Darwiniana

Seznam diskusních fór - Škůdci, choroby a neduhy : 
Opakujici se plisen
Autor: Petynda (IP zapsáno)
Datum: 18.04.2014 20:14

Jak bylo takove chladno a nesvitilo slunce,tak se mi zacala delat plisen na povrchu substratu, zlikvidovala jsem ji odvarem z preslicky, ten zas zacina misty sedivet substrat. Jsou presazene minuly mesic do smesi raselina Florcom, perlit,kremic.pisek. Mam mucholapky a rosnatky, zatim to kytkam nevadi, ale co neni muze byt. Vodu mam max do vyse pul cm a necham vyschnout a pak zas doliju, mam destovou a nebo destilku, okna vychod a zapad,vetram cely den. Ja uz fakt nevim, co delam blbe.

Re: Opakujici se plisen
Autor: Leoš Kohoutek (IP zapsáno)
Datum: 18.04.2014 23:24

Nebylo by nějaké ostré foto?

S přátelským pozdravem Leoš Kohoutek

Re: Opakujici se plisen
Autor: Petynda (IP zapsáno)
Datum: 19.04.2014 06:44

Ja jsem ten nasedly povrch rozhrabala, pokusim se n nektere neco najit a vyfotim behem dneska max zitrka, napadlo me zda to nemuze byt treba tim, ze jsem raselinu prepekla v troube kvuli smutnicim a trosku jsem na ni zapomnela, ale spalena nebyla a tyden jsem ji vzdusnila, nepresazovala jsem hned do ni.

Re: Opakujici se plisen
Autor: Petynda (IP zapsáno)
Datum: 19.04.2014 07:00

Zkousela jsem neco najit k vyfoceni,ale vcerejsim postrikem preslickou to zmizelo,substrat je hodne vzdusny,neni to zadne blaticko u vyssich kvetnacu se dokonce na povrchu prosuseny, ale u tech mensich je stale mokry a nedostatkem slunce ted z jara na tom zapadnim okne asi trpi, protoze vychodni problemy nema. Rano sviti vetsinou vzdy, ale odpoledne kdyz neni pekne tak na zapad uz slunce nedojde. Snazim se je ze zapadu davat na vychod, ale nevlezou se tam vsechny. Ten sedy povlak pri dotyku zmizel, ta raselina je za normalnich podminek cernav mokrem stavu a byla lehce nasedla, kdyz jsem se toho dotkla,tak ta cast byla uz zas cerna, podle me plisen, kdyz jsou na slunci,tak to tam nebude, ale jakmile je ze par dni bez slunce a chladno, tak se to zas objevi, i kdyz omezim zalivku.



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss