Darwiniana

Seznam diskusních fór - Masožravky venku a v přírodě : 
Zimování binaty v důsledku počasí?
Autor: Tomáš Both (IP zapsáno)
Datum: 22.05.2010 09:59

Zdarw, před cca dvěma týdny, jsem si na Flóře v Olomouci pořídil rosnatku dvojitou.V domnění, že bude růst na balkoně rychlostí blesku, mě překvapila spíše ztrácením listů,zbyl už jen jeden a mám podezření, že začala zatahovat.Je to možné,nebo se rostlina po přesazení ještě nezadaptovala?Díky za reakce.

Thomasso

Re: Zimování binaty v důsledku počasí?
Autor: MAR (IP zapsáno)
Datum: 22.05.2010 10:14

Zkusils ji zalejt? ... forek ... Pokud jsi ji dal ven a někdo ji před tím měl ve skleníku, tak ty listy to nedaj. Ale měli by narůst jiný .. pokud je kořenový systém v pořádku. Jinak zatahovat by asi nezatahovala .. ona když nemusí tak nezatáhne. Spíš je to asi rozdíl v podmínkách pěstování. Je trochu v šoku a pak se vzpamatuje.

Re: Zimování binaty v důsledku počasí?
Autor: Tomáš Both (IP zapsáno)
Datum: 22.05.2010 10:23

Jasně, je víc než pravděpodobné, že byla před tím ve skleníku...No bál jsem se,abych o ni nepřišel....No každopádně moc díky za odpověď.P.S.Zalitá je zcela určitě celou dobu grinning smiley

Thomasso

Re: Zimování binaty v důsledku počasí?
Autor: Patrik Hudec prezident společnosti (IP zapsáno)
Datum: 22.05.2010 10:50

Ahoj, také se přikláním Markovu názoru. I při velkých teplotních skocích se mi nestalo, že by mi binata začala zatahovat na začátku sezóny - například při vyhazování probuzených kytek ven na jaře, kdy pokles dělá až 15 °C.
Rychlý úhyn listů může být dán i sluníčkem. Vytáhlé mladé listy, najednou nechráněné, se okamžitě spálí, přestanou rosit (tím spíše, pokud opravdu předtím byly například ve skleníku) a poměrně rychle odumírají, než je nahradí nové. Soustřeď se na střed, Tome. Pokud se rozbalují nové listy, vůbec se tím netrap. Nové listy budou červenější, patrně kratší a mohutnější.
Pokud ti to přeci jen nedá, hoď sem fotku.

Samozřejmě alternativa existuje - pokud rostlina celou zimu rostla někde ve skleníku a je tedy posunutá, pak opravdu nyní může zatahovat. V tom případě ale brzy zase přepne zpátky a nemělo by jí to ublížit. Binata není choulostivá MR, leccos zvládne.

Re: Zimování binaty v důsledku počasí?
Autor: Tomáš Caska (IP zapsáno)
Datum: 22.05.2010 12:10

Mě se něco podobnýho stalo s hybridou. Na začátku března začla růst doma. Jak jsem ji ale dal ven, okamžitě zatáhla a teď prostě spí.

Growlist: [www.darwiniana.cz]
ICQ: 242-925-450
Mail: poltergeist007@seznam.cz



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss