fórum
Pokud zde jste poprvé, určitě si přečtěte pravidla.
Seznam diskusních fór - Správní rada : 
Zápis ze Správní rady dne 11.10.2007
Autor: Jana Rubešová (IP zapsáno)
Datum: 15.10.2007 23:20

Zápis ze setkání Správní rady dne 11.10.2007 v Praze

Správní rada se sešla v plném počtu, pouze Štefan Puhalla nebyl přítomen fyzicky, ale telekonferencí. Prezident Zdeněk Žáček měl úvodní slovo a zahájil setkání postupným rozborem jednotlivých členů. Pro co nejlepší spolupráci je podstatné analyzovat, kdo je v čem silný, jak vidí svou roli ve společnosti a jak naopak vidí ostatní jeho.
Honza Franta je zdatný grafik, zajišťuje kontakt s novou, výhodnější tiskárnou, ke které přecházíme číslem T 3/2007, mohl by pracovat na produkci různých akcí a příležitostně píše články.
Rosťa Kracík standartně dává k dispozici svůj fotografický um, tráví dovolenou na výstavě a nabírá nové členy.
Pepa Mazurek je schopen alternovat v jakékoliv roli, kdykoliv je třeba, takže nepostradatelný, píše články.
Patrika Hudce články nebaví, ale dokáže převést do reality mnohé z nápadů. Je momentálně bankéřem a pokladníkem Darwiniana, což je s jeho vzděláním trefa do černého.
Jana Rubešová vyřizuje případné organizační záležitosti, příležitostně překládá či píše články.
Štefan Puhalla zajišťuje distribuci T na Slovensku, výběr příspěvků a spolupráci se slovenskými členy.
Spolupracovníci mimo Správní radu přítomní setkání byli Martin Spousta, který zajišťuje udržování kontaktů doma i v zahraničí pro různé projekty společnosti, Zbyněk Elingr, který přebral semennou banku a bude jí pomáhat vylepšovat a Michal Rubeš, který má na starosti technickou podporu a web.
Z minulého zasedání si Správní rada měla rozmyslet, jak naložit s darovanými prostředky od Řízení letového provozu, s.p. Dar bude samozřejmě použit na tisk T 3/2007 a T 4/2007. Vzhledem k tomu, že finance zbydou, budou mít obě čísla přílohu. T 3/2007 CD a T 4/2007 jednostránkový kalendář. Vánoční číslo bude provedeno v lepší kvalitě. Hlasovalo se o vytvoření kalendáře jako přílohy T 4/2007 v nákladu 500ks za cenu 7,30 + daň/kus - pro všichni a o podobě T 4/2007 v plné barvě a formátu B5 v nákladu 300ks za cenu 78,- + daň/kus - pro všichni. Zbytek financí z daru umožní doplnit knihovnu o další zajímavou literaturu. K tomuto dodala Stáňa Srbová návrh některých titulů, na fóru se zavede téma, kde se členové budou moci vyjádřit, co jim v knihovně chybí.
David Frank oslovil Správní radu s návrhem spolupráce na kalendáři, který připravili s Markem Pilařem. Darwiniana nabídla možnost financování na základě závazných objednávek. David Frank vznesl dotaz na možnost tisku v tiskárně, kde se tiskne Trifid a rozeslání spolu s Trifidem. Toto bylo diskutováno a Honza Franta zjistil, že naše tiskárna neumí bohužel kroužkovou vazbu. Vzledem k tomu, že formát kalendáře A3 se nevejde rozměrově k Trifidu, může Darwiniana nabídnout tedy jen pomoc s financováním. Odpověď Davidu Frankovi zpracuje Jana Rubešová.
Vzhledem k tomu, že byly navýšeny členské příspěvky a společnosti se tedy uleví o minulé dotace, diskutovala se možnost zasílat vždy s posledním číslem DVD s el. podobou všech čísel ročníku. Zdeněk by rád CD využil i jinak, například jako přílohu se zajímavými doplňky (fotkami, reportážemi ze spanilých jízd apod.) k článkům. Toto téma není uzavřené, diskuse a návrhy pokračují.
Dalším bodem byla náplň vánočního Trifida, uzávěrka byla stanovena na 7.11.2007.
Dále se hlasovalo, zda za vydatnou pomoc Darwiniana, uvolnění perokreseb a článků nabídnout A. Lowriemu čestné členství se zasíláním Trifida pro knihovnu. Pro 6, Patrik Hudec se zdržel. Zdeněk Žáček A. Lowriemu napíše a bude informovat o výsledku.
Následujícím bodem byla debata o podobě semenné banky. Měla by být zajímavou výhodou členů, takže se snad brzy zrealizuje nákup zajímavých semen apod. Zbyněk s pomocí ostatních do příště rozmyslí základní koncepci pravidel (např. zvýhodnění dárců přednostním výběrem, omezení objednávek atd.). Martin Spousta v návaznosti na tento projekt řeší problematiku CITES.
Po stažení se Michala Porteše do pasivity bude mít spanilé jízdy a výstavy na starosti Jana Rubešová.
Michal Rubeš předvedl dosavadní výsledky v převodu web stránek na systém Drupal a ukázal obě verze VAMRu (původní na webu Darwiniana a novou v systému Drupal v testovacím provozu). Předvedl možnosti zpracování dat a systém zadávání. Bude se Zdeňkem Žáčkem na doladění prioritně pracovat.
Zápisem ze setkání SR byla pověřena Jana Rubešová.

Janina



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

Toto fórum můžete také odebírat mailem. Stačí poslat prázdný mail na forum_masozravky-subscribe@darwiniana.cz a odpovědět na odpověď.
Odhlásit se můžete stejným postupem přes adresu forum_masozravky-unsubscribe@darwiniana.cz.
Příspěvky do diskuze není (zatím) možné posílat poštou! Použijte web!

This forum powered by Phorum.
rss