Darwiniana

Seznam diskusních fór - Darwiniana : 
Setkání v Botanické zahradě v Liberci & Valná hromada – sobota 4. května, 9:45
Autor: Patrik Hudec prezident společnosti (IP zapsáno)
Datum: 17.03.2013 21:10

Vážení členové Darwiniany.

Letos končí stávající Správní radě její volební období a je potřeba vybrat nové zástupce. Konkrétní představu o složení SR předestřeme v nejbližších dnech.
Proto první květnovou sobotu 4. 5. proběhne setkání Darwiniany v Botanické zahradě Liberec [www.botaniliberec.cz].
Díky nabídce pana ředitele Studničky nám bude pro Valnou hromadu k dispozici největší místnost BZ, výstavní sál.

Sejdeme se tedy v 9:45 u pokladny před vchodem do zahrady (Lesní ulice, blízko tramvajové zastávky Botanická - ZOO) a přesuneme se do výstavního sálu, kde od 10 hod začne již zmíněná Valná hromada. Viz detailní mapka [maps.google.cz]

Po jejím skončení se můžete těšit na dobrodružství pana doktora Studničky na Kubě a společné setkání zakončíme prohlídkou depozitářů zahrady, která vždy patřila mezi největší zážitky našich společných setkání v Liberci.

Udělejte si prosím čas a přijďte v co největším počtu. Navíc máme přislíben vstup do prostor zahrady zdarma. Nezapomeňte si doma své fotoaparáty thumbs up smiley

Samozřejmě si můžete něco dopředu objednat z našeho Obchodu [www.darwiniana.cz], případně z Knihovny [www.darwiniana.cz] a využít osobního předání v Liberci. Připomínám, že v posledních letech se nám seznam literatury rozrostl o velice hodnotné tituly!

Pro případ nejvyšší nouze, kdybyste se například opozdili a nemohli nás najít, tel. kontakt na mě je 724 715 717.



Upraveno 3 krát. Naposledy upravil Patrik Hudec (27.05.2013 18:56)

Re: Setkání v Botanické zahradě v Liberci & Valná hromada – sobota 4. května, 9:45
Autor: Rosťa Kracík (IP zapsáno)
Datum: 20.03.2013 09:53

Tak to už se nesmírně těším a myslím, že určitě nejen já, ale celá členská základna! Je skvělé, že se podařilo vedení Darwiniany něco takového zase po letech dojednat, děkuji. Na setkání s panem ředitelem Studničkou se už moc těším. Vždy byl při setkáních velmi milý a maximálně nám vycházel vstříc. 4.května na viděnou…thumbs up smiley

Rosťa Kracík
rosta_kracik@volny.cz
www.kraca.estranky.cz
Skype: kraca.73
http://sweb.cz/Cephalotus.follicularis/R%C5%AFzn%C3%A9/logokraca.jpg

Re: Setkání v Botanické zahradě v Liberci & Valná hromada – sobota 4. května, 9:45
Autor: Petr Bílek (IP zapsáno)
Datum: 20.03.2013 23:21

Ach jo, to je škoda, v tento čas jsem ještě v Německu sad smiley Tak si to užíjte!

Mail : apac (za vi nac) centrum (te c ka) cz
mobil : 608 76 96 55

elektromasozravky.cz
http://elektromasozravky.cz/wp-content/obrazky/masozravky/banner.JPG

Re: Setkání v Botanické zahradě v Liberci & Valná hromada – sobota 4. května, 9:45
Autor: Patrik Hudec prezident společnosti (IP zapsáno)
Datum: 23.04.2013 20:01

Vážení členové.

Pro nadcházející Valnou hromadu v BZ Liberec příští sobotu 4. května a volby do Správní rady budeme nakonec navrhovat pouze jedinou změnu: za časově vytíženého Jirku Vaňka by měl být platnou posilou našeho týmu Jakub Štěpán (dokud je ještě mlád a pln elánu thumbs up smiley).

Kubu Štěpána ( [jakubstepanphotography.iplace.cz] a [mrjs.iplace.cz]) není potřeba představovat, přispívá pravidelně do Trifida i na fórum už mnoho let, podílí se na provozu Obchodu a aktivitách Darwiniany a mnozí se s ním znáte osobně.

Podle našeho názoru Darwiniana funguje poměrně dobře a v rámci možností, má vyrovnané hospodaření a stabilní členskou základnu, a není proto potřeba sahat k radikálním řezům a překopávat stávající koncepci jejího směřování. Nějaké "velké zemětřesení" by bylo jen na škodu. Doufáme, že tento náš názor sdílíte a my nežijeme ve vlastním světě mylných představ, takže nás první květnovou sobotu na další dva roky podpoříte.

Za nutnou považujeme především větší aktivizaci členské základny – využít více váš potenciál, aby se časově ulevilo současnému týmu, který udržuje celé soukolí Darwiniana pohromadě, a mohli se společně pustit do dalších zajímavých projektů, které bychom rádi zrealizovali.

Na závěr už tedy jen stručné shrnutí:
odcházející SR -> navrhovaná SR

prezident Patrik Hudec
viceprezidentka Kateřina Králová
Kateřina Braunová
Jan Bronec
Martin Dlouhý
Michal Kouba
Jiří Vaněk -> Jakub Štěpán
Adam Veleba



Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Patrik Hudec (23.04.2013 20:02)

Re: Setkání v Botanické zahradě v Liberci & Valná hromada – sobota 4. května, 9:45
Autor: Jakub Štěpán člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 23.04.2013 20:37

Děkuji panu prezidentovi za milé představení smiling smiley. Budu se vší silou snažit zachovat si aspoň svou současnou aktivitu a třeba i trochu přidat, bude-li to v mých silách a časových možnostech spinning smiley sticking its tongue out.

V Liberci snad na viděnou winking smiley.

_______________________________________________________
web growlist nabídka MR | jakubstepan@jakubstepan.com | Facebook




Upraveno 1 krát. Naposledy upravil Jakub Štěpán (23.04.2013 20:38)

Re: Setkání v Botanické zahradě v Liberci & Valná hromada – sobota 4. května, 9:45
Autor: Jan Franta (IP zapsáno)
Datum: 29.04.2013 20:19

Dobrý den členové Darwiniany, dovoluji si napsat právě do tohoto vlákna, ač nejsem člen vašeho sdružení.
Dovolte mi, abych uvedl několik souvislostí, které vás mohly i nenapadnout. Snad každý v této zemi od dětí školou povinných ví, že tu máme ekonomickou krizi. Kdo alespoň trochu čte noviny, je mu vcelku jasné že mezi „nejzadluženější“ města patří právě Liberec. Aniž bychom pátrali proč tomu tak je, je to fakt. Stejně tak není tajemstvím, že všechny příspěvkové organizace města – mezi nimi pochopitelně také Botanická zahrada Liberec – hospodaří vlivem této situace (do které se dostaly bez vlastního přičinění) ve velmi nouzovém režimu. Nelze předpokládat, že by se to v dohledné době zlepšilo, spíše naopak.
Botanická zahrada Liberec, nejstarší česká botanická zahrada, je po mnoho let zvláště pro pěstitele masožravek vysněným cílem. Přesto málo koho napadlo, že by také mohla nebýt... Tolik na úvod.

Nyní si chystáte v BZ uskutečnit svůj slet. Díky obrovské velkorysosti pana ředitele k tomu máte opravdu báječné podmínky.
Ač to bude znít trochu mentorsky, dovolte shrnout „benefity“ které získáváte: prostor výstavního sálu pro vaši schůzi, přednášku pana ředitele dr. Studničky (mimochodem velice zajímavou!), celodenní prohlídku BZ jako běžný návštěvník, a navíc prohlídku pěstitelského zázemí, kam noha běžného návštěvníka nevstoupí. Jak je v tomto vlákně zdůrazněno, je to zdarma. Pokud bych měl shrnout „benefity“, které z toho má botanická zahrada, je to rovno nule. Nepodezřívám nikoho z vás z pouhého „konzumu“ a možná i vy si říkáte: „sakra, jak já to té zahradě oplatím“. A to je smysl mého příspěvku. Gentlemanskou nabídku pana ředitele na vstup do zahrady zdarma jistě nelze nepřijmout. Rád bych vás ale upozornil, že na pokladně BZ jsou ke koupi „dárkové vstupenky“. Za cenu běžného vstupného můžete mít dárkovou vstupenku pro vstup jedné osoby do BZ. Dárkovou vstupenkou můžete někoho obdarovat (má skutečně dárkovou formu), nebo ji sami využít k další návštěvě a sice kdykoli do konce letošního roku. Jejím zakoupením navíc alespoň částečně vyrovnáte onu zmíněnou disproporci „má dáti-dal“. Věřte, že si nevymýšlím, když říkám, že příjmy ze vstupného jsou zvláště v tomto nouzovém režimu pro zahradu opravdu velice nezadedbatelnou položkou. Tak jako návštěvou multikina podporujete právě to multikino, tak návštěvou botanické zahrady podporujete právě ji. Co je smysluplnější, ponechám už na vaší úvaze.
Děkuji vám za pozornost a přeji vše dobré
Jan Franta

Re: Setkání v Botanické zahradě v Liberci & Valná hromada – sobota 4. května, 9:45
Autor: Roman Rössler (IP zapsáno)
Datum: 30.04.2013 13:31

Já, ač jen řadový člen společnosti Darwiniana, dovolím si přispět svou reakcí k výše zmíněné poznámce.
Coby obdivovatel a laický pěstitel zajímavého rostlinstva, a to nejen toho hmyzožravého, jsem pochopitelně častým návštěvníkem botanických institucí. Hledám zde, stejně jako ostatní návštěvníci, kromě relaxačního odpočinku, hlavně zdroj informací a inspirace, zkrátka cítím se tam vždy jako "ryba ve vodě" a vydržel bych tam klidně celý den. Jeden čas jsem dokonce uvažoval nad myšlenkou, jaké by to asi bylo, kdyby mi někdo nabídl zde pracovat ? ...bohužel bydlím příliš daleko ani nemám dostatečně kompetentní vzdělání a tak sen zůstává pouhým snem. Přesto již několik let bedlivě sleduji dění okolo botanických zahrad zvláště té Liberecké, a nemohla mi neujít častá mistrně volená ironie a někdy i plně otevřená kritika z pera p. Dr Studničky (ve sloupku novinky - [www.botaniliberec.cz] ) na adresu tamních zastupitelů města. Taktně nezmiňuje podrobnosti, ale z každého jeho dalšího řádku lze vyčíst sílící napětí a rozpor mezi potřebami zahrady (bohužel právě zvláště finančními) a postojem politických sil vúči těmto potřebám a mnohdy i nutnostem. Jeho sen, postavit pro Victorii královskou samostatný skleník, kde by měla rostlina mnohem lepší podmínky a kde by se tento unikát vyjímal, zůstal nevyslyšen.... a údajně město raději investuje několikanásobně vyšší částku do výstavby snad historického muzea. Toto však byl jen jeden z mnoha příkladů, kdy město doslova háže klacky pod nohy panu řediteli. Je mi upřímně líto, jak pasivním způsobem obecně se dnešní politická scéna staví k takovému kulturnímu a vědeckému bohatství, jakým jsou právě instituce typu botanických zahrad.

Aby však nezůstalo jen u prázdných slov, rád bych se přidal k výzvě váženého p. Jana Franty, a tak v toto milé nadcházející setkání v podobě návštěvy Botanické zahrady v Liberci spojené se srazem členů a volbou správní rady Darwiniany, rozhodně zaplatím nejen vstupné za sebe, ale dovolil bych si navrhnout i jisté založení zvláštního fondu, kam by mohl kdokoliv z členů dobrovolnou částkou přispět .... přispělo by se tím rozhodně na dobrou věc, totiž zachování fungování této instituce i do blízkého budoucna .... co vy na to členové spolku Darwiniany? Já jsem svou částku již bokem připravil.

Rád bych se čistě teoreticky optal, nemá někdo z Vás přítomných jedno volné místo v autě?....vlak mi z Děčína přijíždí až v téměř době již zahájení.

Re: Setkání v Botanické zahradě v Liberci & Valná hromada – sobota 4. května, 9:45
Autor: Petr Bílek (IP zapsáno)
Datum: 02.05.2013 18:55

Např. já podporuji libereckou botanku a zoo tím, že jí jednoduše každý rok pravidelně navštěvuji. Mám pak hezký zážitek a každý rok tam objevím něco nového, no a botanka a zoo mají peníze. smiling smiley

Mail : apac (za vi nac) centrum (te c ka) cz
mobil : 608 76 96 55

elektromasozravky.cz
http://elektromasozravky.cz/wp-content/obrazky/masozravky/banner.JPG

Re: Setkání v Botanické zahradě v Liberci & Valná hromada – sobota 4. května, 9:45
Autor: Patrik Hudec prezident společnosti (IP zapsáno)
Datum: 27.05.2013 19:02

Protože vydání T2/2013 ještě nějaký týden potrvá, tak mi dovolte stručně informovat, že na Valné hromadě v Liberci byla hladce zvolena (staro)nová Správní rada, jak byla navržena výše, tj. s jedinou změnou – že Jakub Štěpán nahradil odcházejícího Jirku Vaňka.
Jirkovi za sebe i kolegy velice děkuji za veškerou odvedenou práci. Administrativu okolo nových členů si Jirka ponechal.

zvolená SR:
prezident Patrik Hudec
viceprezidentka Kateřina Králová
Kateřina Braunová
Jan Bronec
Martin Dlouhý
Michal Kouba
Jakub Štěpán
Adam Veleba



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss