Darwiniana

Seznam diskusních fór - Pěstování v bytě : 
Láčkovka
Autor: Nebuška Jaroslav (IP zapsáno)
Datum: 17.11.2010 22:13

Vážení
jsem tady úplně nový a též jsem nový pěstitel masožravek, který teprve získává zkušenosti. Mám prosbu o radu Zakoupil jsem ve výprodeji celkem krásnou láčkovku Nempentes Alata Red (viz foto). Je ovšem podle mého názoru trochu zanedbaná a zasychají jí láčky. Chtěl bych ji dostat co nejrychleji do dobré kondice a proto prosím o radu, jak na to. Kapat hnojivo pro orchideje do láčku, krmit hmyzem, silně rosit a podobné rady, které jsem vyčetl na různých fórech bych si rád nechal posvětit od odborníků. Děkuji předem. Jaroslav

Přílohy: Láčkovka.jpg (42.2KB)  
Re: Láčkovka
Autor: Adam Veleba člen správní rady (IP zapsáno)
Datum: 17.11.2010 23:15

Zatím na pohled vypadá celkem dobře. Láčky patrně zasychají vlivem nedostatku světla a možná i vlivem nižší RVV. Skoro u všech MR (láčkovky nevyjímaje) je světlo klíčové - co nejblíže oknu a pokud možno, tak i přisvětlovat. Rosení je také rozhodně prospěšné, hnojivo a hmyz do láček bych aplikoval teprve až když má rostlina dostatek světla a spolehlivě roste. K růstu to není nutné, ale v optimálních podmínkách ho podpoří.

Re: Láčkovka
Autor: Nebuška Jaroslav (IP zapsáno)
Datum: 17.11.2010 23:44

Díky za radu. Zařídím nějaké přisvětlení. Snad se to zlepší. Byla by jí škoda. Zatím je až na ty láčky celkem v kondici. Jaroslav.

Re: Láčkovka
Autor: Leoš Kohoutek (IP zapsáno)
Datum: 18.11.2010 16:52

Jak řekl Adam, v kondici je dobré, kdyby vypadaly všechny moje tak jako tato, tak bych si pískal . Je to spíše vlhkostí, že nedělá láčky a světlo je u láčkovek spíše druhořadé, ale přisvícení jim prospěje.

S přátelským pozdravem Leoš Kohoutek

Re: Láčkovka
Autor: Nebuška Jaroslav (IP zapsáno)
Datum: 18.11.2010 21:18

Dík za povzbuzení. Dnes jsem objevil první novou láčku, Tak to snad bude dobré. Pro všechny případy jí na zimu ale přisvětlím. Díky Jarda.

Přílohy: První láčka doma 11,2010.jpg (65KB)  


Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss