Darwiniana

Seznam diskusních fór - Začátečníci : 
Mucholapka-hnědnutí
Autor: Akvarko (IP zapsáno)
Datum: 18.07.2012 18:41

Dobrý den, potřeboval bych vědět co s mucholapkou.Koupil sem solidní trs v květinářství ale po tom co mi řekli ať dám sarraceniy do akvárka sem se jich raděj neptal ...Mám ji na jih venkovním parapetu. kryju jí víkem od plastového boxu(lehce průhledný ) , protože by jí slunko asi zabilo(7-20:00 slunce cca.). Jen mám problém že jí začali nápadně rychle hnědnout, černat usychat listy .Na pastech to nezačína jde o listy(samozřejmě se to pak přenese i na past). Vody dost , deštová cca 1 cm. Ten substrát v kterým jsem jí koupil byl asi čistá rašelina.Mám jí přesadit raději do rašeliny s pískem? Poradíte co s ní? Jinak žádné brouky krom pár mravenců sme tam nenašel takže snad žadný škůdce ale vzhledem k tomu že takhle mi odešla většina mucholapek tak sem trošku už naštvaný a prosím o radu. Jinak bych se chtěl také zeptat co s Nepkama na zimu, tedy jestli při kvalitní RVV v akvariu u jih okna na tu zimu shodí láčky . Možná bych si tedy právě pořídil umělé osvětlení.
Díky moc za odpověďi a
Hezký večer.



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Akvarko (18.07.2012 20:24)

Re: Mucholapka-hnědnutí
Autor: demoneq (IP zapsáno)
Datum: 24.07.2012 00:37

Presadiť a potom aklimatizácia na slnko, pomalá.

Masozravky z kvetinárstva zvyčajne obsahujú hrozný substrát, zvyčajne boli bez slnka = aklimatizáciou na priame slnko docielime opadanie starých listov sčiernaní a rast nových, vitálnych.

Po presadení najskôr dosť tieniť a pomaly privykať na slnko.

Re: Mucholapka-hnědnutí
Autor: Michal Ždímal (IP zapsáno)
Datum: 24.07.2012 12:45

Tu mucholapku evidentně zabíjí vlhkost....vyndat ze všeho. Mucholapka nesnáší vysokou RVV a naopak miluje maximum sluníčka! Vyndat z toho v čem je a postavit do podmisky cca s 1-2cm vody, já používám destilku, ale dešťovka může být. Ideálně přesadit (každý rok na jaře). Směs křem. píšek + rašelina. Pokud ještě nehnije od středu je šance jí zachránit. smiling smiley



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Michal Ždímal (24.07.2012 12:46)



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss