Darwiniana

Seznam diskusních fór - Darwiniana : 
Konec hostování
Autor: Zdeněk Žáček čestný prezident společnosti (IP zapsáno)
Datum: 14.12.2007 13:24

Vážení členové a skuteční příznivci Darwiniany,

protože již Nespokojení oznámili existenci vlastních stránek, nevidím důvod, proč bychom jim měli nadále poskytovat prostor na těch našich. Předjímám námitky z ranku matky Demokracie, ale i ta má své meze a tu mechanickou a alibistickou nehodláme podporovat.
Několik předcházejících měsíců ukázalo, že tohle nevede k ničemu plodnému a odvádí to členy od pravého zaměření, kterým jsou MR a JBK. Vede je to jen k jakési pseudohře na politiku v malém vydání. Vede ke stokám vulgarismů, osobních invektiv a zcela neplodným debatám končícím předem ve zcela slepých neprůchodných uličkách, kde se už význam společnosti vytrácí docela.
Komu by se stýskalo, může z Darwiniana odejít a zvolit si nový pokus. Nebo může zůstat a na stránky nového pokusu se podívat. A když bude mít štěstí, třeba si tam i podiskutuje, zvlášť, pokud tam uvede, že je naším členem.
Pan Pásek mě po znovuzvolení do funkce prezidenta Darwiniana předem informoval o svém nezvratném rozhodnutí učinit vlastní pokus. Jedním dechem si v tom mailovém dopise zajišťuje loyalitu Darwiniana . Potvrdil jsem mu, že Darwiniana nemá v úmyslu jeho nový pokus nějak napadat, ovšem za podmínky, že tak nebude činit on se svými Nespokojenci. První, kdo prokázal starou známou pravdu, že smlouva je pouhý cár papíru, byl právě náš populární komerční badatel v oblasti MR, pan Kamil Pásek. Pokud by jste nevěděli, tak se prvních arogantních a nepatřičných obratů na adresu Darwiniana začal dopouštět na čemsi, co označuje za svůj blog. Dlouho jsme se schovívavostí jeho impertinence vůči Darwiniana , na které vyrostl (a nebojím se neskromě zmínit, že tak trochu i přes mou osobu, neboť Darwiniana je skoro synonymem "Ž"), velkoryse přehlíželi. Dovedeme pochopit nervozitu, jakou musí při zakládání svého nového experimentu prožívat. Ale teď už je konec. Trpělivost má své meze. Teď jí dávám průchod.
Rušíme s konečnou platností jakékoliv dosud trvající a v budoucnu i vznikající ostrůvky přes web Darwiniana jakkoliv propagovat nový pokus. Nechť se pokouší sám a ze svých zdrojů.
Jakmile se mé prohlášení objeví na webu, náš WebMaster započne dílo radikální eliminace. Nic ve zlém Nový experimente, ale teď už si musíš poradit sám. A prosím, příliš neopisovat!

Zdeněk Žáček

Re: Konec hostování
Autor: Franta Havlíček (IP zapsáno)
Datum: 14.12.2007 22:06

Před několika hodinami ještě byla v této rubrice živá diskuse. Nebo jsem teď na jiných stránkách?

Re: Konec hostování
Autor: Zdeněk Žáček čestný prezident společnosti (IP zapsáno)
Datum: 14.12.2007 22:20

Nejste, orientujete se dobře.
Jen jsme eliminovali kydače.

Zdenek

Re: Konec hostování
Autor: Milan Starý (IP zapsáno)
Datum: 16.12.2007 17:11

Dobrý večer, pane Žáček.
Je to smutné, že jste se uchýlil k praktikám (nám pamětníkům [oba jsme +- stejný ročník]) známým z dob nedávno minulých ... Tehdy, když někdo opustil "štastně a radostně" se rozvíjející "naši" společnost, tak byl okamžitě popliván a zapuzen a již se o něm nesmělo mluvit. Veškeré jeho názory byly věrnými nohsedy začerňovány tuší. Holt pokrok nezastavíš, a tak místo tuše znepřístupníme nepohodlné diskuzní příspěvky. To, že provozovatelé internetových diskuzí se chrání před zveřejňováním "závadného" obsahu ve svých diskuzích je běžné a pochopitelné. Ale to co je "závadné" určuje zákon a každý provozovatel diskuzního fóra tato omezení také viditelně uvádí na svých fórech. Nevím, jestli to čeho se měl dopustit "populární komerční badatel v oblasti MR, pan Kamil Pásek" a to dokonce "na čemsi, co označuje za svůj blog" naplňuje literu zákona a dává tedy Vám právo cenzúry.

Nechci dělat panu Páskovi advokáta, ale vznik nové společnosti má pozitivní vliv na Darwiniánu:

1) Došlo ke zprovoznění VAMRu - což, jak píšete v jeho úvodu, je Vaše mnoholeté dítě. Nedokáži jeho přínos posoudit, protože je tam zveřejněno jenom pár "karet" rostlin a informace tam zatím uvedené lze získat i jinde na internetu, ale věřím, že pokud si zachová odbornou úroveň, bude časem jistě přínosné.

2) Došlo ke zprovoznění Anket. Přiznám se, že s požadavkem na ankety jsem přišel i já nedávno v souvislosti s fórem ohledně odměňování či neodměňování přispěvatelů do Trifidu. Tehdy jsem se od pana webmastera dozvěděl, že "by to musel někdo naprogramovat" a že anketa na téma kvality příspěvků je zbytečná, protože "kvalitu nejsme schopni poznat". Jsem rád, že nakonec možnost anket byla přidána. Možná, že kdyby byla o nějaký měsíc dřív, nemuselo se nyní řešit co s nakoupenými tričky (aspoň usuzuji tak podle anketní otázky na velikost trička)

3) Třeba si vedení společnosti uvědomí, že pokud něco slíbí, mělo by to i splnit nebo aspoň říci "sorry, nevyšlo to". To je případ květináčů pro MR o které byl velký zájem, ale nějak to usnulo (od září).

Jinak věřím, že to byl Váš okamžitý zkrat způsobený předvánočním shonem a šílenstvím a že Darwiniána nebude cenzúrovat názory, které se "nehodí do krámu". Opravdu bych nechtěl, aby Darwiniana byla společností založené na "demográcii Husákovkého typu".

S pozdravem Milan Starý

Re: Konec hostování
Autor: Jana Rubešová (IP zapsáno)
Datum: 16.12.2007 18:42

Dobrý den pane Starý.

Je jasné, že někteří vnímají cenzuru na fóru negativně, zvlášť když si ještě pamatujeme na tu opravdovou. K tomuhle kroku jsme přistoupili, protože naprostá většina návštěvníků byla znechucena nekonečnými diskuzemi, které byly založeny pouze na osobní nevraživosti.

Od té doby, co jsme fórum vykydali a provokativní příspěvky mažeme, je to tu konečně zase o těch kytkách.
Dostali jsem poměrně dost ohlasů, že tohle jsme měli udělat už dávno (že jsme měli velmi dlouho svatou trpělivost), negativní jen od těch, kteří se ve zmiňovaných diskuzích vyžívali a jich se účastnili.

VAMR vznikl díky tomu, že Zdeněk vyšel z bažin a dotáhl s Michalem dříve započaté. Jak k tomu došlo se konkrétně a pateticky píše na jeho hlavní stránce.

Taktéž s anketami i jinými věcmi. Když je klid, čas a nálada, tak se dá dělat leccos. Nic jiného za tím není, ať už si to kdokoliv vysvětluje jinak.

Ohledně květináčů směrujte dotaz do příslušného vlákna. Pokud vím, jsou nějaké problémy s dodavatelem, které v době zveřejnění nabídky neměl. Souhlasím, mělo se to do toho vlákna napsat (Honza Franta), nicméně je to zase otázka času a priorit těch pár aktivních a hodně vytížených lidí. Honza byl dost zaneprázdněn s posledním číslem Trifida, Studničkovou knihou a dalšími věcmi ohledně chodu společnosti, které nejsou vidět. Například novoročenky, atd...

Jestliže se více lidí ve svém volném čase zapojí do chodu společnosti, budeme vše dělat lépe, precizněji a bude i méně chyb, které děláme, a za které se předem omlouváme.

Díky za názor.

Janina

Re: Konec hostování
Autor: Zdeněk Žáček čestný prezident společnosti (IP zapsáno)
Datum: 17.12.2007 08:31

Vážený pane Starý,

měl jsem teď o víkendu noční služby a tak mě v reakci na Vaši glosu zastoupila kolegyně Jana, které tímto děkuji.
I Vám děkuji za příspěvek a zájem. Janina odpověď v podstatě obsahuje vše, co bych mohl sám poznamenat.
Snad bych jen dodal, že jsem nekompromisním likvidátorem blbosti. Tehdy je třeba přistoupit i k neobvyklostem, které si povrchní jedinci, málo informované osoby a provokatéři mohou interpretovat tím nejprostším způsobem, a to, že z Vás udělají obdobu Visarionoviče, Karadžiče nebo Pinocheta. Ubezpečuji Vás a snad i jiné těchto rychlých a mělkých soudů, že tohle vážně v mém případě nehrozí.

Srdečně Vás zdraví

Zdenek



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss