Darwiniana

Seznam diskusních fór - Masožravky - ostatní témata : 
voda
Autor: Tomáš Put (IP zapsáno)
Datum: 02.12.2006 17:53

PRO NAŠE MILÁČKY JE DOBRÁ VODA NA ZALÉVÁNÍ: DEŠTOVÁ,DESTILOVANÁ A CO TAKHLE VODA S LESNÍ STUDÁNKY?JAK NANI ASI BUDOU REAGOVAT NAŠE ROSTLINKY CO MYSLÍTE??????????

Re: voda
Autor: Borek Straka (IP zapsáno)
Datum: 02.12.2006 17:59

A nebo třeba voda z potoka/říčky/nádrže atd. Asi by to chtělo koupit test na tvrdost vody a doufat, že v ní nebudou nějaké sr...

Borek - ICQ - web
http://bo-net.cz/!/byebyefly.gif

Re: voda
Autor: Mirek Srba (IP zapsáno)
Datum: 02.12.2006 18:21

Stáňa:
Záleží na podloží. Pokud je to na vápenci, tak to určitě nebude vhodné, pokud třeba na žule, tak se o tom dá začít uvažovat. Ale pořád nemusí mít člověk vyhráno, protože i do "křišťálových lesních studánek" se můžou dostat všelijaké sajrajty, splašky hnojiv z polí atd. Jinak než testy na vodu to skutečně nezjistíte.
S.

Re: voda
Autor: Jirka Vaněk (IP zapsáno)
Datum: 02.12.2006 18:26

ZDravím.
Přesně jak píše Stáňa..V případě vhodného podloží bych se tvrdosti a vápníku nebál, ale spíš bych viděl problém v hnojivech slpáchnutých z polí. Jen v málokterém prameni/studánce se nenajdou dusičnany pocházející z umělých hnojiv. Takže bych spíš vsadil na dešťovku..
Jirka

Re: voda
Autor: Borek Straka (IP zapsáno)
Datum: 02.12.2006 18:39

Ten test na tvrdost a dusičnany by se dal považovat za mimimum, kterým se zjistí nejčastější příčiny nevhodnosti vody pro MR. Mají je běžně v akvaristikách. Pak jsou ale další látky, které se tak jednoduše nezměří a které můžou taky vadit.

Já mám s dusičnany blbou zkušenost. Při zalévání vodou z akvárka mi 100% odejdou bublinatky. Ostatním rodům MR ta voda nevadí, resp. se na nich neprojevuje. Přesnou hodnotu obsahu dusičnanů nevím, ale bývá tam méně než 50 mg/l (tolik má vzorek dodávaný s testem), řekněme 25 mg/l. A takhle hodnota je pro ně smrtelná.

Borek - ICQ - web
http://bo-net.cz/!/byebyefly.gif

Re: voda
Autor: DejF (IP zapsáno)
Datum: 02.12.2006 19:24

Při rozborech vod ve škole vyšly naprosto nejhůře vody z křišťálových jesenických studánek. Zlaté městské vody. Ale to bylo v roce 91 (nebo 92) a od té doby se toho dost změnilo.
A pro ty z hlavního města. Včera jsem měl ve schránce leták na stáčenou destilku za dvě koruny. Je to na Pankráci. Nevím jaké je kvality, ale až dojde dešťovka, tak se tam vypravím.

DejF
[www.carniplants.cz]

Re: voda
Autor: Borek Straka (IP zapsáno)
Datum: 02.12.2006 19:34

To jako někdo dával do všech schránek nabídku destilky a čeká, kdo si ji bude kupovat? Zvláštní, není to zrovna obvyklé zboží. Resp. běžnou malou spotřebu lidi většinou uspokojí na benzínce. Až to ověříš, tak pak hoď adresu do samostatného vlákna (nebo do nějakého se sháňkou po destilce), určitě to bude zajímat víc lidí. dík

Borek - ICQ - web
http://bo-net.cz/!/byebyefly.gif

Re: voda
Autor: DejF (IP zapsáno)
Datum: 02.12.2006 20:43

To není jen nabídka destilky. Mají tam snad úplně všechno: destilku, toal. papír, alobal, prášky na praní, semena, hnojiva, ponožky, laboratorní sklo, helmy na lyže i kola (viz. příloha)..........no prostě bomba hot smiley. My si totiž na Pankráci žijem cool smiley.

DejF
[www.carniplants.cz]

Přílohy: voda1.jpg (45.7KB)   voda2.jpg (49.1KB)  
Re: voda
Autor: Tomáš Put (IP zapsáno)
Datum: 04.12.2006 19:35

Zdravím!Tak kromě dusičnanu co ještě je u vody pro MR duležite?Mám zalít s té studánky nebo radši s kohoutku?Je tam totiž hyg. pásmo a lídé pro ni chodí a vaři s ní.Děkujieye rolling smiley

Re: voda
Autor: Borek Straka (IP zapsáno)
Datum: 04.12.2006 21:03

Tak údajně dusičnany asi nebudou příčinu úhynu bublinatek ve u mě vitríně, ptal jsem se Lubomíra Adamce a psal, že by to nemusel být ten problém.

Borek - ICQ - web
http://bo-net.cz/!/byebyefly.gif

Re: voda
Autor: Leoš Kohoutek (IP zapsáno)
Datum: 23.04.2007 21:10

Voda sem voda tam ale kdepak jí sháníte co máte velké sbírky a nemáte reverzku a bydlíte v oblastí kde jsou jen vápenatý a železnátý(itý) soli místo vody confused smileyspinning smiley sticking its tongue outeye popping smiley Poraďte a nechce se mi věřit že kupujete destilku v obchodě(ti co mají vetší sbírku)...už mě dochází nějako vůbec neprší ...prosím o pomoc ...sad smiley

Re: voda
Autor: Corelli A. (IP zapsáno)
Datum: 24.04.2007 10:10

Tomáš: Já bych se lesních studánek a nebál. Spousta z nich je zdrojem vody pro akvaristy, co potřebujou dělat třeba tetry v měkký vodě. jenom bacha na to vápencový podloží.
Mimochodem, co se týče dalších tzv. škodlivých látek. Kamarád sem tam prolil orchideje tím humusem, co měl v bazénku u želv, kytky mu šly krásně, i když je to trochu eklhaft. K jídlu ty kytky asi nebudou.-)Jasně že masožravky maj tochu jiný kořeny. Stát by v tý břečce kytky asi nemohly. Já zalívám už týden tou zelenou vodou z leknínovýcho jezírka, protože dešťovka došla. Kytky jedou.
Leo: Známej používá nějaký rašelinový tablety na úpravu tvrdosti vody, zkus po tom popátrat.



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss