Darwiniana

Seznam diskusních fór - Škůdci, choroby a neduhy : 
Smutnice hned prvni den
Autor: Matěj Berek (IP zapsáno)
Datum: 01.01.2010 22:30

Tak mi ten rok pěkně začal dnes jsem přijel domu a co vidim v mem substratu , leze to slizke to je a k tomu to vypada jak malej slimák. Ani ne jeden den a hned problemy a proto se chci zeptat da se vyřešit tenhle problem pokud přesadim male semenačky do jineho substratu ??????

S pozdravem Matěj Berek

Aktuálně hledám:
ICQ: 192746459
E-mail: mettmett@seznam.cz
Mobil: 773263592

Re: Smutnice hned prvni den
Autor: Patrik Hudec prezident společnosti (IP zapsáno)
Datum: 02.01.2010 11:34

Ahoj, Matěji.

Tak jestli jsou to opravdu smutnice, viz třeba VAMR [www.darwiniana.cz], tak přesazení pomůže semenáčky zachránit, jinak ti je larvy postupně sežerou, ale doporučuji je nejprve opláchnout ve vodě, aby sis škůdce znovu nenatáhl. V některém ze starších Trifidů, co jsou ve skladu [www.darwiniana.cz], o nich najdeš více. A samozřejmě taky tady na fóru, zkus pohledat [www.darwiniana.cz].
Záleží ovšem, odkud se smutnice berou. Pokud ti nějaké zůstanou v pokoji, budou klást dál, takže to bude jen dočasné řešení. Stejně tak, pokud jsou rozlezlé ve vícero květináčích. Anebo pokud je zdrojem přímo rašelina, kterou používáš, to je taky poměrně časté.
Doporučuji prolít květináče např. mospilanem a na dospělé jedince nachystat žluté lepové štítky (současná indikace výskytu) nebo vystříkat např. biolitem.

Re: Smutnice hned prvni den
Autor: Matěj Berek (IP zapsáno)
Datum: 02.01.2010 12:51

pravě mě taky zajima odkad se sebraly u malych semenačku drosery se neprojevyli žadne přiznaky smutnic a to je ta sama rašelina co mam u much ale naštěsti jsou oddělene od květinaču i u podmisky Takže doufam že se nepřenesou



Toto fórum je dočasně otevřeno pouze ke čtení. Prosím, zajděte sem zase později.

This forum powered by Phorum.
rss