenapsal žádný článek. Já jsem z těch , kteří věří, že toto přijde, protože v mém případě to bylo také tak. Přišly pak i doby, kdy jsem toho pro společnost udělal docela i dost.

Proto jsem vždy chtěl ve společnosti všechny náctileté i starší neaktivní členy, protože z vlastní zkušenosti jsem věděl, že pokud bude Darwiniana schopná tyto lidi motivovat, vzdělávat a inspirovat pak jí to členové vrátí. Aktuální otázka je, zda se toto v posledních letech Darwinianě daří. Proto se distancuji od názoru, že nemáme zájem o neaktivní členy - pobírače Trifida. Sám jsem je vždy ve společnosti chtěl, protože Darwiniana byla založena jako společnost pro každého a dále jsem se snažil všemožně vymýšlet a následně realizovat různé věci k tomu aby lidi jako Ty dostali informace, byli inspirováni a dále motivováni k tomu aby později něco pro společnost začali dělat.

Re: Možná zajímavý článek
Autor: Michal Rubeš správce webu (IP zapsáno)
Datum: 31.07.2007 09:49

V současnosti je systém nastavený tak, že většina aktivity Darwiniana je zaměřena směrem dovnitř - pro členy.

Pokud by společnost své aktivity směrovala ven, mezi pěstitele - nečleny, což má ostatně v popisu práce, neměla by většina současných členů vůbec důvod do společnosti vstupovat. Měli by takřka všechny výhody členství i tak. Ostatně o tom je můj článek. Je to vize jak se přiblížit všem pěstitelům, tedy i nečlenům, nezaměňujte prosím se současnou realitou.

Ostatně, do Trifida přispívají i nečlenové. Proč by si ho jiní nečlenové nemohli zakoupit nebo stáhnout?

Každý nemůže být aktivní z mnoha důvodů. Nikoho nenutíme být aktivní, ale činnost a výsledky společnosti jsou přímo úměrné aktivitě členů. Pak si můžeme navymýšlet projektů, ale holt nejsou lidi... Proto ty výzvy k "aktivitě".

Honzo Řehoři, členské příspěvky pro mládež jsme před rokem snižovali a rozšiřovali právě kvůli tomu, abysme mládež motivovali pro vstup, protože co si budememe povídat, starého psa novým kouskům nenaučíš. Ale z vás by jednou mohli vyrůst platní členi společnosti. A jsem přesvědčený, že těch 5000 Kč ročně navíc za to stojí. Věřím, že na výstavě si na tohle vyděláme.
(Teď jsem si to přečetl a z hrůzou zjistil, že by to mohl vnímat někdo jako že o dospělé členy zájem není. Samozřejmě že taky je.)

Souhlasím s tebou, Mirku, taky se distancuju od názoru, že nemáme zájem o neaktivní členy. V současném systému členství a výhod, který nevypadá na změnu, je třeba nabrat co nejvíce členů a doufat, že se z nich časem "něco urodí".



http://www.termiter.cz/dokuwiki/_media//logo.png
Michal



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Rubeš (31.07.2007 09:56)

Re: Možná zajímavý článek
Autor: Radek Kastner (IP zapsáno)
Datum: 31.07.2007 11:38

No vidíš Michale,, takže je vlastně bezpředmětné navrhovat zvýšení příspěvků členů, protože jsi teď napsal, že 5000,-Kč jako příspěvek na Trifida se vyplatí a že se se s zaplatí z výnosů z výstavy.
¨Tudíž očekávám, že se mých 500,-Kč ročně vlastně nenavýší, protože jsou jiné zdroje, ze kterých se náklady x výnosy u ostatních členů srovnají.
Tož to su klidný.
thumbs up smiley

Radek Kastner
http://webzoom.freewebs.com/trainxpress/HOME/clouds.JPG
trainxpress@post.cz
ICQ: 345-941-980
[www.freewebs.com]

Re: Možná zajímavý článek
Autor: Michal Rubeš správce webu (IP zapsáno)
Datum: 31.07.2007 14:02

Podívejme se na největší náklady, tedy na Trifida:

* Tisk jednoho čísla 80 Kč.
* CD + pošetka 6 Kč
* Poštovné papír do Česka 15 Kč.
* Poštovné papír do EU (tedy i SK) 80 Kč.
* Poštovné CD do CZ 12 Kč.
* Poštovné CD do EU 30 Kč.
* Balné (CD i papír) vychází na 10 Kč.
* Cena za bankovní transakci 7 Kč.

Roční náklady na 4 čísla a jednoho člena tedy jsou podle typu odběru Trifida:

* papír CZ - 427 Kč
* papír EU - 687 Kč
* CD CZ - 131 Kč
* CD EU - 191 Kč
* papír + CD CZ - 455 Kč (poštovné stoupne asi o korunu)
* papír + CD EU - 719 Kč (poštovné stoupne asi o dvě koruny)


Teď to vypadá tak, že členové platí 300 Kč, ale většina bere papír. Menšina, která bere CD, pak z větší části papír dotuje. Zbytek se platí především z výnosu výstavy. I tak nás v roce 2006 Trifid stál 68 668,62 Kč. Na členských příspěvcích jsme vybrali 58 860 Kč. A kde máte další náklady na chod společnosti...

Pokud budou členové platit příspěvky 400 Kč, nebude nutné tolik přerozdělovat dotace CDčkářů, naopak navrhnu současné zlevnění CD na 100 Kč. Ty teď platíš 300 Kč členské příspěvky a 200 Kč za CD. Pak bys platil 400 a 100. Nicméně i tak budeš dotovat ty, kteří pobírají pouze papír.
V případě těch, kteří odebírají pouze CD se jejich dotace papíru bohužel naopak zvýší.

Tohle podstatně narovná rozpočet společnosti a členové si tak zaplatí co sami spotřebují. Zisk z výstavy a případně jiných aktivit může být použit na další projekty, což zatím nebylo dost dobře možné.



http://www.termiter.cz/dokuwiki/_media//logo.png
Michal

Re: Možná zajímavý článek
Autor: Radek Kastner (IP zapsáno)
Datum: 31.07.2007 16:04

Členové sami zaplatí to co spotřebují pouze v případě, že si to v poplatcích také uhradí.
Nic proti principu solidarity, ale vzhledem k tomu, že jste se postavili proti možnosti dotací a sponzoringu, protože "existují jiné, potřebnější organizace", mělo by to tak fungovat, máš nárok na to, co su zaplatíš.
Příspěvek by totiž neměl pokrývat jen Trifida a to je u někoho. I chod společnosti něco stojí.
Tudíž slovy jedné reklamy: "...když slevy, tak pro všechny...", no apotom už nepodnikneme vůbec nic.
Kdepak. Můj názor je opravdu zaplatit si to, co spotřebuji - příspěvek na chod společnosti/členský příspěvek + náklad na formu odběru Trifida, který si objednám.
Podle toho je také možno uvažovat o principech zvýhodnění členů proti nečlenům tak, aby tito měli pocit, že 100Kč, 200Kč, milion Kč navíc je přecepohoda, protože mi to umožňuje to a to, tedy pokud se zaktivizuji.

PS - ještě jsem opomenul, nevadí mi, že se něco z mé, částky dotuje, ale pokud se má z ostatních prostředků Darwiniany dotovat třeba Trifid pro všechny členy, protože na to přece mají nárok (???), musíme se naučit peníze do společnosti také nějak přinést.

Radek Kastner
http://webzoom.freewebs.com/trainxpress/HOME/clouds.JPG
trainxpress@post.cz
ICQ: 345-941-980
[www.freewebs.com]



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Radek Kastner (31.07.2007 16:06)

Re: Možná zajímavý článek
Autor: Patrik Hudec prezident společnosti (IP zapsáno)
Datum: 31.07.2007 16:24

Radku, co a koho myslis tim: jste se postavili proti dotacim a sponzoringu? Jako SR? Kde neco takoveho je? Neni to nedorozumeni?

Re: Možná zajímavý článek
Autor: Michal Rubeš správce webu (IP zapsáno)
Datum: 31.07.2007 16:33

Uvedl bych na pravou míru, že proti sponzoringu se stavím já osobně. Až budeme provádět nějakou opravdu bohulibou činnost typu záchrana druhů rostlin, edukační činnost, a podobně, prosím. Do té doby jen odčerpáváme peníze potřebnějším na našeho koníčka.

S tímto názorem se však SR neztotožnila, takže její oficiální názor, který respektuji, je: sponzoring ano.



http://www.termiter.cz/dokuwiki/_media//logo.png
Michal



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Rubeš (31.07.2007 16:34)

Re: Možná zajímavý článek
Autor: Radek Kastner (IP zapsáno)
Datum: 31.07.2007 17:14

Patriku, to opravdu není nedoruzumění, tohle se tu objevilo někdy plus mínus před cca 14 dny???? To bych teď kecal, v kterém to bylo tématu.

Naopak si teď neuvědomuji, že se tu následně objevila ta věta, kterou Michal uvedel na závěr svého příspěvku.

Pokud to tak je, je to v pořádku a my se tady snažíme něco takového připravit, je to ale podmíněno změnou stanov, tudíž to je až na valnou hromadu.

Radek Kastner
http://webzoom.freewebs.com/trainxpress/HOME/clouds.JPG
trainxpress@post.cz
ICQ: 345-941-980
[www.freewebs.com]

Re: Možná zajímavý článek
Autor: Patrik Hudec prezident společnosti (IP zapsáno)
Datum: 31.07.2007 17:55

Opravdu si myslim, ze jde o nedorozumeni, prosim nezamenovat Michaluv soukromy nazor s postojem cele SR, ktere samozrejme mohou byt odlisne (a v tomto pripade take jsou - coz snad spatne neni). Nepredpokladam totiz, ze by nekde Michal napsal, ze jde o vyjadreni celeho vedeni, pokud ano, urcite prosim dohledat (a ze tech prispevku je) a my to poresime (omluva by samozrejme byla soucasti), protoze to by samozrejme bylo spatne, to je bez debat. Jinak o sponzoringu se nehlasuje kazdy rok, odhlasovalo se pred prvnim pozadani (u RLP) nejednorazove ano - tedy ano, dokud nebude odhlasovano jinak. Letos byla zastaveni navrzeno a jak napsal Michal, neproslo vetsinou, takze plati predchozi: zadame.
Muzu mit, Radku, jeste otazku, prosim? Psals, ze se neco takoveho snazite pripravit (vychazeli jste predp. z one domnenky, ze sponzoring ne), presto pises, ze je to podmineno zmenou stanov - tedy az na VH. Myslis tedy porad sponzoring, nebo neco jineho? Ted tomu totiz uplne nerozumim, cos mel presne na mysli (uz to bylo asi moc v kostce). Pokud to neni samozrejme nejake tajemstvi... (tim nemyslim, abychom to tady rozebirali, coz, myslim, ani nechces a povidani k tomu asi bude az na setkani, jen uvest do obrazu).



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Patrik Hudec (31.07.2007 17:56)

Re: Možná zajímavý článek
Autor: Radek Kastner (IP zapsáno)
Datum: 31.07.2007 18:29

Ne, kdepak, nejde jen o sponzoring, ale i o fondy, příspěvky a dotace. To je podmíněno potom změnou stanov - místní organizace, jinak se totiž může angažovat jen oraganizace jako celek a to pouze v místě, kde je její sídlo - tím pádem Praha, což by byla škoda, protože by se tak mohla omezit možnost získat prostředky i v regionech.
Začínáme s tímtoplánem teprve od minulého týdne a proto se zatím pohybujeme v úrovni hledání právních norem a zjišťování informací na úřadech.

Radek Kastner
http://webzoom.freewebs.com/trainxpress/HOME/clouds.JPG
trainxpress@post.cz
ICQ: 345-941-980
[www.freewebs.com]

Re: Možná zajímavý článek
Autor: Patrik Hudec prezident společnosti (IP zapsáno)
Datum: 31.07.2007 18:38

Jo takhle, uz chapu (umysl jednoznacne dobry a hodny pochvaly!) - dekuji za odpoved.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Patrik Hudec (31.07.2007 18:38)

Re: Možná zajímavý článek
Autor: Radek Kastner (IP zapsáno)
Datum: 31.07.2007 20:16

V pohodě, je to ale v počátku, takže zatím spíše v legislativní úrovni. V tom se vyzná Fanda, dělá na Odboru životního prostředí KÚ.

Radek Kastner
http://webzoom.freewebs.com/trainxpress/HOME/clouds.JPG
trainxpress@post.cz
ICQ: 345-941-980
[www.freewebs.com]

Jdi na stránku: 12Následující
Aktuální stránka: 1 z 2


Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss