Darwiniana

Seznam diskusních fór - Pěstování v bytě : 
Trpasličí rosnatky - příčina úmrtí
Autor: Kateřina Braunová člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 24.03.2007 23:55

Při sklízení gemmů trpasličích rosnatek jsem používala navlhčenou vatu. Navlhčila jsem ji ve vodě z kohoutku. Posléze se mi na středech některých trpaslíků začala srážet sůl a odumřely. Myslíte, že je to tím, že jsem gemmy sbírala právě nedestilovanou vodou?

Kendy web
http://www.masozravky-kendy.xf.cz/images/1.jpg

Re: Trpasličí rosnatky - příčina úmrtí
Autor: DejF (IP zapsáno)
Datum: 25.03.2007 09:16

???

Kačko, to asi ne. V navlhčené vatě je tak mizivý obsah soli, že bys ho určitě neviděla pouhým okem (ani kdybys měla vodu z Mrtvého moře).

To bude asi něčím jiným. Některé substráty se mi zasolují, ač používám vodu výhradně dešťovou nebo destilku. Takže si myslím, že máš zahnojený substrát. Ne vlastní vinou - a asi nejsi sama.

Ale že by to vylezlo po kytce (i když trpasličí) až nahoru do středové růžice jsem ještě neviděl. No, ono toho je víc, co jsem ještě neviděl.

DejF
[www.carniplants.cz]

Re: Trpasličí rosnatky - příčina úmrtí
Autor: Borek Straka (IP zapsáno)
Datum: 27.03.2007 18:58

Já to viděl, když jsem jako začínající rosnatky rosil smiling smiley

Borek - ICQ - web
http://bo-net.cz/!/byebyefly.gif

Re: Trpasličí rosnatky - příčina úmrtí
Autor: Václav Lenk (IP zapsáno)
Datum: 20.04.2007 12:00

No ta sklizen gemmu je urcite nezabila. Spis jak psali nahore Borek s Davidem je problem v substratu. A to neznamena jen v zasoleni. Ja jsem letos docela vehementne resil problem se zimnimi vysevy gemmu. Z maleho baleni raseliny, ktere jsem byl z nouze nucen koupit v zime, jsem si zavlekl haldu smutnic, ktere jsem do ted na 100 procent nevyvrazdil a navic ta raselina byla pravdepodobne nejak zaparena, takze mi po 14 dnech od vysevu zacala na povrchu delat plisen. Nektere trpasliky jsem uplne presadil a kdyz jsem vyklepaval tu spatnou raselinu z kvetniku, tak jsem si schvalne cuchnul (takova uchylka smiling smiley, raselina toho o sobe rekne i dost po cuchu). A byl to takovy hnusne horky pach. Nikdy jsem se s tim nesetkal, ale vubec jsem se nedivil, ze mi v tom ty kytky odchazej. Druhy extrem, je puvodni raselina, do ktere jsem mel nasazene D. microscapa. Tahle titerne rostlinky jsem mel ve spolecne vane s mexickymi tucnicemi, ktere maji v substratu sadru. Na povrchu raseliny kolem trpasliku byly vykvety vapenatych usazenin a kytky presto rostou. Nechci timto nijak bagatelizovat problem zasoleni substratu, ale chci jen poukazat na to, ze tech problemu proc trpaslik odejde muze byt vic ...

Vašek Lenk
sasos@email.cz
ICQ 36461284



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss